Jump to content

Torf

Members
  • Posts

    5,265
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    45

Torf last won the day on April 7

Torf had the most liked content!

2 Followers

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Torf's Achievements

GrandMaster

GrandMaster (15/17)

  • Reacting Well Rare
  • Dedicated Rare
  • 10 years in
  • Very Popular Rare
  • First Post

Recent Badges

2.2k

Reputation

  1. Med lang arm er viltmålskyttere best. Det er mange utrolig gode resultater som er skutt uten stiv skytejakke. På statiske innskytingsskiver har jeg sett mange som ligger rundt 1 - 1,5moa.
  2. Det var RANO 7,62NATO skytterlagsammo med 12g fmjbt. Kvaliteten var så bra at Malcolm Cooper, OL-mester flere ganger og en av mennene som startet Accuracy International, brukte den som treningsammo når han fikk tak i dem.
  3. Hadde ikke 30-06 matemekanisme eller ammo. 12g RANO i NATO ble testet, men det var lettere å treffe med 6,5. Nedslag var lettere å se med 12g NATO. "Tunet" en MG42 i 8x57fra Forsvarsmuseet også. Den hadde faktisk det gamle forbudte sluttstykket uten lås. Den klokket 1550spm (1,9sek på 50 skudd) med tysk krigsammo. Den var inspirerende å skyte med, spesielt på frihånd Ved en demo ble den ladet med 50 sporlys i stormboks i en patrulje som ble "tatt i bakhold". MG1'er tømte da boksen "fra hofta" i retning FI/skiver på 70-80m. Hadde det vært ekte FI hadde de dukket. Det er det jævligste jeg har sett på nært hold.
  4. Gamle 8x57 deler i matemekanismen. Nye piper og dyser. Nye fjærer. Pistolkikkerter med kulefallskompensator på kjølekappa. Bakre rifle BR-sandsekk som tofot foran. Det var effektivt til godt over 1000m på Hjerkinn. Mye mer effektivt enn datidens vanlige skarpskytterrifler i statiske scenarioer.
  5. Disse patronene var djevelsk effektive i et par ombygde MG34 med kikkertsikte med korte 5 - 10skudds byger på langhold. Testet ut dette i HV i forrige århundre.
  6. Så da burde egentlig de som skyter med blyfrie kuler ha egen påmeldingskø, fortrinnsrett og rabatt..
  7. Som regel blir originaldeler borte. I tilfellet med en orginal skarpskytterrifle og Bredvold blir det som å sette breie felger og radialdekk på en 540K roadster. Det blir bare feil.
  8. Du kan få et ganske fint nytt jaktvåpen for mellomlegget etter man har montert et Bredvoldskjefte på denne. Da er det verd å la den henge på veggen eller selge den til noen som setter pris på den. (Hvis noen har en slik de planlegger å jakte med kjøper jeg den gjerne for 7500.-)
  9. Så du skal skru ut pipa på en "nummerlik" vintage HighWall i god stand? Du hadde vel bare tatt vare på ramma til MonaLisa også da? Uansett hvor mye du kommer til å investere i denne kommer verdien bare til å synke på sikt. Kan du ikke massakrere en støpejerns Ruger nr.1 istedet og la kulturen være intakt? Jeg har sett for mange fine orgianalvåpen ødelagt. Jeg kan nevne i fleng: - Førkrigs double square bridge Mauser M98med japanske weaverklakker og Buelersikring. Elverum spesial. - Orginal nummerlik 8x57 K98K skarpskytter med nrlik kikkert i Bredvold-skjefte. - Ditto med lyddemper til 1500.- i brukthylla til gamle Villmarksbutikken. - Etc, etc, De to siste skarpskytterne går nå for 100K++ i utlandet. Orginale HighWall ligger vel rundt $3000.
  10. Tipper 3500 +/- er riktig pris for rifla uten kikkert. Selg kikkerten for seg selv. Det lønner seg ALLTID.
  11. Det finnes et par ferdige underbeslag til AICS magasiner. Jeg har et i stål som veier et tonn.. Ellers ser dette i alu lovende ut: https://riflemags.co.uk/wr-steyr-ssg-69-l-aics-format-bottom-metal-dbm-trigger-guard/ https://www.watersrifleman.com/steyr/
  12. Tja, da tror jeg du må teste i piper med mye raskere riflestigning for å simulere rotasjonshastigheten på kula for at den skal være stabil og gi korrekt bc. I 6,5 for 200m/s bør du vel da ha ca 1-3" i stigning? Rotasjonshastighet reduseres proposjonalt mindre enn hastighet på ei kule. Rotasjonshastigheten, og dermed stabiliseringen av kula, har også noe å si for Bc utover ettersom holdene blir lange.
×
×
  • Create New...