Jump to content

Remmen2012

Members
  • Posts

    27
  • Joined

  • Last visited

Remmen2012's Achievements

Explorer

Explorer (4/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

1

Reputation

  1. For ret 54 er det kanskje litt mer ja. Jeg ville valgt 54 sjøl om den er dyrere. Videreutvikling av ret0. Helt super på toppjakt og. Pga den tynne horisontale. På kombi og drilling et førstevalg, og jeg syns stolpene på 4, 4a og 60 blir unødvendige når man har lyspunkt på all annen jakt og. Ville bare nevne det, da jeg syns retikkel er viktig når man skal velge.
  2. XXL pris er 13.449kr for ht 1.1-4. Absolutt verdt pengene! En kompis fikk den for 13000 blank rett før jul, så litt er det å hente med prisgaranti.
  3. Hvis man får zeiss ht til 11000 ny, så er jo det en superpris! Jeg kjøpte en til 15000 og har vært superfornøyd. Jeg har hatt både leupold vx6 og Meopta R2. Begge ble solgt videre etter noen turer på skytebanen, og jeg endte opp med zeiss ht som sagt. Kan nevne at jeg også testet trijicon 1;25-4 og s&B exos 1-8. Jeg var ikke fornøyd med småtterier på noen av dem. Jeg kjøpte hver og en av dem, og solgte dem videre. Jeg mener ht har en flott kombinasjon med stor utgangspupill og synsfelt. Ikke lett å finne noe bedre.(det finnes bedre hos nickel, men de sluttet å produsere nx, som var sinnsykt i pris) -Skal du ha ned mot 1, så kjøp rein 1 eller 1,1. -Kjøp europeisk hvis du har penger nok. -Legg vekt på utgangspupill og synsfelt.
  4. Er alle løp til remington 700 byttbare til andre remington 700 modeller?? Altså, hvis jeg har en remington 700 som org er 308, kan jeg da kjøpe et løp i f.eks 338 og skru det rett inn? Er gjenger og kammerenden av alle remingtonm 700 løp like? Hvis ikke, hva er det som må tilpasses for å få det til å passe? Sluttstykke og patronlengder ift låskasse er et annet spørsmål, men det er kun løpsbytte jeg lurer på nå... Håper noen kan hjelpe meg!
  5. spørsmål ang mekanisme: dual/dobbel action, vil det si at sliden ikke spenner opp? Ser poenget med at man kan få et førsteskudd uten å dra sliden tilbake, men er det i såfall fordeler med en mekanisme hvor du må spenne opp manuelt for hvert skudd? Vil ike da avtrekket bli tungt? (når jeg sier spenne opp manulet mener jeg med avtrekker, ikke gammeldags tommel og hanen tilbake. bare så jeg ikke virker heeelt sveiseblind) Dersom jeg ikke har misforstått var det nytt for meg at pistoler ikke lader selv. Trodde det var mye av fordelen/grunnen til å kjøpe pistol kontra revolver. Har man generelt like følsomme ladninger i 9mm, 40sw og 45 acp? Tenker på mulighetene for å lade ned og opp, og bruke forskjellige kulevekter hvis man skal lade selv. Hvilke av disse gir mest rom for utprøving? Jeg er forresten litt svak for "plastpistoler", men ser mange anbefaler stål;) Mener dere jeg må tenke stål eller kan noen komme med gode grunner til å velge støpte saker?....
  6. Jeg tenker i utgangspunktet å kjøpe brukt, men den rette pistolen koster det den koster tenker jeg. Når det er sagt er pistoler over 15 tusen uaktuelt. Hadde jeg funnet en pistol som koster ny 10tusen, ville jeg nok ventet til jeg fant en brukt. Håper dette svaret gir mening ift budsjettet. Har nemlig ikke en fastsatt sum å bruke...
  7. Jeg ønsker å kjøpe en pistol. Tenker i utg.punktet å skyte på bane for rekreasjonens del, og muligens praktisk på sikt. Har igrunnen kun erfaring med 9mm fra før. Har skutt en del med dette kaliber. Ønsker et våpen som er relativt snill på rekyl - altså ikke en kanon. Jo større hull i skiva jo bedre, men samtidig et våpen jeg skyter godt og raskt med. Balanse mellom power og brukervennlighet er stikkord for meg. Hva gjelder avtrekk, må jeg bare teste de aktuelle. Men i utgangspunktet har jeg sans for trykkpunkt, og avtrekk med kort vei tilbake for nytt skudd. Så første punkt jeg trenger hjelp på er valg av kaliber. Kan lade selv. De jeg til nå har sett på er:9mm short, 9x19, 40sw, 45asp. Veldig åpen for forslag, og om det er ukurrant og litt spes gjør ikke det noe... Jeg har ikke sansen for sølv/rustfrie våpen. Jeg har sett på: Steyr MA1, Sig P226, 229 og SP2022, CZ P06, Shadow 75 SP-01, Smith og Wesson M&P og Springfield armory mod 4. Kan noen fortelle meg først og fremst hvilket kaliber jeg burde fokusere på, og dernest hvilken pistol som er å anbefale????
