Jump to content

pererik

Members
 • Content Count

  215
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

pererik last won the day on February 27 2019

pererik had the most liked content!

Community Reputation

71 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Hvis du skyter endel er det jo anbefalt å melde seg inn i nærmeste skytterlag, og kjøpe igjennom de. Hvis dette ikke er aktuelt må du nok gjøre som andre og følge med på tilbud rundt om kring, abonnere på nyhetsbrev osv, for der er ingen som er billigst hele tiden. Jeg har gjort gode kupp hos; Norma, jaktdepoet, Jakt&Friluft, Brownells og spesielt børsemaker Wear for 308 kuler
 2. Den Leicaen er på salg hos enkelte til 13ish tusen, uten at jeg kjenner videre til den. https://www.finn.no/bap/webstore/ad.html?finnkode=129065841 eller er dette en eldre modell? Enig i at det er en artig prosess med kjøp av nytt utstyr, så følger med i spenning
 3. Mitt råd er å kjøpe en K312i fordi det er det du har lyst på. Ingen kikkerter er optimal, og de fleste bytter jo hele tiden fordi de har lyst på litt andre egenskaper, og eller endrer jaktmønsteret sitt, eller rett og slett bare får lyst på noe annet. Jeg har hatt K312i og savner den jevnlig. Brukte den til langhold/Prs og litt jakt hovedsakelig Gås-kråker-måker. Fantastisk kikkert egentlig, og synsvidden på 3 er jo klasseledende, selv om retiklet blir smått. Motlys-egenskapene var også helt rå, og kikkerten løftet skytegleden genrelt mange hakk Skulle jeg trekke ned for noe så fikk min den samme problemet som mange av første generasjon K624i hadde. Husker ikke ordrett hva det var, men den fikk noe feil i mekanismen slik at den ble feil på nullpunktet. Kahles fikset dette og oppgraderte nærmest sømløst, og alle merker kan få feil, men det gjør at jeg idag neppe ville valgt første generasjon K312 som er den uten lys med mindre den har vært inne på rep/service.
 4. Bare et halmstrå; men jeg leste nettopp i et eller annet fora om en som hadde kjøpt optilock baser til Tikka, og da var det feilpakket Sakomontasjer. Der er muligens flere forskjeller, men sporene er ikke paralelle inne det de skal på kassen på Sakomontasjene. Uten at jeg kjenner til dette mer vil jeg bare åpne for muligheten at noe er feilpakket .
 5. Har hatt både X-bolt og Tikka T3 i 223, begge med 1:8 snurr. Prøvde ikke så mye forskjellige lette kuler, men hjemmeladd var 55gr Nosler Ballistic tip veldig lett å få til å gå godt med begge riflene, og kjøp ammo på 55Gr fra Magtech (Landrø) gikk godt i begge riflene. Bulk ammo type selleri og gullerot var ubrukelig i begge
 6. Jeg opplevde det hele tiden på 6,5x55, men sjelden med 308w og 260Rem. Tror grunnen er at det skal mindre til på den mer koniske x55 hylsa før headspaen endres. Har uansett aldri vært et problem, bar eå sette tilbake hylsa litt med Helpressing eller body die.
 7. tja, hva er rimelig? Denne er laget for å skyte fra 9,1 meter og utover. Er mye kikkert for pengene med god garanti. https://jaktfall.no/produkt/optikk/vortex-kikkertsikter/vortex-diamondback-tactical/vortex-diamondback-tactical-6-24x50-ebr-2c-ffp-mrad#
 8. Ok, takk. Jeg driver ikke med ekstrapolering så det var ikke formålet å lade ut ifra sånne ting, men det var interessant for forståelsen av andres ladninger, feks i forhold til temperaturvobservasjoner og slike generelle ting. Uansett, takk igjen, og flott at noen deler så mye detaljkunnskap.
 9. Forstår jeg det rett at Realoder 19 (RL19) er samme krutt som Norma 19/URP/Ra-10 ? Det er interessant i forhold til forståelse av ladedata fra over dammen i enkelte kaliber om det stemmer
