Jump to content

pererik

Members
 • Content Count

  222
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

pererik last won the day on February 27 2019

pererik had the most liked content!

Community Reputation

73 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. pererik

  Boltstoppar tikka t3x

  Om ingen "naboer" har https://www.brownells.no/TIKKA-T3-BOLT-STOP-KIT-LONG-AND-SHORT-ACTION-Blued-Right-Beretta-Tikka-T3X-Tikka-RH-913400677 Evt kriseløsningen jeg brukte sist. En bit av en bor fra borsettet, husker ikke diameter, men det er jo bare å prøves se frem, og en fjær fra en penn. Boren klipper du emd en avbitertang til rintig lengde. Det er den vanskelige biten da den ikke skal være så lag at kassen hviler på den, og ikke så kort at splinten ramler ut.
 2. Jo det vil vel alltid være et kompromiss for oss med budsjett på hobbyen. Utfordringen i denne sammenhengen med ruger precision, og tikka tac, er vel at de ikke kommer i 6,5x55, og at du sånn sett ikke kommer helt i det målet, men de kommer i 308 som funker fint til 6-700 meter. Nevnte rifler kommer jo også i 6,5 creedmoor som koster mer, men det er jo et problem først når man skal skyte mye.Mange som bruker Creedmoor lader selv. Howa chassis kjenner jeg ikke til, men alle disse er jo tunge skytemaskiner. Det jeg tenker når jeg ser disse 3 du nevner er at det burde være mulig å finne en brukt 6,5x55 skytemaskin på finn i samme prisområdet.
 3. Hei, x-bolt er god rifle har jeg erfart, og 308 fungerer, men har litt handicap ift 6,5x55. Så det kommer som du sier an på behov og bruk. Det jeg kan si at GRS bifrost eller Mdt chassis er 2 forskjellige dyr. Husker jeg ikke feil er det MDT Ess ihvertfall levert til X-bolt og muligens flere, men den store forskjellen kontra Bifrost er vekt og smak og behag. Begge gir i utgangspunktet bedre skyte-komfort og rekyl-opptak i forhold til originalstokken, og sånn sett går du ikke feil uansett, men om du liker, og hva du liker, kan nok bare du svare på. Det samme med vekt, skal den bære mye et Ess tung. Skal den brukes i frost er Ess kald. Tyngde gir som regel bedre skyting. Beklager å ikke kunne gi klarer råd, men har du mulighet å få prøvd noen av delene, er no det det beste rådet jeg kan gi
 4. Hadde muffe Ala Rafdal. Der løsna pipen 2 ganger og jeg ødela noen få hylser pga mye strekk. Gikk til verks med blå locktite da jeg verken hadde bestilt muffe, eller hadde bruk for det. Pipa løsnet begge gangene under mye skyting på bane, og det vil neppe være et problem på ei jaktrifle.
 5. Fordi jeg syns 260Rem er verdens beste kaliber(for meg) og bruker det jevnlig, har jeg et par ganger sjekket leveringstider på Tikka/sako. En Tika CTR var det 8-12 mnd og en sako Carbonlight var det mer enn 12 mnd. Jeg mener og 6,5 Creedmoor er et bedre alternativ, om man ikke skyter på en sånn måte at man trenger mye hylser, (500+)og mister de underveis.
 6. Til PRS skyting er mine preferanser romslig øyeboks eller hva det heter. Liker at jeg alltid kommer på i rare stillinger uten å måtte kny meg inn for å få riktig synsfelt. Deretter kommer pålitelig utprøvd mekanikk slik at jeg vet den tåler en PRS match i alt slags vær og forhold, inkludert et dunk og en tipp. Jeg nekter å bruke briller så maks 100 klikk på et tårn nærmest mulig størrelse snusboks trekker opp i disse dager. Glasset må være greit nok til å se 6,5mm hull i papp på 300m uten de fleste forhold slik som min Razor HD2 akkurat klarer. Ang retikkel liker jeg den gode gamle Vortex EBR-1c. Det er sikkert utgått nå og erstattet med mer avanserte retikler. Jeg liker det fordi det er enkelt som gjør det raskt i brukt, og det har skala 1-2-3 osv til holdover. Der er veldig sjelden jeg må holde både vind og høyde. Skulle jeg skyte noe som helst annet vil preferansene forandre seg, jeg har mista troen på kompromiss i våpen og kikkert.
