Jump to content

pererik

Members
 • Content count

  121
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

15 Good

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. pererik

  Riflepakke i 223?

  Disse gikk veldig bra i min Tikka T3, og hylsene kan brukes til omlading om det skulle stå på menyen http://www.landro.no/Ammunisjon/Rifleammunisjon/Magtech-.223-Win-55gr-FMJ-223A
 2. pererik

  Ny rifle til jaktfelt, er det så enkelt?

  Verdt å sjekke ut Magtech sin 55g ammo også. min sist 223 Tikka T3 likte disse veldig godt, og de koster 5,40/smellen. Landrø har på lager.
 3. pererik

  Fersking - Er jakt noe for meg?

  Hei, sånn jeg leser det du skriver så er du på rett vei og har god kontroll på hvorfor du vil bei deg inn idenne fantastikse hobbyen. Det som er fint med denne typen hobby er at det er myee erundt jakt og skyting man ta seg til med, og det blir aldri kjedelig om man er litt frempå og åpen for å prøve litt forskjellig. For min del er det bare 3-4 år siden jeg startet med jakt, våpen og jegerprøven. Jeg må nok innrømme at jeg liker aller best det med skyting og våpen. Jeg er med i et Elglag, og har muligheten til småvilt som rype, and og gås, og rovvilt som rev og kråke. Men så er det jo sånn at tiden sjelden strekker til for å være med på alt. Jeg har prioritert skyting, elgjakt, og litt gåsejakt. Her jeg bor var jeg så heldig å få prøvd langholdsskyting, og da var jeg hekta. Vi startet en klubb og driver nå med PRS skyting som er veldig morsomt fordi det er mye skyting, og man utvikler seg fort slik at mestringsfølelsen er konstant til stede. I tillegg skyter flere av oss i DFS sin jegerklass, som og er både lærerikt og morsomt. Det jeg prøver å komme frem til er at der er nermest endeløse muligheter, og jeg hadde aldri trodd at denne hobbyen skulle bli så altoppslukende og kostbar, men jeg angrer likevel ikke et sekund
 4. pererik

  Langholdsutstyr for en nybegynner

  Jeg er enig med deg M67, men nå har jo trådstarter bursdag og gavekort er nogo, så da må der vel ønskes noe? Så skal vi være helt kammekorrekt er det vel kun ammo som bør stå på denne ønskelisa
 5. pererik

  Langholdsutstyr for en nybegynner

  Det ser ut til du har rimelig god kontrol på utstyr som er relevant. Som regel er det lurt å komme igang litt, så ser man hva man trenger, og man kan prøve og se på hva andre har for å finne ut hvilke type etc man foretrekker. Når det er sagt er det jo en fin mulighet med bursdag for å få litt utstyr inn. Det jeg ville gått for utenom det du har ramset opp er ladeutstyr. Skal du bli go å skyte langhold/Prs eller generelt er det mye skyting som skal til, og ammo koster. I tillegg er lading en fin hobby, og for mange en mulighett il å hente litt ekstra presisjon ut av rifla. Om jeg skal nevnet en ting jeg ikke kunne vært uten i min reise i denne sporten bortsett fra våpen etc, så er det en god kronograf.
 6. pererik

  Noen erfaringer med Tikka T3x Tac A1

  MDT har og i alle lengder, og det er jo fordi de med kort patron ikke vil ha et langt magasin. Korte magasiner kommer jo og som større, altså med plass til flere skudd i. Siden korte patroner er mere populært i USA er der vel flere slike chassier å velge mellom der. Jeg bruker MDT ESS og et mellomlangt (3.560)magasin som passer 6,5x55 perfekt.Får bare plass til 7 patroner i det, men det holder til mitt bruk. Er veldig fornøyd med dette chassiset
 7. pererik

  Noen erfaringer med Tikka T3x Tac A1

  Enig i at KRG bravo ser ut til å være mye for pengene, men det ser ikke ut til at den kommer til Tikka LA som 6,5x55 er. MDT har og noen chassiser til grei pris, og MDT leverer magasiner som passer til Tikka sine mellomlange (LA) Ser ut som Vertebrae har noen HS3 på salg nå
 8. pererik

  Kahles k318i

  Har bare holdt den i hendene og lekt litt med den. Den har som du sier ikke spesielt vidt synsfelt men det er vel resultatet av alle kompromiss man må inngå på en sånn kikkert. Jeg syns det var overraskede mye "dorulleffekt" på x3 , ihvertfall i forhold til min K312i, men også dette mistenker jeg skyldes alle kompromissene. For det er vel ikke tvil om det er mye fin spec i en pakke her. Den er veldig liten og lett, glassene var sylskarpe, og den har et stort zoom område. Beklager at jeg ikke kan bidra mer, men jeg har ikke kikket i så mange andre kikkerter med tilsvarende zoom område.
 9. pererik