 10. Liten update. Fikk tid til en tur på banen igår med 100 skudd i sekken. Brukte stort sett alt på trening på ustødige stillinger, men fikk også testa presisjonen på 100m. En 5 skudds serie går greit inni en klistrelapp var konklusjonen. Gidder ikke sjekke på 300m denne gangen, da jeg ser på gongskytinga et jeg har god presisjon. Målte farten også på skudd nummer 280-285ish. Farten har nå tatt seg litt opp, og jeg ligger på 834-836ms. Arti at dette er så og si akkurat på det Gordons reloading tool forutsa. Alt tyder på at denne pipa får bare en ladning fra start til slutt, uten tidkrevende kjedelig ladeutvikling. Et annet nytt bekjentskap igår var en ny brems jeg ikke har brukt så mye tid på enda. Den heter LRD Ymir. Den er laget i aluminium så den veier lite, den har 4 porter på hver side som er relativt bakoverretter. Har brukt både Vektor og vertebra frem til nå, og opplever at denne Ymir bremsen demper rekylen enda bedre. Lyden er også annerledes, den oppleves litt mer snerten/skarpere og kortere liksom, og mindre høyt booom. Hehe, vanskelig å forklare lyd ser jeg.
 11. Da har nypipa vært i hus en ukes tid, og jeg har rukket å skyte 200 skudd. Planen for denne pipa var å ligge på 830 med 130gr Norma Gt kula. Dette gir behagelig rekyl, og god nok ballistikk til det jeg driver med. Lite rekyl er en større fordel enn optimal ballistikk i PRS/Langhold, ihvertfall fra ustødige stillinger. Jeg brukte Gordons reloading tool som er likt Quick Load men er et gratis program til å finne ut hvilken kruttmengde jeg trengte for å treffe på den noden jeg så meg ut. Planen var som kjent 830ms, (OBT 1,56ms)og ifølge programmet skulle det bare 36gr N150 til for denne farten. De første 5 skuddene ble målt til 815ms med Es på 4 og Sd på 1. Siden piper som regel øker litt på farten de første 1-3 hundre skuddene har jeg holdt meg på denne ladningen, og idag er jeg oppe i 820ms på skudd nummer 180-185. Det med samme lave Es & Sd. Ingen tvil om at N150 er et fortreffelig krutt å jobbe med om man ikke søker maksfart. Norma 308 hylsenejeg bruker ble satt helt tilbake i forkant av denne pipa. Ikke så lurt egentlig, men jeg var utålmodig og gadd ikke vente på pipa før jeg begynte å ladde. Det gjør at hylsene ble veldig romme i kammeret, og jeg er rimelig sikker på at ved neste gangs skyting med disse hylsene når jeg 830ms. Ihvertfall er det vanlig at der går bort litt energi i hylseformingen er min erfaring. Så og en hylseseperasjon idag, og antydning til flere. Så nå må jeg jakte nye hylser. De jeg bruker er baneplukk, så mange av de har nok gått flere omladninger før jeg fikk de. Jaja, billig for 308w hylser uansett.
 12. Jeg skal ha 3-9(10) med 42mm eller mindre lysåpning og 1" rør, vekt under 400G og skarpe glass. Har ventekikkert i en Leupold 3-9 x40 freedom som i grunn ikke er så ille, så skal det oppgraderes skal jeg opp på tysk eller tilsvarende glass. Har i grunn god tid da den skal til neste jaktsesong, så da blir det nok autosøk på Finn og smurt med tålmodighet. Takk for alle svar.
 13. Takk for mange gode svar. Jeg har hatt et par 1,5-6x42 sikter, og jeg har hatt Kahles 1-5-24. Denne gangen vil jeg veldig ha et 3-9 eller 3-10 med 42 eller mindre åpning og helst vekt ned under 400g. Kikkerten skal på en rifle på 2,4kg, og skal brukes til variert dagjakt på predatorer, gås og elg, og jeg har erfart med en Leopold 3-9 nå en stund at zoomområdet er perfekt kompromiss til dette. Kan være jeg kikker mer på Leopold Vxr da jeg syns de andre alternativene er litt tung, uten at jeg er så sikker på om de 100grammene betyr så mye.
 14. Takk Slb, men jeg tror den og er ute av produksjon og salg. Kan ihvertfall ikke finne den
 15. hei, jeg planla tenkte, surfa, drømte, sov dårlig og tenkte på en kikkert jeg skulle ha på min neste rifle. Så trodde jeg jeg fant akkurat det jeg ville ha i Swaro sin Z3, helt til jeg fant ut at den er ute av produksjon. Det sto liksom mellom 3-9X36 eller 3-10X42, men jeg har i grunn rykket tilbake til start. Hva skal jeg se på nå i denne "klassen"? Må være tilsvarende kvalitet på glass og generelt, og må være tilsvarende på størrelse og vekt.
×
×
 • Create New...