Jump to content

nevs

Members
 • Content Count

  195
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral
 1. Jeg regnjør revolver og tønne med bremserens så det ikke finnes oljerester i det hele tatt, kan glatt skyte 30-40 skudd før jeg må demontere revolveren. smøremidler kan ha motsatt effekt etter en stund og låse mekanismen mer enn ved tørr side slammet har en tendens til å bli hardere. rengjør tønne og aksel så godt du klarer, ta også annlegsflata bak i ramma en grundig rens for olje. det er som regel der de låser først.
 2. Gratulerer med sottut. Sitter å ser på kulene dine og ser at du fyller litt sakte og har litt kaldt bly, son JJ skriver kan ei øse hjelpe deg på vegen for å få havne kuler vektmessig og uten rynker. Jeg har liten og stor lee gryte, på begge står termostaten helt i topp når jeg støper med reint bly. I disse grytene har jeg boret opp hullet siden jeg stort sett støper store tunge kuler for svartkruttskyting, har hulbasetang i kal 71 som har veldig korte hulbaser og er et sant helvete å støpe med uansett hva. Men det går bare man finner den rette farta og tar tiden til hjelp. Hver eneste tang har sin måte å støpes med. Det er skrevet millioner av sider Ang støyping alle litt forskjellig i metoder og måter. Lykke til
 3. Hei. Papirtype og tykkelse er tingen for å finne kulediameter. Sjekk på svartkrutt.net og les om papirvikling der..
 4. Ta en prat med børselars og hør hva de har inne, De importerer det meste av svartkruttvåpen fra anerkjente produsenter.
 5. Kalibrering av kuler: Du MÅ huske på å smøre hvis ikke setter kula seg fast eller blir veldig vanskelig å få ut av verktøyet bruk et anerkjent fett som gjør jobben, fettet skal ikke smøre kula det skal tette for gassene som vil forbi kula. Hvis du kalibrerer harde kuler så bør du ha så lite som helt ned til tusendelen under den diameteren kula er. er kulene bløte så kan du fint ta fra 515 til 512 uten store problemer med godt smurte kuler. Hvis du opplever deformerte kuler bytt topp punchen eller jobb saktere. De hardeste kulene jeg har kalibrert er i ren Lino for bruk i 357 mag. gikk fint siden jeg egentlig bare tok de ned fra 358 til 357 med godt fett i kalibreringspressa. Når jeg kalibrerer kuler for 45-70 eller 12,17X44, 450 munnlader av rent bly kalibrerer jeg alltid kulene enten til borringsdiameter eller til bunnen av riflingene.
 6. Hadde glemt den diskusjonen der gett........ 12,17X44 rullekloss da er du sikker på år og krutt. Røksvakt er skumle saker.
 7. Glød hylsa til nedenfor midten Neck ut hylsa med expander fra 8x57 lad opp med data for kula og skyteform. Jeg brukte vanlige 8x57 Mauser kuler, kjøpte en banankasse med patroner som jeg banka ut kulene av. betalte nesten ikkeno for patronene. Det finnes mange inlegg om kalibret her inne så det er bare å søke. Merk deg at med late ladninger kan du få gasslekasje bakover med 8X54R konverteringen, denne reduseres etterhvert med bare necking av hylsene. Finnes et billig alternativ til 4D diesettet, Lee i 8x57 og fram med kappeverktøyet for å lage neck sizer. Shell holder må være til original hylsa, husker ikke hvliken men den er rimelig standard Du kan også forme av 45-70 hylser hvis jeg ikke husker feil men da i små steg for å nå målet,
 8. Gratulerer med artig børse. 7,62X54 R hylser gir 8X58X54R hylser. Du kan sikkert kjøpe bertram hylser men de har en tenden til å separere eller sprekke. Når du lader kan du gå ut i fra 8X57 Moderat ladninger, utvalget av kuler er begrenset men dataene er tryggere enn mange av de du finner på nett. Diesett kan du få tak i hos Buffalo arms. http://www.buffaloarms.com/Buffalo_Arms ... ERM=Danish de har også hylser men med forskjellige Headspace søk og se.
 9. Var en artikkel om Sjakalen i vi-menn for en del år siden, der var det bygget inn en 2,7 mm pistol i tuppen av en paraply. Kula i denne patronen var fylt med curare for en avliving av en motstander under den kalde krigen. Om patronen var laget for dette formålet vet jeg ingen ting om men den artikkelen ga meg en hviss interesse for skytevåpen. og ja, jeg leiter fortsatt etter en i pinfire varianten.
 10. Jeg har prøvd mange forskjellige tenger til 12,17X44 Denne http://www.buffaloarms.com/Lyman_Bullet ... x?CAT=4122 fungerer i de fleste, veldig lik Lee sin men stål er bedre når kulene blir såpass i diameter og vekt. Har kortet ned en av disse blokkene også den kula veier ca 360 gn og funker bedre i kombien enn den lange. Jeg anbefaler at du prøver en av alternativene å ser hvordan den sporer i riflingen og om du må tilsette noe tinn i legeringen. Kula skal stukes utover av ladningen og tette hele veien ut i bommene.
 11. Les mer om dette evt spør på www.svartkrutt.net
 12. Plast og svartkrutt genererer statisk elektrisitet. det er gjort forsøk på å få krutt til å gå av med strøm og det skjer absolutt ingen ting. hvis du leser på svartkrutt.net om krutt så er det ingen som nevner at statisk elektrisitet er et problem. det er vel ikke uten grunn at leverandørene av kruttet bruker netopp plastbokser, tviler på at det er markedsfremmende at de leverer i en boks som kan fremme høyrere risiko enn noe annet. lagre det i boks eller pose med silca og sov godt, men ikke bruk stål for da har du en potensiell bombe om oppbevaringsstedet brenner.
 13. nevs

