Jump to content

Bly

Members
  • Posts

    4,647
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    26

Bly last won the day on April 19

Bly had the most liked content!

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Bly's Achievements

Master

Master (14/17)

  • Reacting Well Rare
  • Dedicated Rare
  • 10 years in
  • First Post
  • Collaborator

Recent Badges

1.5k

Reputation

  1. Jeg liker 725en i kaliber 20 med 76 cm pipe. Skulle jeg kjøpt i dag hadde det blitt den.
  2. Jeg har en "eldre" model 686 i 20/76 som har 74-75cm løp med faste choker som er lettere modifisert og balansert på hengselen. Jeg synes ikke den kan være noe kortere enn dette, men skal man jakte i tett vegitasjon så må man kanskje ta et kompromiss å gå for 71cm? Hvis jeg skulle ønsket noe mere på den hagla jeg har, så måtte det være ei brei sikteskinne (8-10mm) siden jeg er så vant med det fra sportinghagla. Jeg bruker den breie skinna "aktivt" når jeg skyter skeet.
  3. Når man ser på testen så er det den lengste demperen som demper best. RCC ser jo ikke noe annerledes ut inn enn Hausken.
  4. Det er nå litt større hull i en 22 og antagelig en god del mindre krutt. Det kan neppe sammenlignes helt med 17 HMR som har mindre hull og mere krutt. Det er kanskje mulig å plotte dette i GRT eller QuickLoad hvis man har en slags ide om kruttet.
  5. @villmannenJeg fant opprinnelsen; https://www.bullberrylegacy.com/17-hmr-velocity-data Det er ikke gyldig statistikk bak de tallene.
  6. @PottenMitt beste tips til god økonomi er følgende; Kjøp så mange av de skuddene til 3,20 som du har råd til. Ingenting relatert til skyting blir billigere og man sparer mye på hamstring. Det er ikke lenge siden leirduskuddene gikk for litt over ei krone stykk.
  7. Har du truffet på "stål"? (Kanskje ikke rart det er forbudt?)
  8. Du får ca kjøpt tennhetta for prisen av et ferdigladd leirdueskudd til 3,20
  9. Nå er det et stykke over 10 år siden jeg kappa 17HMR pipa til Quaden ned mot 40 cm. Den gangen husker jeg at jeg fikk en subjektiv følelse av at patronen ble nokså ubrukelig. Jeg tror jeg mista noe rundt 30 m/s fart på litt dårlig husk? Det medførte at den sinnsyke droppen kula får mot slutten kom mye tidliger enn patronen har godt av. Det skjedde drastiske ting mellom 100-120m, som før ikke inntredde før etter 120m. Var ikke 17HMR ubrukelig før, så ble den det da. Jeg ville ikke rørt den pipa om den var min. 17HMR trenger all den farta den kan få og helst litt til. Jeg tror pipa var 56 cm før jeg kutta den. Til rypejakt ville jeg bare brukt 17HMR med en avstandsmåler i ekstremt godt vær helt uten vind. Du trenger alle marginen du kan få med en slik patron.
  10. Jeg vil tro at dersom siktet er veldig sensitivt for hvordan parallakse justeringen settes, så har du lite dybdeskarphet og ser mindre av kulevirvelen? Sikte kan være dritskarpt å se i, men følelse av dybdeskarphet er ikke der. Spesielt når forstørrelsen blir høy. March har f.eks sikte med slik design.
  11. En sånn fullblods ELR rifle (jeg har fortsatt lyst å kalle det en rigg, for den har forlatt «konseptet rifle» for lenge siden etter mitt syn) på 20 kg pluss vet jeg ikke hvordan jeg skulle fått til å skyte opp med? Når greia er 1,6 meter lang og må ha ekstra kraftig tofot for at den ikke skal knele, så hadde armene mine neppe klart 5 skudd på noe som lignet frihånd. Kanskje man kunne ligge på rygg med rifla nedover en fot? Uansett så har en sånn «rifle» et veldig begrenset bruksområde.
  12. Når jeg var 25 hadde jeg tatt dette som en utfordring. Nå tenker jeg umiddelbart at jeg må lage en lettvekter som ikke veier mere enn 2kg
  13. De kan sikkert fungere helt fint. Greia med 33XC er at den har rom til ca.20 gr mere krutt enn en 338LM. Med de 20 gr’ene ekstra er den altså i stand til å lever ei 300 gr kule med 960 m/s som er 100-150 m/s raskere enn 338LM. Det er mye!
  14. Kaliber i kombinasjon med MRAD, som er et poeng. Du trenger ikke en ørken for det, selv om det kanskje er best? Hvis du kan skyte på en fjellvegg, og bruker blykuler, så skal du være en dårlig spotter for ikke å se noe.
×
×
  • Create New...