Jump to content

Bly

Members
 • Posts

  3,213
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  20

Bly last won the day on June 9 2020

Bly had the most liked content!

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Bly's Achievements

Veteran

Veteran (13/17)

 • Dedicated Rare
 • 10 years in Rare
 • First Post
 • Collaborator
 • Posting Machine Rare

Recent Badges

801

Reputation

 1. Bly

  Modifisere Sauerpipe?

  Kommer det før eller etter at pipa er utskutt?
 2. Hva har du nå og hva er du vant til? Er du gammel med arbeidshender og litt nedsatt følsomhet i fingrene? Er du ung og har sarte kontorhender? Du må jo gjøre deg opp noen formeninger selv om hva du kan få til å utnytte. Jeg kan f.eks ikke skyte med lette avtrekk. Nå er jeg ca midt i livet og har fortid med (fjell)klatring og annet arbeid med hendene som gjør at de er mindre følsom enn hos en 18 åring som aldri har holdt i en hammer. Da sier det seg selv at styrken ikke er et problem, men å kjenne hva man gjør er noe vanskeligere og derfor krever det en hvis motstand for å ha kontroll. Om avtrekket er direkte eller to steg synes jeg er av mindre betydning siden teknikken man bruker er den samme. Men som nevnt over vil en ekte to trins avtrekker være mere sikker i bruk, og hvis det primært er slik du kommer til å bruke avtrekket, så er det vel lite å tenke på? Men egentlig er det bare du som kan avgjøre dette! Om du skyter bane og bare har rifle med direkteavtrekk, kan du helt sikkert få prøve en STR hos noen og få en føling med hvordan et godt to trins avtrekk kjennes i bruk. Da har du i det minste et forhold til dette.
 3. Hvis jeg «klipper» avtrekket, skal skyte fort på mål i bevegelse, så holder jeg en knapp på direkte avtrekk. Eksempel på dette er hagleskyting, rifle på raske bevegelige mål, stridsskyting osv. På alt annet foretrekker jeg to trinn. Har jeg et fornuftig i mine øyne direkte avtrekk som er rundt et kilo, og ikke de som jeg ser på som tullete alt for lett direkteavtrekkene, så bruker jeg avtrekket som om det var et to trins. Det er vel også grunnen til at jeg hater lette direkteavtrekk 🙄. Snellert og lette direkteavtrekk er laget for folk som ikke kan ta avtrekk!
 4. @SitkaDet ser jammen meg ut som om de har kasta den kula på båten? Jeg lever vist i et annet århundre med tanke på 6mm. Har ikke hatt løp i 6mm de siste 15 åra. Det var denne kule jeg tenkte på; https://www.sportsmansden.com/shop/hornady-bullets-243-caliber,-6-63194
 5. Jeg hadde satsa alt på Hornady 80 gr fmj i den patronen og gitt faen i alt annet som har to bokstaver (BC)… Det er den mest optimale småviltjakt kula jeg noen gang har brukt med tanke på kompromiss mellom hvordan den flyr, effekt ved treff og slaktet etterpå. Så hadde jeg gått på jakt! Småvilt blir sjeldent langhold selv om det selvfølge kan skje en sjelden gang innimellom.
 6. Nå er vel ikke det nødvendigvis slik at halvautomatisk og pumper ruster mindre enn knekkhagler. Jeg har hatt pumpe som jeg brukte til jakt, og den rusta så fort den kom ut av skapet.
 7. Halvauto og pumpe er artige hagler, men til rypejakt er de direkte upraktisk. Du har jo brukt en i 10 år, så du har vel gjort deg opp noen tanker? Det jeg synes er upraktisk er at du må ha et skudd i kammeret og et i magasinet om du skal følge loven med to skudd. Sikringen er som oftest bare en avtrekks sperre og ikke like sikker som på et kvalitets knekkvåpen. Du er låst til å bare ha en trangborring. Et knekkvåpen gir visuell verifisering når du møter noen og skal vise at du ikke har ladd våpen. Og det går fort og knekke hagla om du skal forsere noe. På samme måte er det veldig raskt å smekke den sammen hvis du blir tatt på senga og må skyte. Jeg har jo veldig lyst på en Beretta 1301 comp pro, men jeg har ikke noe fornuftig bruksområde annet enn moro, også har jeg hagle i 20 og 12 fra før som jeg bruker til jakt.