 7. Ragnar hansen har satt inn noen Walther piper til meg, og det har alltid blitt bra. både sorte og rustfri løp. De 2 siste i 260Rem har jeg bestemt dybden på "throat" selv. Du trenger å levere med 2-3 dummypatroner med kula satt der du vil den skal ha kontakt med bommene.
 8. Hvis du skyter endel er det jo anbefalt å melde seg inn i nærmeste skytterlag, og kjøpe igjennom de. Hvis dette ikke er aktuelt må du nok gjøre som andre og følge med på tilbud rundt om kring, abonnere på nyhetsbrev osv, for der er ingen som er billigst hele tiden. Jeg har gjort gode kupp hos; Norma, jaktdepoet, Jakt&Friluft, Brownells og spesielt børsemaker Wear for 308 kuler
 9. Den Leicaen er på salg hos enkelte til 13ish tusen, uten at jeg kjenner videre til den. https://www.finn.no/bap/webstore/ad.html?finnkode=129065841 eller er dette en eldre modell? Enig i at det er en artig prosess med kjøp av nytt utstyr, så følger med i spenning
 10. Mitt råd er å kjøpe en K312i fordi det er det du har lyst på. Ingen kikkerter er optimal, og de fleste bytter jo hele tiden fordi de har lyst på litt andre egenskaper, og eller endrer jaktmønsteret sitt, eller rett og slett bare får lyst på noe annet. Jeg har hatt K312i og savner den jevnlig. Brukte den til langhold/Prs og litt jakt hovedsakelig Gås-kråker-måker. Fantastisk kikkert egentlig, og synsvidden på 3 er jo klasseledende, selv om retiklet blir smått. Motlys-egenskapene var også helt rå, og kikkerten løftet skytegleden genrelt mange hakk Skulle jeg trekke ned for noe så fikk min den samme problemet som mange av første generasjon K624i hadde. Husker ikke ordrett hva det var, men den fikk noe feil i mekanismen slik at den ble feil på nullpunktet. Kahles fikset dette og oppgraderte nærmest sømløst, og alle merker kan få feil, men det gjør at jeg idag neppe ville valgt første generasjon K312 som er den uten lys med mindre den har vært inne på rep/service.
 11. Bare et halmstrå; men jeg leste nettopp i et eller annet fora om en som hadde kjøpt optilock baser til Tikka, og da var det feilpakket Sakomontasjer. Der er muligens flere forskjeller, men sporene er ikke paralelle inne det de skal på kassen på Sakomontasjene. Uten at jeg kjenner til dette mer vil jeg bare åpne for muligheten at noe er feilpakket .
 12. Har hatt både X-bolt og Tikka T3 i 223, begge med 1:8 snurr. Prøvde ikke så mye forskjellige lette kuler, men hjemmeladd var 55gr Nosler Ballistic tip veldig lett å få til å gå godt med begge riflene, og kjøp ammo på 55Gr fra Magtech (Landrø) gikk godt i begge riflene. Bulk ammo type selleri og gullerot var ubrukelig i begge
 13. Jeg opplevde det hele tiden på 6,5x55, men sjelden med 308w og 260Rem. Tror grunnen er at det skal mindre til på den mer koniske x55 hylsa før headspaen endres. Har uansett aldri vært et problem, bar eå sette tilbake hylsa litt med Helpressing eller body die.
 14. tja, hva er rimelig? Denne er laget for å skyte fra 9,1 meter og utover. Er mye kikkert for pengene med god garanti. https://jaktfall.no/produkt/optikk/vortex-kikkertsikter/vortex-diamondback-tactical/vortex-diamondback-tactical-6-24x50-ebr-2c-ffp-mrad#
 15. Ok, takk. Jeg driver ikke med ekstrapolering så det var ikke formålet å lade ut ifra sånne ting, men det var interessant for forståelsen av andres ladninger, feks i forhold til temperaturvobservasjoner og slike generelle ting. Uansett, takk igjen, og flott at noen deler så mye detaljkunnskap.
×
×
 • Create New...