Jump to content

Chuck

Members
  • Posts

    9
  • Joined

  • Last visited

Chuck's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • First Post
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Reputation

  1. Chuck

    God Jul!

    Jeg vil benytte anledningen til å ønske alle buejegere og bueskyttere en riktig God Jul og et riktig Godt Nyttår! Jeg håper 2013 vil bli året som bringer nyheten vi alle venter på. Nemlig tillatt buejakt i Norge.
  2. Jeg skjønner ikke hvorfor dere skriver innlegg om kruttvåpen under avdelingen for bueskyting. Det virker som dere er litt på jordet i det store og hele.
  3. Chuck

    Nybegynner

    Ser ut som Energetix har glemt en viktig del i sitt budsjettforslag, nemlig sikte. Regn en ca. kr. 700-800,- for dette også.
  4. Chuck

    Nybegynner

    Det er viktig at diameter på spissen tilsvarer diameteren på pilskaftet slik at overgangen mellom skaft/spiss er helt glatt, og ikke virker som en mothake. Hvilken diameter på spissen du skal ha er avhengig av hvilken type piler du ender opp med. En seriøs forhandler tilpasser dette for deg.
  5. Det er ingen forskjell på kammene. Bokstavbetegnelsene refererer seg kun til dralengden. AL = 30#, BL = 29,5", CL = 29", DL = 28,5", etc.
  6. Jeg skjønner ikke helt påstanden din her. Hva har dravekt og dralengde med jaktspissen å gjøre? Det er jo litt motstridende også. Hvis man skal jakte tykkhudet vilt så trenger man virkelig kraftig bue og tunge piler. 810 grains pil med Silverflame 180 grain gjorde virkelig jobben for meg.
  7. IBEP-sertifikatet er evigvarende, men det virker på meg som man er i ferd med å utarbeide en egen buejegerprøve for Norge i forbindelse med prøveprosjektet. Dette vil mest sannsynlig bli en årlig prøve. Enda en grunn til å øke treningsmengden.
  8. Har du bestått teoridelen av prøven, så behøver du ikke ta den på nytt hvis du ikke greier skyteprøven. Vedr. skyteprøven så får du 2 forsøk på prøvedagen. Hvis du allikevel ikke består skyteprøven, så må du vente til neste kurs med å skyte opp på nytt. Det gjelder bare å legge seg i selen med treningen. Husk også på at skyteprøven må skytes med jaktspiss.
  9. Gratulerer med flott bue! Håper du får mye glede av den i tiden framover.
  10. Hei Tufte! Jeg tror du har havnet i feil forum. Dette er forum for bueskyttere og buejakt.
  11. IBEP godkjennes for teoridelen, men jeg hører de sier de som har jaktet der, at man må ta en skyteprøve tilsvarende den danske. Eneste forskjellen er visstnok at man kan skyte flere serier inntil man greier prøven.
  12. Det er buejakt det er snakk om, og for å få lov til å jakte med pil og bue må du avlegge både skriftlig prøve og praktisk skyteprøve. Begge prøvene må avlegges i Danmark.
  13. Det er svært viktig at skoene/støvlene har en myk gummisåle slik at du kan kjenne kvist etc. før du tråkker på dem med full tyngde og knekker dem. Et triks jeg selv bruker ofte er å ha med et par gamle ullsokker i sekken. Når du har oppdaget viltet, og du skal begynne å snike deg innpå, så drar du ullsokkene utenpå skoene, og du beveger deg veldig stille i terrenget. Stive støvler med Vibram-såler er ubrukelige til Walk & Stalk.
  14. Bare for å oppklare hva som ser ut som en liten misforståelse prismessig. Kr. 195,- for Silverflame er pr. stk. Kr. 300,- for Magnus er for en 6-pk. Dvs. vesentlig billigere.
  15. Hvor fikk du bestilt den?? Jeg trodde ikke Mathews kunne bestilles over nettet.
×
×
  • Create New...