David

Members
 • Content count

  40
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Neutral

About David

 • Birthday 01/12/1988
 1. Hvordan er lyden i ei .223 rifle med demper kontra .17hmr med demper? Og hvordan er lyden i ei dempa .223 kontra 6,5x55 med demper? Jeg har ei rifle i .17hmr, men bruker den kun til jakt på and og kråke i nærheten av bebyggelse. Men siden vi også har et fugle/rådyr terreng blir sjelden .17hmr'en med der. Lurer derfor på å bytte .17hmr'en med ei rifle i .223 hvis den ikke smeller mer. Jeg kan forsåvidt montere demper på 6,5en, men må da bytte kikkerten også pga for tykkt trådkors for fugl. Men siden jeg ikke jakter storvilt frister ei lita rifle i .223 for å bruke til alt.
 2. Jeg fant to veldig enkle informasjons videoer som viser oppbyggingen og virkemåten på ei rifle. Den første videoen viser prinsippene i ei boltrifle med avtrekk osv. Video nr. 2 viser hvordan de forskjellige typer halvauto rifler fungerer.
 3. Jeg har også fått meg en CZ 455 American i 17HMR idag. Men det jeg lurer på er om stokken skal ligge inntil løpet helt forran på stokken? Jeg trodde det skulle være helt frittliggende, men etter å ha snakket med forhandler mener han at alle "amerikanske rifler" har kontakt med løpet her. Jeg synes dette er rart, løpet har f.eks. ikke kontakt med stokken på min 452 American. Hvordan er det på din rifle?
 4. Jeg har en gammel Krag Jørgensen, som noen en gang i historien har kappet stokken på (rett forran den bakerste løpsringen). Jeg kunne tenkt meg at den var tilnermet original, så jeg er på jakt etter en "ny" stokk. Men hvor kan jeg få tak i en original lang-krag stokk? Den trenger ikke være helt strøken, men i ok stand.
 5. Ingen som bruker Norma Elite? Den er jo både billig og bra. Kansje ikke like moderne og fancy som andre kuler, men en gammel og godt utprøvd blyspiss. Kombinasjonen 6.5x55 og Norma Elite må vel være den som har felt mest storvilt i Norge?
 6. "Nordlenning" kaller vi dette verktøyet: http://www.knipex.com/index.php?id=1216&L=1&page=group_detail&parentID=1368&groupID=1501 Stor i kjeften, og ikke brukendes til noe... (Men det stemmer ikke helt, for vannpumpetanga er jo genial..)
 7. Jeg har 2 stk CZ rifler og er kjempefornøyd.. Men jeg ville anbefalt deg å kjøpe American eller Varmint versjonen hvis du skal skyte med kikkertsikte. Pga på Standard og Lux er det "svinerygg", dermed mindre kinnkontakt når du skyter med kikkert.
 8. Lurer på hva denne hagla egentlig heter. Er det Beretta Vittoria? Det står oppå låskassen. Står også; Veritable Monoblock. På siden står det; Brevettato. Men hva er det den heter?
 9. Jeg kjøpte meg en CZ 550 American pga noe av det samme som du nevner. Og det angrer jeg ikke et sekund på. Jeg syns det er merkelig at det er nesten ingen som anbefaler denne, siden stort sett alle som skal kjøpe salong blir anbefalt CZ, og det samme gjelder rifler med store kalibre...? For rifla er jo både fin, og veldig driftsikker. Presisjonen er også veldig bra. Eneste som kansje er et minus for noen er at den er litt tung, men som en annen her på forumet sa; Folk som jakter idag er ofte 15-20 kg overvektige, men hvis rifla er 200g for tung.... Avtrekket er kansje heller ikke helt bra fra fabrikk, men er veldig enkelt å justere. http://www.klikk.no/produkthjemmesider/jakt/article290919.ece
 10. Hehe, det er noen som kan det der med å skive annonser. Jeg kom også over en fin annonse for noen år siden, har bare teksten; Ny bakrute med sliten bil selges. Vår stusselige Golf 2 søker ny eier. Golfen er i... tja.. ikke akkurat god stand, men vi gjør et forsøk. Her er litt mer spesifikasjoner så du vet hva du kan bli stolt eier av: Helt ny bakrute (byttet i desember 06). Bilen har hull i kanalen på ihvertfall èn side og tar trolig inn mer vann en Titanic. Kløtsjen er halvdårlig og slurer når du tråkker på gassen som et mannfolk, noe som gir en litt kuul følelse av å nesten kjøre automatgir. Bakluka kan ikke låses, og står selvsagt ikke oppe av seg selv, men det hender det går an å lukke den. Høyre vindu fremme tok kvelden og ville bare skli ned, men dette er nå limt godt