 8. Hvis man ser bort i fra at McMillan stort sett lager stokker etter samme prinsipp som gamle glassfiberbåter, så synes jeg det største produksjonsproblemet de har er blemmer i gelcoaten. Hvis man ser på byggene til LongRifles så går de over stokkene med «hakke» for å finne blemmer slik at de kan fylles/utbedres før de bruker tid på å lege på Cerakote. Jeg har ikke fryktelig mye egenerfaring med McMillan, men nesten alle stokkene jeg har vært borti har fått sprekk mellom duk og gelcoat. En var helt jævlig..
 9. I dag er det ingen god grunn til høy pris. Låsekasse og løpsprofil er et program i en CNC maskin, som så mye annet som skues fast på og i stokken. Hadde det nå vært slik at de laget alt basert på støpeform med hightech prepreg så skulle jeg ikke sakt noe, men det er nå ikke det de holder på med. Det er andre produsenter som legger sjela si i å lage stokker av materialer og metoder som langt overgår det jeg vil kalle McMillan sine «kjøkkenbenk støpte stokker» i traust gammel stil som de gjorde for 40 år siden med dertil kvalitet og finish. De som mener det litt mere alvorlig bruker prepreg og autoklave eller vakuuminfusjon og ovn. Og mener de det virkelig alvorlig er alt sammen støpt og ikke bare maskinert ut av en «blanks» som passer til alt. Det er faktisk en god ting siden man da lager et optimalisert produkt. Taktisk er bare fordi alle vil ha det og trenden tilsier at det skal hete taktisk. Man kunne nå kaldt det hva man vil. Nå om dagen er det vel Long Range som klinger best? Men i utgangspunktet er det nå same shit… Fordelen McMillan hadde var nå vel egentlig at alt ble custom slik kunden ville. Det meste var håndarbeid. Manners er vel en litt mere moderne utgave av McMillan. Nyere og mer up to date produksjonsmetoder, men fortsatt nokså mange valg. De gjør også noen kompromier, bare ikke så mange.. Det er faktisk et godt poeng! Jeg bruker aldri rifler slik, men har prøvd hagler med «for rett grep», og det er ubehagelig å gå med i hendene om man skal bære med begge.
 10. For å være helt ærlig så hadde jeg styrt unna alle stokkene til McMillan. De har en gammeldags produksjon og kvalitet. Lite stokk for pengene vil jeg si om de ikke har lagt om teknologi og produksjonen nylig uten at jeg har fått det med meg. Min påstand er at de selger på gammelt renommé. Skulle jeg kjøpt stokk til formålet du beskriver, så hadde det blitt denne;
 11. Med de kravene, så skulle man nesten tro at det bare handler om å holde ungene unna...
 12. 5 kg krutt er forunderlig side 10.000 patroner fort utgjør 30-40 kg krutt på en normal patron. Jeg har aldri skjønt logikken 🤔
 13. Du får kjøpt termos med tesil i toppen/loket. Tror jeg har en slik på en Sigg termos. Men nå har jeg nesten aldri med termos på tur lengre, og ikke drikker jeg noe særlig med te heller. Kaffe er så sinsykt mye bedre på smak! Te...?🤭
 14. Jeg er jo kaffenarkoman som få, og hvis noen finner på og studere "avataren/profilbilde" så ser de to kaffekopper og en haug med kaffebønner. Kaffe på tur var jo alltid bålkaffe før i tida, men etter at jeg oppdaget V60 filter og den lette plastfilterholderen har jeg nesten ikke smakt bålkaffe. Nå er det en vannkoker og filter/filterholder og nykvernet kaffe som blir med på tur hver gang. Da kan jeg raskt lage en nytrekt kopp kaffe hvor som helst nesten uten å bære med med noe ekstra vekt. Jeg kan ha med meg ulike typer bønner, helst bærbrent med god syre og mye fruktighet, slik jeg liker det nå om dagen. Drikking av espresso er dessverre forbeholdt at proffene lager den på riktig utstyr med riktig feeling og kunnskap, med andre ord på kaffebarene i byen..
 15. Satan! Det er jo meg du beskriver 😂. Tror jeg og geita hadde fått det fint på tur..
×
×
 • Create New...