Jump to content

Ole H

Members
  • Posts

    18
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Ole H's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • One Year In
  • Dedicated Rare
  • One Month Later

Recent Badges

10

Reputation

  1. @amatørja eg har altid trudd det var krupp da gamlefar sa det. Han leste snakka å skreiv tysk ok etter å ha kjørt ein del lastebil nedi der og høgd vindfall i fleire omganger der nede. Meiner han ga mellom 800 og 900kr for hagla. Var med onkelen sin og kjøpte den på G Coward på Notodden den 5 oktober 1955 hvertfall. Var vel rundt dem tidene der Sauer fløtta og det ble drevet vidre i gamle fabrikken med den benevnelsen som denne hagla har i DDR. Men kan godt hende det er stål fra ett verk i DDR ja.
  2. Etter bestefar har jeg arva ei JP sauer og sohn Shul laga i februar 55. Den er merka med krupp og fire ringer, noen som vet hva det betyr? Hagla kjøpte forøverig bestefar etter sin komfirmasjon og det våpnet han har brukt desidert mest, av alt han har hatt.
  3. @chrdg har det blidt drilling på deg? Isåfall hva endte du med? Har sjøl brukt/ hatt ett par drilling pluss kombi. Drillingkariæren starta med att bestefar min kjøpte en JP sauer 3000 fra 70 tallet tenker eg med greener sikring og hakemontert kikkert. En fast 8X56 og så var det baser til en til så fikk tilpasset til en S&B 1,25-4x24 til den. Denne var i kal 16/70 og 7X57R. Brukte denne en del på jakt, men dette var i forige fæle forbudstid mot bly og således var gode skudd uten bly vanskelig i kal 16 til gaupejakta… Så grunnet det ble det til att jeg selv kjøpte en JP sauer lagd i Suhl i 64 i kal 12/70 og 6,5X57R ble kjøpt av meg. Da var det en fastmontert S&B 1,25-4X24 på den, denne har senere fått sving montarskje og satt på en Zeiss diavari Z i samme forstørrelse. Denne drillingen har funka godt, men nå som vi er inne i en mørk forbudstid mot bly igjen er tanken på å fornye til Merkel 96K der. Den har etter mitt syn det mest geniale systemet for sikring og oppspenner som er å oppdrive. Trump sitt system er en god nr 2 på sikring og oppspenner da.
  4. CDP kuler er vel ganske like norsler i konstruksjon vel. Er vel CDC som er homogene kopperkuler. Men for all del mulig jeg husker feil her nå.
  5. @gordon setterhar ikkje data selv, men lader sammens med ein kompis som er ekstremt dyktig på dette. Vi skal lade noe kobberbelagt bismut også. Spent på dette.
  6. Du er ikke alene om og være sær på att utseende har mye å si på drillinger. Og er enig i det med hake og sving. Hake er nok finest, men mindre fleksibel ja.
  7. Få den til en god børsemaker og monter en svingmontarsje, har det på min drilling og det funker fjell.
  8. Nei eg har ikkje, men har litt kontakt med en som skal lade litt for meg
  9. Ja må jo bare teste, men håper utvalgene blir bedre framover, sjøl om eg tviler litt på det.. Skal få lada noe TSS til den å prøve da.
  10. Har en JP Sauer & Sohn drilling fra 64, den er ett bruksvåpen, men funker godt. Hvert hovedmålenes mitt til rådyr, rev og gaupe i mange år, også en god del etter hare og skogsfuggel. Den er i kal 12/70 og 6,5X57R. Den liker jo godt en del patroner i bly, men nå som Norge kastet seg med uhemmet glede på blyforbud så er det behov for patroner som er uten bly. Bly brukes der det er lovlig, men det er jo snevert nå så da trenger en alternaltiver. Har en del tungsten matrix fra sist forbud og planer om noe TSS men, ønsker tips til patroner som er brukende. Er 1/4 og 1/2 trangborring i denne.
  11. Har sett en del på disse Boss sine nettsider nå etter jeg leste noe her på kammeret om dem, trur att kobberbelagte vismut vil bli ett brukende alternaltiv til bly ja. Hadde gode erfaringer med tungsten matrix sist forbud og håper det kommer tilbake en del også. Håper også att spektret i haggelstørelser og vekter på patroner og kammerlengder blir bra. Trenger jo også gode alternaltiv til bly til rådyr, rev og andre dyr i den størelse.
  12. Må håpet utvalget av annet enn bly øker nå. Trist bly blir begrensa nå igjen. Håper tungsten matrix, tss og liknende kommer i hopetall. Ser litt intresangt ut den vismuten men kobber ser spennende ut også.
  13. Kreighoff er mulig å bestille med begge hagleløp på en avtrekker og rifleløpet på den andre, men mulig det bare er optima og ikke triumf du får det på. Men merkel 96K har også bare en sikring der første pungt er hagle å neste er rifle oppspent på fremste avtrekker og venstre hagleløp på bakre. Liker godt den løsningen selv.
  14. Har lest tråden me stor glede om mange kjente å ukjente for meg, mye artig som hadde vært morro å teste! Så tenkte å komme med lista over europeiske kaliber jeg sjøl har og bruker. Har nå 6,5X55, 6,5X57R, 7X65R, 338 Blaser Magnum, 9,3X62, 9,5X57 MS, og 375 H&H. Pluss ett par amerikanske som er i stallen. Har også brukt 7X57R i ein drilling bestefar har. Etter å ha lest gjennom tråden her må jeg si att ei pipe i 8X64S fort kan bli neste sak jeg vil ha til min R8
  15. Med ett nytt håpløst blyforbud på trappene så har tankene om en nyere drilling enn min sauer fra 64 litt lenger opp i tråden bynt å svive… Hva tror folket om å få tak på en drilling til folkelig pris med R patron godkjent for storvilt og anten 20/76 eller 12/76 her? Tanken på tyske markedet er der..
×
×
  • Create New...