fast i lukket stilling så den saken er biff. Døren kan være litt knotete å få åpnet på førersiden da håndtaket suger, men på passasjersiden er det tipp topp. Skal du derimot inn i baksetet må du allikevel benytte deg av førersiden da passasjersetet har rustet fast i bakre stilling. Lysbryter til hovedlyset henger og dingler uttafor dæsjbordet, men kan fint brukes dersom du holder fast selve bryteren før du trykker. Det medfølger helt nytt Biltemabatteri, men som desverre er utladet akkurat nå da bilen har en tedens til å tappe strøm når den står litt. Alt av lys virker og tuta funker kjempebra. Det er alarm på bilen som slår seg på hver gang du lukker førerdøra slik at stakkaren som sitter igjen inni lett utløser den ved en ørliten bevegelse. For å unngå for store frustrasjoner er lyden koblet fra, så alarmen opptrer kun som heftig blinking fra varsellysene. Vindusviskeren bak virker ikke og vindusviskeren fremme burde nok heller stått på innsiden av ruta, men du kan få med en klut til å tørke fukten fra ruta med. Bilen har fått en liten trøkk foran så støtfangeren henger litt. Dette er bilen for deg som setter pris påen fuktig kjøretur. Du trenger faktisk ikke vadestøvler, men antrekk som tåler litt vann kan være en fordel da kondensdryppingen fra taket og speilet til tider kan være litt mer en strengt tatt nødvendig. Rånete basskasse/høytalergreie i bagasjerommet og wunderbaum i speilet kan følge med til ny eier om ønskelig. Vel.. Så et lite sluttord: Bilen virker faktisk helt greit. Den er igrunn helt OK å kjøre, og starter daglig uten problem så lenge den ikke står over en lenger periode og tapper strøm. Slurer som sagt litt når du tråkker helt flatt (kona har ikke merket sluringa), men er igrunn temmelig sprek ellers (kona og). Fuktproblemene har kun vært med det været vi har hatt i høst/vinter. Den var tørr og fin i sommer. Jeg er usikker på hvordan det ligger an med rust i bærende konstruksjoner, men bilen ble godkjent Aug.05 så den kan ikke være helt håpløs. Tror ikke jeg har hold tilbake noen opplysninger nå. Ring om det skulle være noe.
 11. Takker for svar! Har nå kjøpt haglen, fikk den for en god pris for å si det sånn! Den er i bra stand, ingen slakk eller rust. Stokken er slik den skal være på ei gammel hagle.. (Godt brukt..)
 12. Har kommet over ei gammel Beretta hagle. Enkeltløper i kaliber 12. Vet ikke hva navnet på den er, men kan prøve å forklare hvordan den ser ut; Den har en "avtrekker" forran avtrekkerbøylen til å åpne mekanismen. Og i framskjeftet er det et spor for avtrekkerbøylen og denne "åpneren", slik at haglen kan legges helt sammen. Så det jeg lurer på er; hvor mye kan denne være verd? (Er ikke rust på den, og er i god stand)
 13. Jeg har ei CZ 550 American i 6.5x55. Rifla er bygget med utgangspunkt i M98, som vel er den mest utprøvde mekanismen i verden. Bygget etter gode gammle måten, med tre og stål (ikke plast og alu ).. Presisjonen er også helt topp. Les denne testen: http://www.klikk.no/produkthjemmesider/ ... 290919.ece Avtrekket er ikke noe bra fra fabrikk, men er fort gjort å fikse. Jeg har også beddet rifla, men det er noe du vil bli anbefalt på nesten alle rifler.
 14. Jeg bruker en 10 cm tykk limtredrager. Har skutt mange hundre skudd på den, og ikke et har gått igjennom. Denne er også forholdsvis myk, slik at kulene rikosjetterer ikke heller. Men drageren er jo bare 50x70cm så jeg har den stående i en skråning slik at hvis jeg skulle være uheldig å bomme så går ikke kula langt..
 15. Tenkte jeg skulle prøve meg med hagla på rådyrjakt. Noen som har forslag til ammunisjon som selges idag (er ikke intressert i å høre om "superammunisjonen" som dere hadde før, da dette ikke er lov å buke idag ), som er bra til dette formålet? Det står jo litt tidligere i tråden, men synes det står mest om bly, og om ammunisjon dere ikke er fornøyd med.. Selvfølgelig skal ammunisjonen testes i hagla før den tas med på jakt, men før jeg kjøper inn ammunisjon for å teste er det greit å ha en pekepinn på hva dere er fornøyd med.. (Må jo selge en nyre eller noe for å ha råd til å teste alt.. ) Hagla mi er i kaliber 12-76