Jump to content

rodnebb

Members
 • Content Count

  66
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Hva med å sende dyret til utlandet - er det noen måte det ville gå? Tenker det ville vært billigere om en slik jobb ble gjort i polen eller noe? Jeg vil gjerne få stoppa ut en gulspurv dattera fant i skogen, men... bioprep tar 6000kr for det. Det blir for dyrt, da vil jeg heller ha nytt gevær. Vi betalte 600 for noe lignende for 20 år siden. Litt inflasjon er jo greit, men ikke 10x!
 2. Kjeller'n er tørr, så det bør jo ikke være noe problem. Så langt ikke synlig rust.
 3. Jeg pusser jo hagla en gang i blandt, men ofte setter jeg den bort et par uker uten å ha pussa løpet - lagra tørt og litt kjølig i kjelleren. Jeg feier over yttersida av våpenet med olja klut for å fjerne fingeravtrykk, siden jeg har et annet gevær med inn-rusta fingermerker. Hvor stor er risikoen over tid for rust i løpet ved denne geværpussen?
 4. Ja, det viste seg å være et ikke-problem. Bikkja sprang bra. Brukte potesokker, og i år sydde/knytta jeg de fast, så hunden ikke fikk tatt de av.
 5. På mange jaktkort som selges på inatur, så står det f.eks. 'fjellrypejakt', og det er listet opp de mest aktuelle artene man kan jakte på. Er det et høyfjellsområde så står det ikke at man kan jakte ringdue, lirype eller bever. Men betyr det da at man ikke kan jakte en måke som flyr forbi? Jeg har alltid tolket dette dithen at dersom man har jaktkort på småvilt, så kan man skyte alt jaktbart småvilt ihht vanlige fredningsbestemmelser. Dersom det er innskrenkninger, så oppgis dette som 'ikke lov å jakte brunfugl'. Jeg vet ikke helt hva som sto på jaktkortet til disse jegerne, men det som står i teksten er at 'det sto på jaktkortet at de kan jakte hare, smårovvilt, due etc', men ingenting om rype og skogsfugl siden dette var fredet: https://www.retten.no/jaktet-pa-fredet-vilt/s/5-44-50550#am-commentArea (Dvs., det står ikke at det sto på kortet at rype og skogsfugl er fredet)
 6. Men, når jeg tenker etter, så kan det jo være det å ikke tilsette vann kan gjøre vomma tyngre å fordøye.
 7. Hei, det er mye gås her i osloområdet. Hovedsaklig kanadagås og grågås, og jeg har lokkefugl for det. Har ikke kjøpt laydownblinds enda, for jeg har ikke funnet noe jorde jeg både kan jakte på og hvor det er gås. Gåsa trives best i parken eller i verna områder see det ut som. Jeg har så langt bare hagle å jakte med. Er det noen som har noen tips om jaktområder for det her i Akershus eller østlandsområdet generelt? Dessverre jaktforbud i parken, tror jeg
 8. Jeg har latt være å tilsette vann, siden det står det bør kastes om det ikke spises. Men jeg er forsiktig og har prøvd meg fram med mengden.
 9. Tørket hundemat? Tørrfor, mener du? I sverige kjøpte jeg masse tørket kyllingfilet for hund. Har gitt bikkja tørket vom blandet med tørrfor når vi har vert på jakt, bare blandet i skåla med vann ved siden av, det har gått rett ned. Bør passe på doseringen, siden det sveller i magen.
 10. Jeg har en eldre breton som har hatt en klo på forpoten som hadde sprekt på langs. Den nederste delen av neglen har nå bare fallt av, slik at den myke innmaten er eksponert. Hunden ser ikke ut til å bry seg med kloa, men det er vondt når jeg presser på det eksponerte området. Men bikkja har også høy smerteterskel, så det kan vere vanskelig å se. Hunden er blitt mindere interessert i å springe fort på tur, men det kan jo også vere alderen, hun er 10 nå. Jeg tror dette vil ordne seg med tida, og at ny, fin klo vokser ut bak det skadde området. Ingen tegn til infeksjon. Jeg skal på jakt om 10 dager, og da har jeg sett før at våte negler blir myke og kan sprekke litt opp. Et sted så jeg en fyr som sa han hadde epoxy-lim på sprukne klør. Jeg vil gjerne unngå at kloa gjør at hunden blir mindre ivrig til å løpe. Jeg vurderer 2 ulike behandlinger: bygge inn skadd klo i epoxy-støp, evt. Smøre neglelakk på kloa for å hindre den i å bli våt. Noen tanker om dette vil fungere, om det bare slites vekk på 1 time i skogen, og om det kan ha negative konsekvenser? Det kan jo bli fuktig under støpen, som vil kunne gi infeksjon. Men jeg tror jeg kan 'lukke' det godt inn. Vetrinær, har jeg hørt, vil enten trekke hele greia eller la det være, jeg vil gjette på det siste, det ser ut til å rette seg selv.
 11. Jeg veide det gamle geværet, en Anschutz 335 magnum, til å veie 3.7kg. Det var for mye da jeg var barn. Crosman tyro er 2.2, det er jo 30% lettere men fremdeles en del. Fins det lettere gevær?
 12. Jeg har tro på å holde tråder samlet.... og det pleier å bli svar her på Kammeret uansett.
 13. Hei, hva var vekten på feinwerkbau'en? Jeg leser 3,6kg et sted på nettet, det høres mye ut. Hvor stor vekt bør et luftgevær til en 10.åring ha? Jeg skjøt luftgevær da jeg var liten, det var begrenset suksess fordi våpenet var for tungt og hadde for lang kolbe - men jeg vet ikke hva det veide.
×
×
 • Create New...