  Blir .50cal lovlig?

  Hvis du beveger deg ned det rette kruttets vei har vi ingen kaliberbegrensing hverken på erhverv eller baner, Svartkrutt er fritatt alle disse strenge reglene. og ja du kan få til mye moro på lange hold "1000Yds" og lenger hvis du kan finne en bane som er lang nok. Til vanlig skyter vi med kalibre fra .366 til .750 Rundkuler og lang kuler med vekter opp i mot 800 grain. Så hvis det bare er for å få noe med store hull for å stille kalibersuget er det bare å handle svartkruttskytere.
 14. Du finner noe om lading av svartkruttpatroner på Svartkrutt.net http://www.svartkrutt.net/artikler/vis.php?id=44 Prinsippene er enkle for en svartkruttpatron. 1. Ingen luft mellom krutt og kule, skal du redusere ladningen så bruk et fyllstoff som ikke brenner. "som fyllstoff nevnes papir, smurt filt Wad, semule, polenta "du får det i velassorterte matvare forretninger"" 2. Reglen for krutt i håndvåpen kan enkelt sies på denne måten. opp til kaliber .45 bruker du FFFg granulering eller tilsvarende. Fra .45 og oppover FFg eller på de virkelige flotte store kalibrene over .58 Fg Sveitser eller wano..... jeg har brukt mye av begge deler og kommet fram til at det er liten forskjell i de for min del, prøv deg fram. 3. maks ladedata for kalibret er det du kan få plass til i hylsa med kule og en svak komprimering. 4. Bruk vanlige tennhetter som passer i hettelomma, du får ikke lest trykktegn på samme måte som med røksvakt krutt. 5. Vanlig ladeutstyr funker helt greit, har hørt om bruk av progressive presser funker fint, Mange sier at du må ha svartkruttmål for å lade men med litt forberedelser går det helt fint med det du har fra før. Vask kruttholderen med grønnsåpevann og la det lufttørke så lades det ikke så lett statisk. 6. 45 LC patroner kan fint lades til mye smell og røyk om du får presisjon av det er jeg ikke sikker på men for showfaktoren og stress som kan oppstå blant dine venner på standplass er det klart en vinner. prøv også med .457 kuler og se hvordan du treffer, Jeg tviler på at Morgan Kane ikke traff like godt som forfatteren beskriver i sine bøker. Lykke til
 15. Hylser kan du kjøpe hos hjemmelading.no han får tak i de fra bertram. Diesett og kuletang får du hos factorysales.com Kulene du skal bruke i den bør være ca .460 og av rent bløtt bly. hylser kan som nevnt lages av haglehylser står noe her http://www.practicalmachinist.com/vb/gunsmithing/making-martini-henry-cases-24ga-brass-235960/ når det kommer til ladedata så var original ladningen rimelig hard og som nevnt i en av bøkene om afrikajakt var det en drepende rekyl og våpnet var treffsikkert på enhver avstand. Jeg ville nok ha startet med 60gn Fg og jobbet meg videre derfra. IKKE glem fyllstoff i hylsa, gjør du det så kan du si adios til mer enn bare børsa. forøvrig er http://www.svartkrutt.net stedet for å finne ut mer om lading og tips av svartkruttpatroner
×
×
 • Create New...