Jump to content

vavlo

Members
  • Posts

    4,731
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    12

vavlo last won the day on December 6 2023

vavlo had the most liked content!

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

vavlo's Achievements

Master

Master (14/17)

  • Reacting Well Rare
  • Dedicated Rare
  • Very Popular Rare
  • 10 years in
  • Conversation Starter

Recent Badges

1.3k

Reputation

  1. Hos oss får folk skyte det de orker på de dagene vi har kapasitet. Når det reiper seg til utover augusten og trykket begynner å medføre lang kø setter vi begrensninger, og de som vil skyte mer får stille bak i køa igjen, dog uten å betale ekstra.
  2. Skal det være camo, så skal det...
  3. Jo, det er menneskelig svikt, men er dette noe som faktisk kan det skje oss alle? Jeg har litt vanskelig for å tro at alle de som påstår å ha vært utsatt for nevnte fenomen, rett og slett bruker dette i et forsøk på å lyve seg ut av en uaktsom handling.
  4. Bare for å ha nevnt; Baneheiasaken.
  5. Jo, kan hende det, men jeg kunne bli litt matt av er inkonsekvensen av at det skal være mer eller mindre aktverdig å uaksomt ta livet av noen beroende på verktøyet som blir nyttet. Om alle som uaktsomt forårsaket annens død i trafikken ikke noen sinne ville få føre kjøretøy igjen så ville det antallet personer være så lavt at det ikke ville ha noen praktisk konskvens i forhold til samfunnsmessig nytte. Hva som ville vært det største tapet for hver enkelt, å ikke få jakte eller ha muligheten til å kjøre bil igjen, kan jeg rimeligvis ikke bedømme. Dette er en generell betraktning, og ikke en kommentar til noen spesifikk sak. Livstid i førerkortsammenheng er vel 5 år. Det sagt, så har selvsagt graden av uaksomhet betydning, enten det nå er på jakt eller i trafikken. Vi kan alle, selv om vi er aktsomme, havne i situasjoner der vi kan bli dømt for uaktsomhet. Tenk en mørkkledd person som går ut i veien fremfor bilen en regnfull høstkveld på et sted der en ikke kunne forvente fotgjengere. Eller gjennomskyting av et dyr, kula forandrer kanskje litt retning og treffer en kamokledd jaktkamerat som hadde gått fra posten sin og som gikk i ett med terrenget. Bare for ordens skyld, jeg hadde nok også avsluttet jakt og skytekarrieren om jeg hadde skutt noen som følge av sjuskete våpenhåndtering eller "feilfelling".
  6. Et kriterium i første innlegg var høy presisjon. Hva som legges i det begrepet kan jo variere, men de fleste vil vel forvente bedre enn en halv MOA "hele dagen". Standardrifler med standardpiper leveres gjerne med en presisjonsgaranti på det doble av det. Blir lotteri. Regn inn pipebytte.
  7. Skal man bevege seg noe særlig under jakutøvelse så styr unna varmintutgaver. Går garantert lei av vekta.
  8. Nja, har også motsatt erfaring med Federalhylser. Presser du det verktøyet makter? Kan jo være at kammer og verktøy matcher dårlig. Ja, det hender. Ville først prøvd annet ammofabrikat. Om det ikke løser problemet, så ville jeg prøvd annet verktøy. Et sk casegauge er et kjekt verktøy for kontrollere patronspill når en treffer på slike problemer.
  9. Det går nok. For øvrig kan vi nok her i rike vesten leve uten det meste av alt det andre vi omgir oss med, men at livet i så fall blir å oppfatte som "helt fint" kan jo diskuteres.
  10. https://www.forbrukerradet.no/siste-nytt/test-av-termos-og-termokopper-billigst-er-best/ Jo, noe irriterende i grunnen. Har slike "premium" termoser fra både Stanley og Thermos som ikke holder spesielt godt på varmen.
  11. Ja, om bare lønnsøkning hadde vært på samme nivå som prisøkningen på ladekomponenter. Dårlig utvalg i tillegg. Sentertent til trening, jaktfelt og elgbane (og DFS bane kikkert) til lavest mulig kostnad lukter .223R. Mindre krutt og rimeligere kuler. SR hetter er kanskje også lettere å få i enn LR. Man får jo også .223 ammo til samme pris som ei . 308 kule om dagen. Så kan grøvre saker forbeholdes mer "seriøs" bruk som jakt og lengre hold.
  12. Hvordan taklet skivestativet kulene da?
  13. Må være årets underdrivelse så langt.
  14. Om det er VV N 530 du har, så vil jeg vel fraråde å starte «kompetansebygging» på en, for deg, ny patron med nevnte komponenter.
×
×
  • Create New...