Jump to content

Er det mulig å skyte leirduer på Losby i helgen?


m00se

Recommended Posts

Jeg synes det er ganske knotete å finne ut av når banen er åpen siden det er så mange forskjellige parter som bruker banen, men det ser ut til at haglebanen i sommerhalvåret er åpen mandag til og med fredag som du sier. Riflebanen er åpen på (blant annet) lørdager og jeg mener jeg har hørt det smelle fra haglebanen da også, men jeg kan jo selvfølgelig huske feil. Du kan jo kanskje ta kontakt med f.eks. Lørenskog SportsSkyttere og/eller Høybråten JFF direkte og høre med dem, så får du sikkert svar. Du finner en oversikt over partene som bruker banen på https://losbyskytebane.no/.

 

Fin bane med fine folk på Losby synes jeg, prisen er slettes ikke dum sammenlignet med en del andre steder heller :)

Edited by På bærtur
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Det er 3 baner på lørenskog. Lørenskog sportskyttere skyter på haglebanen. Så har man Lørenskog Skytterlagt som har skyter på rigle banen men også har samarbeid med høybråten jeger og fisk og skyter hagle på fredager. Den tredje banen på Lørenskog er pistol og viltmål og drives av et tredje skytterlag. Og nei det er dessverre ikke noe samarbeid her mellom lagene. Like lite som det er på Løvenskiold.

 

Jeg trodde i min naive uvitenhet at det var mulig å melde seg inn et sted å få tilgang på alle baner. Neida på både Lørenskog og Løvenskiold drives det av flere lag.

Edited by Mazeking
Link to comment
Share on other sites

6 minutes ago, Mazeking said:

 

Jeg trodde i min naive uvitenhet at det var mulig å melde seg inn et sted å få tilgang på alle baner. Neida på både Lørenskog og Løvenskiold drives det av flere lag.

Er man medlem av en av pistolklubbene på Løvenskiold får man tilgang på de andre (pistol)banene. Men er vel ikke noe samarbeid utover det.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

m00se skrev (1 time siden):

Er man medlem av en av pistolklubbene på Løvenskiold får man tilgang på de andre (pistol)banene. Men er vel ikke noe samarbeid utover det.

Oslo Sportsskyttere har pistolbane, 100m hjort/elgbane/storviltprøver og 50m villsvinbane. Gratis storviltprøve for medlemmer i mai.

Leirduebanen er kommersiell. Betal og skyt.

Edited by Torf
Link to comment
Share on other sites

På Losby ble det ekspropriert et område i 50-tallet som ble satt av til skyting for Lørenskog skytterlag, Høybråten JFF og Heimevernet.

Over tid har det utviklet seg 3 forskjellige skytebaner, som ikke har noe aktivt samarbeid per i dag. Tidligere formann i Lørenskog skytterlag, Lars Høgquist, tok initiativ til et samarbeid for noen år siden, men siden har det skjedd lite.

Kort oversikt over aktører og åpningstider:

 

Hagle

Lørenskog sportsskyttere (https://www.xn--lrenskogss-0cb.no/) driver haglebanen som består av to overbygde trap-anlegg.

De har åpent tirs/tors 1730-2100 (eller solnedgang) for trap og man/ons 1800-2100 (eller solnedgang) for sporting/skeet. 

Jeg mener klubben har et samarbeid med Lørenskog JFF, men mulig det var før i tiden... Dette er anlegget for hagleskyttere - møt opp og bli medlem eller betal og skyt.

Rifle

Lørenskog skytterlag (https://dfsgrasrot.no/loerenskog-skytterlag) driver riflebanen, som består av elektroniske blinker på 100, 200 og 300m + en rekke papirstativ og stålmål fra 25m-410m.

De har åpent mandager 1630-2100 (eller solnedgang) for PRS-skyting i regi av Oslo og Akershus Langholdsklubb og pistolskyting i regi av Lørenskog pistolklubb.

Tirsdag er banen leid ut til Lier sportsskyttere.

Onsdag er det DFS-trening

Torsdag er det oppskyting til storviltprøven

Fredag er banen lånt ut til Høybråten JFF som skyter hagle

Lørdag er det egentrening kl 1000-1500 og pistolskyting i regi av Lørenskog pistolklubb 1000-1200.

Medlemskap i Lørenskog skytterlag gir fritt antall prøveskudd/oppskytinger til storviltprøven og fri skyting alle dager (må dog betale for skudd og duer om du skal skyte hagle på fredagene - ca 110,- per serie). 

 

Pistol

Losby viltmål og pistolklubb (https://lvogp.no/) driver pistolbanen, og har også skyting på løpende elg onsdager (usikker på om det anlegget er operativt nå). Klubben har inntaksstopp og mange års ventetid. Øvrige åpningstider er:
 

Man: Pistol 1630 - 2100 (eller solnedgang...)

Tirs: Rifle 1630 - 2100.

Tors: Pistol og leid ut til OKTS, 1630 - 2100.

Fre: Egentrening 1630 - 2130.

Lør: Egentrening 1000 - 1600.

Link to comment
Share on other sites

Høybråten JFF startet med hagleskyting på Losby forrige fredag. De holder til på riflebanen som ligger øverst (altså ikke haglebanen). Åpner i dag kl 1800.

 

Priser 2023:

Medlemmer: kr 120 /serie, kun duer kr 40, ekstra ammo 80.
Ikke-medlemmer: kr 160 /serie, kun duer kr 60, ekstra ammo 100.
Ungdom: kr 75 /serie medlem, kr 85 /serie ikke-medlem.

 

Leie av klubbhagle er gratis ved kurs og lignende aktiviteter, utover dette kr 100 pr kveld. Merk at det må gis beskjed i forkant om leie av klubbhagle.

Edited by Wintel
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...