  8. Sånn som siste innlegg, hva mener du om jaktformen? Veit du noe som ferske jegere ikke nødvendigvis veit eller skjønner, så skriv det ned da vel!
  9. Ser ut til at tråden og avstmningen har bremsa litt opp, men 200 stemmer gir et visst inntrykk. 1 av 3 tiurjegere mener det kreves kunnskap en innsats med tanke på ettersøk for at støkkjakta skal være forsvarlig. Lurer på om formuleringen av alternativ #1 er litt dårlig, for jeg syns det er merkelig dersom 2 av 3 støkkjegere etter tiur mener at det ikke kreves ekstra kunnskap både for å lure tiuren i første omgang, og finne den etter den er påskutt. Virker som mange ser bort ifra at det regnes som et svært vanskelig vilt å felle, at den er hardskutt og lurer seg unna lettere enn annen fugl. Dette er ikke mine personlige meninger, men informasjon jeg har funnet diverse andre steder. At kun noen få prosent stemte alternativ #3 er nok ikke overraskende. Påstanden er skarp og noe ekstrem. NOEN SOM ER OVERASKET???
  10. Mr. Kane: Niks, det var ikke ment mot deg. Det var utsagn som jeg husker å være ca: "at andre jegere skal ikke blande seg opp i jakta jeg/vi driver så lenge den er lovlig". Og: "da skulle all støkkjakt/småviltjakt vært forbudt". Slike kommentarer gir ingen ting, sier ingen ting. Jeg trenger jo ikke mates med skje, men jeg skal innrømme at tanken med innlegget var for å opplyse meg. Og uansett hvor mye erfaring jeg drar på meg sjøl, vil jeg aldri komme inni hodet på andre jegere... Derfor en tråd om å høste synspunkter fra andre;) Du har sikkert masse gull-erfaring Morgan Kane!
  11. Noen her gir uttrykk for at de ønsker å jakte som de vil, uten å ville ta inn over seg hva andre mener om jakta. Dette syns jeg er rart. Om man er fersk eller erfaren bør man være ydmyk og åpen for andres meninger. I det minste ta seg bryet å underbygge påstander eller meninger. Det er alltid fryktelig mange verdensmestre innenfor en og samme gren(kanskje spesielt innen jakt og våpen) - og det kan det ikke være. Hvis noen kan og veit alt, ja da har han alltid rett. Det faller derfor på sin egen urimelighet at så mange er i denne possisjon, og noen må ned fra sin høye hest... Spørsmålet jeg stilte syns jeg i utgangspunktet ikke er urelevant, da det flere ganger har vært luftet om småviltjegere bør ha hund til ettersøk. Om dette noen gang vil bli en realitet er en annen sak. Jeg syns det er meget interessant og læringsrikt når folk kommer med sine synspunkter. De som bare uffer seg, og blir oppgitt over at noen kan være så "tåpelige og evneveike" at de setter spørsmålstegn ved dems form for jakt - ja de har kanskje ikke så mye å lære bort til en lærevillig fersk jeger som meg selv...
  12. Oi, jeg skrapa litt i et åpent sår hos enkelte her... Men det er bra! Sånt blir det engasjement og diskusjoner av. Ikke glem og stem, og begrunn dine meninger!
  13. Jeg snakka med en som jakter tiur med hund her om dagen. Han var veldig sterk og klar på at det å jakte storfugl og spesielt tiur uten hund, det er nærmest forkastelig og lite ansvarsfult. Jeg er såpass færsk at jeg ikke turte ha sterke meninger, men diskusjonen ble rimelig opphetet mellom nevnte kar og en annen kamerat av meg. Jeg har tenkt litt på dette i ettertid.... Så hva synes mobben her inne?
  14. Hva slags trening er best ift støkkjakt på tiur?
  15. Jepp, og takk, for da er forvirringen er komplett;) Neida, ser poengene. Jeg har tilgode å støkke tiur på veldig kort hold. Dvs at den trykker enormt hardt. Selv om jeg har jakta i mye ruskete vær, med regn, dis, tåke, vind og annet. Er det her forskjell på ung og gammel tiur?
×
×
  • Create New...