Jump to content

Tikka T3x Tactical A1 6,5 creedmore


BrianW

Recommended Posts

god rifle, men vær obs på at 6,5 Creedmore fordrer hjemmeladning. Det er litt 6,5CM kjøpammunisjon å få tak i men til en høy pris. Der er langt mer ammo og billigere å få kjøpt til 308w varianten, men der han man et lite handicap på litt lengre hold 1000ish meter++, og den gir litt mer rekyl. Folk her inne anbefaler som regel en 6,5x55 rifle pga skytterlags ammo, men der er få tøffe i denne prisklassen, og du havner fort på en slik som dette https://skytterlinken.no/rifle-langhold-vision

 

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

pererik skrev (2 timer siden):

Det er litt 6,5CM kjøpammunisjon å få tak i men til en høy pris. Der er langt mer ammo og billigere å få kjøpt til 308w varianten, men der han man et lite handicap på litt lengre hold 1000ish meter++

Kjøpeammunisjon som er "egnet" til langhold i 308W koster vel mer enn 6.5CM, 130DL f.eks. Og så er den ikke egnet i det hele tatt. 

 

Jeg er ikke helt inne i rifleutvalget i dette segmentet for tida, men jeg er bra nok inne i hva som virker og ikke til langholdsskyting. Og en nybegynner skal IKKE ha 308W. Han blir frustrert, og alle rundt (spottere f.eks. ) blir frustrert, og lader en ikke, så blir en løpende rundt og spørre "hva er god kjøpeammo til langhold i 308?" I praksis fins det ikke.

I 6.5CM er det et lite utvalg, men mye av det som er er faktisk velegnet til langholdsskyting.

 

Torf skrev (2 timer siden):

Tikka T3x Supervarmint i 6,5x55 er en nobrainer foran en T3x Tac i 6,5CM i Norge pga tilgangen på ammo

Det eller en 2000STR. Skal en ikke inn i PRS mest mulig optimalt (den er litt overkill til PRS) så har heller ikke 6.5x55 noen ulemper, bare fordeler. Spesielt ammunisjonspris, og tilgang. Tilgangen er sånn 300 ganger enklere, og prisen er vel ca halvparten. Og så er ytelsene bedre i tillegg. 

 

K

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...