Jump to content

pererik

Members
 • Content count

  112
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

10 Good

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. pererik

  6.5x55 + n565 = Sant<3

  Holder liv i denne tråden. Har ikke mye nytt å komme med, men jeg har laget meg stige fra 50gr opp til 51,8 for å se hvordan trykket bygger seg opp, og kronografert. Har et håp om at den litt roligere trykkoppbyggingen kan gjøre at man "tåler" trykket litt bedre uten problemer, men så skal der jo finnes presisjon og stabil Es og. Vi får se. Får muligens testet mandag, kommer isåfall tilbake med det jeg finner ut.
 2. pererik

  6.5x55 + n565 = Sant<3

  Hvor fikk du tak i N565? Har sittet å ventet på den noen mnd, og igår krøp jeg til korset og bestilte ny forsyning med N560.
 3. Har en Tikka i 6,5x55 med muffe fra Rafdal. Skulle egentlig ikke ha det da jeg ikke trengte det, men de monterte det likevel. Uansett, løpet løsnet et par ganger under skyting. Hadde da kun skrudd det til med håndmakt. Nå er det festet med blå loctite og 30ish newton og det sitter fast. Fin presisjon både før og etter loctite, muligens bortsett fra akkurat da det løsna. Hvis det er vanlig at det løsner er ikke dette noe jeg vil ha i fremtiden heller.
 4. pererik

  Rekyl 308 vs 9,3x62 med lyddemper.

  hewi har i grunn svart på det du lurer på, men jeg kan legge til min erfaring. Jeg tenkte omentrent som du for et år siden, og endte med en 3,2 kg lett rifle i 9,3x62 med demper. Jeg skjøt mye med den, og jeg brukte den til til og med til et DFS stevne i jegerklassen for å bli vant med rekylen. Da Elgjakta kom fikk jeg felt storokse med den og oksen gikk ned på stedet. Men det var nok hovedsaklig fordi jeg traff endel høyere enn jeg sikta. Min konklusjon er at jeg liker egentlig ikke så mye rekyl. I år blir det jakta med 6,5x55 som jeg skyter flere tusen skudd med i året, eller muligens en 308, for jeg vil treffe der jeg sikter, og jeg vet jeg skyter godt hver gang med disse. Men, nå var dette meg og kun min erfaring, men den kan jo være grei å ta med i vurderingen.
 5. pererik

  Links chassisrifle

  Ja Schou er importør for Tikka. Gledelig at Tac A1 også har kommet i Links, det hadde jeg ikke fått med meg. For håpe på fornuftige leveringstider
 6. pererik

  Links chassisrifle

  MDT lager magaisner som passer Tikka i både korte og lange patroner. For lang låsekasse/patron er magasinene 3,560". Problemet er at det resten av verden har litt lengre kasse en tikka til sine lange patroner, og disse går ikke inn i Tikkas låsekasse uten modifisering.Derfor har MDT laget et som passer. Om du er usikker er Vertebra veldig bra på kundeservice, og svarer fort på mail eller telefon.
 7. pererik

  Links chassisrifle

  Jeg letet engan etter det samme, og da mener jeg det kun var Savage rifler som var tilgjengelig ferdig ii chassis, dette som bestillingsvare fra Jaktdepoet. Muligens hadde den andre modeller også. Det ryktes også at Bergara kommer med links i sine chassismodeller. Det er vel Pedersens våpenlager som importerer. Selv endte jeg med Tikka T3x i MDT chassis. MDT har flere linksmodeller, levertes kjapt fra Vertebrae, og "alle" har tikka på lager.
 8. pererik

  Våpensøknad - ALT du trenger å vite

  Føler jeg har googlet nok til å stille et spørsmål i denne tråden. Hvis jeg skal ha et nytt løp til ei rifle jeg har, i et nytt kalliber, men vil ha det ackley improved. Må jeg søke på ackley Improved, eller holder det med moderkaliberet?
 9. pererik

  Dagens annonse på finn.no

  Det der var en sånn "jada kjære jeg skal selge rifla, jeg har lagt den på finn"
 10. pererik

  Rugers nye langholdsrifle

  liten test av .22 varianten
 11. Meninger har jeg, selv om jeg ikke har erfaringer. Dvs, jeg har tafstet på den endel ganger hos pusheren min, og den virker solid. Jeg har hatt X-bolt Nordic light og det er samme kassa. Fint avtrekk, god å holde i, kjennes solid osv. Det jeg ikke liker er at de kaller den for carbon. Synes det blir litt villedende, siden der ikke er annet enn carbonmønster. Syns det blir villedende fordi bla Sako har ei rifle med carbon stokk. X-bolten er lett ja, men det er fordi løpet er kraftig kappet. Det beste vil nok være om du finner en forhandler der du kan holde i den
 12. pererik

  147 gr ELD-M i 6,5x55

  Nå er det ikke info jeg har verifisert, men amerikanerne mener man må opp i 820-830 m/s for å tangere egenskapene til 140gr ELD-M, men det går vel å legge i tabell og se selv.
 13. pererik

  147 gr ELD-M i 6,5x55

  @stealtre Du har for kort løp til å få noe særlig mer fart enn du har fått. Har endel erfaring med N560, og med en 139gr kule kommer trykktegnene (flate hetter) på ca 49 grain på flere våpen jeg har hatt. Jeg ville ikke gått over 49 med en kule på 147gr
 14. pererik

  Max hylselengde

  Ingen fasit på dette dessverre, og det kan nok variere fra våpen til våpen, og ingen kammer er like. Jeg ser for meg stygge trykkproblemer med for lang hylse, så jeg sørger alltid for å være innenfor toleransene. Muligens ikke det du vil høre
 15. pererik

  Er løpet plutselig utskutt?

  Gir det der Sauer-oljeproblemet høy ES og over 40 m/s i fartstap?
×