  6.5x55 + n565 = Sant<3

  Da har jeg fått testet min stige fra 50gr opp til 51,8gr. Vær obs på at dette er ladninger som fungerer i mitt våpen som jeg kjenner godt, og ikke noe å hoppe rett på for andre uten at de vet hva de holder på med. Kulen jeg brukte var 140gr Nosler RDF og jeg hadde coal på 79mm. Hylsene er RA16 som er neck sizet og bumpet litt tilbake, og de er skutt i mitt kammer som er rimelig romslig, og temperaturen ute var 7 grader Celsius. Riflen min har et 66cm langt løp, og med samme kule (140 RDF) gir den svake trykktegn med 49,6gr Vit N560, og må ned på 49,3 for å få stabile Es og presisjon ut på 300 meter. Dette er en fin ladning i mitt våpen, men farten er 855ms i samme temperatur (7grader) Farten jeg fikk med N565 var : 50,0 = 856ms 50,2 = 860ms 50,4 = 857ms 50,6 = 865ms 50,8 = 866ms 51,0 = 867ms 51,2 = 875ms 51,4 = 879ms 51,6 = 881ms 51,8 =882ms Jeg fikk ikke trykktegn av noen slag på noen av trinnene, men erfaringsmessig med min rifle tar det mer enn et par skudd for å få de frem, så jeg skal lade opp noen til på 51,6 gr og skyte når det blir litt varmere i været.
 10. pererik

  6.5x55 + n565 = Sant<3

  Holder liv i denne tråden. Har ikke mye nytt å komme med, men jeg har laget meg stige fra 50gr opp til 51,8 for å se hvordan trykket bygger seg opp, og kronografert. Har et håp om at den litt roligere trykkoppbyggingen kan gjøre at man "tåler" trykket litt bedre uten problemer, men så skal der jo finnes presisjon og stabil Es og. Vi får se. Får muligens testet mandag, kommer isåfall tilbake med det jeg finner ut.
 11. pererik

  6.5x55 + n565 = Sant<3

  Hvor fikk du tak i N565? Har sittet å ventet på den noen mnd, og igår krøp jeg til korset og bestilte ny forsyning med N560.
 12. Har en Tikka i 6,5x55 med muffe fra Rafdal. Skulle egentlig ikke ha det da jeg ikke trengte det, men de monterte det likevel. Uansett, løpet løsnet et par ganger under skyting. Hadde da kun skrudd det til med håndmakt. Nå er det festet med blå loctite og 30ish newton og det sitter fast. Fin presisjon både før og etter loctite, muligens bortsett fra akkurat da det løsna. Hvis det er vanlig at det løsner er ikke dette noe jeg vil ha i fremtiden heller.
 13. pererik

  Rekyl 308 vs 9,3x62 med lyddemper.

  hewi har i grunn svart på det du lurer på, men jeg kan legge til min erfaring. Jeg tenkte omentrent som du for et år siden, og endte med en 3,2 kg lett rifle i 9,3x62 med demper. Jeg skjøt mye med den, og jeg brukte den til til og med til et DFS stevne i jegerklassen for å bli vant med rekylen. Da Elgjakta kom fikk jeg felt storokse med den og oksen gikk ned på stedet. Men det var nok hovedsaklig fordi jeg traff endel høyere enn jeg sikta. Min konklusjon er at jeg liker egentlig ikke så mye rekyl. I år blir det jakta med 6,5x55 som jeg skyter flere tusen skudd med i året, eller muligens en 308, for jeg vil treffe der jeg sikter, og jeg vet jeg skyter godt hver gang med disse. Men, nå var dette meg og kun min erfaring, men den kan jo være grei å ta med i vurderingen.
 14. pererik

  Links chassisrifle

  Ja Schou er importør for Tikka. Gledelig at Tac A1 også har kommet i Links, det hadde jeg ikke fått med meg. For håpe på fornuftige leveringstider
 15. pererik

  Links chassisrifle

  MDT lager magaisner som passer Tikka i både korte og lange patroner. For lang låsekasse/patron er magasinene 3,560". Problemet er at det resten av verden har litt lengre kasse en tikka til sine lange patroner, og disse går ikke inn i Tikkas låsekasse uten modifisering.Derfor har MDT laget et som passer. Om du er usikker er Vertebra veldig bra på kundeservice, og svarer fort på mail eller telefon.
×