Toby

Members
 • Content count

  364
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Toby

 1. Tror at Leupold har nå europeisk service senter i Tyskland???
 2. Tror at Optilock ringene til basene går om hverandre men basene må være hhv Tikka el Sako.
 3. Hvis jeg husker riktig så har Onyxen sort låskasse og amerikansk valnøtt skjefte, litt usikker om det var lakkert. Silver Pigeon var "fornyelsen" av 686 jakt modellen. Blankt låskasse med billig gravering, tyrkisk valnøtt med schnabel . Tror begge har utskiftbare choker. Begge er nok solide bruksvåpen.
 4. Helt kurant børsemaker oppgave. Kostnad 4-8 tusen alt etter fabrikat, blånert/rustfritt,fluting, gjenging for lyd demper osv. Må søke om løp i nytt kaliber.
 5. Leupold har vel livstid garanti uansett om man er original kjøper eller ei. Tviler på at det ville koste noe å fikse. Tror at service/rep blir nå utført på nytt service senter i Tyskland. Var noe i Sverige før tror jeg.
 6. Som Shooter 2 sier så er 17 Rem tilnærmet rekylfri, særlig i rifle med tungt løp. Derimot smeller ganske heftig. Har kortet ned løpet mitt fra 60-51cms for å gjøre det mere hendig i glugga. Har en Hausken 17 kal SD 228 på min. Den er tyngre enn 300 gram. Hvorfor 17 Rem når du har 204 Ruger? Bruksområdet er omtrent likt.
 7. Har brukt N150, N135 og RL 15, da med 25 grains kuler.
 8. Jeg hadde gravd det frem igjen. Aldri feil at de får lettere en matbit. Har gjort det samme når åta blir glasert med flere cm med is. Knuste det slik at både lukten og sultne rev kunne komme til.
 9. Hei, vurderer en WD 60 for reveriggen min. Har per dags dato en SD 228 17 kal (har 17 Rem 51cm løp) Spørsmålet mitt er om disse patroner med 20-25 grs krutt har nok krutt kapasitet at man ville få noe særlig mer effekt(les merkbart) av større dempervolum? Har kort løp så det er klart at det er mer munningstrykk enn med 60 eller 66cm løp.
 10. En ting er om den ekspanderer, en annen er om anslagsenergien holder med så lav hastighet til storviltjakt. Men, jeg regner med at du har tenkt på det og....
 11. Prøvde med noe lignende for en del år tilbake. Brukte hundefor. Problemet var fukt gjorde at pelletsene klumpet seg sammen i en stor klump til tross for at alt var vanntett.
 12. Venter spent på min kopi. Vet at Gordon har brukt god tid med denne. Han pleier ikke å skuffe.
 13. Trenger ikke tung 56mm kikkert for reinsjakt. Holder med vanlige 1" rør med 36, 40, 42 mm 0bjektiv.
 14. Sett opp en felle eller 2. Bedre alternativ enn jakt rundt husveggene.
 15. På vei til bukkejakta i Sverige for 2 år siden. Kjørte nedover E6'en i et drittvær, mye regn og vind. Kom til Ljungskile kjørende ca 80km/t. Ser 2 store fugler på vei over veibanen, 2 fiskeørn som krangler over gjedda i klørne til en av dem. Plutselig øker styrken på uværet og fuglene blir presset ned og bestemmer seg for å snu og fly tilbake til sjøen. Ørna med gjedda i klørne sliter selvfølgelig mest og er nå veldig lavt over veibanen. Har lastebil bak meg og mye vann på veibanen, tenker at dette går på hengende håret da, plutselig smalt det som faen i bilen. Stoppet noen kilometer lengre nede i veien. Plastdekselet over a stolpen var sprukket, takstativet dyttet flere cm tilbake og skjell/slim over hele bilen. Var en gjedde på flere kilo som fløy lavt over frontruta i klørne til en fiskeørn. Håper at det er engangsopplevelse selv om det var artig.