Jump to content

pererik

Members
 • Content Count

  262
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

pererik last won the day on February 27 2019

pererik had the most liked content!

Community Reputation

88 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. 85knepp opp, hold venstre platekant og se magien skje 😁
 2. KRG Bravo går fortsatt for å være noe av det beste i sin klasse og dette uten å diskutere pris. Den har litt mindre justeringsmuligheter enn et rent alu chassis, men mange bruker det til konkuranseskyting type PRS/Langhold fortsatt. Bravo kommer jo med AICS magasinbrønn, så også her passe 10-skuddsmagasin. MDT har kommet med en konkurrent til Bravo, har ikke prøvd den eller lest så mye om den, men tenker den kan være verdt å sjekke ut.
 3. Har hatt en slik "reise" i utstyr som du beskriver, og lærte på den dyre måten. Jeg hadde idag kjøpt en Tikka TacA1, bytte løp til et lengre 73cm+-, og tyngre løp for bedre balanse, kammret i 6XC som jeg ville ladet selv til, men også kjøpt Norma ammo med bergerkuler. Satt på Ymir rekylbrems, tofot type AtlasPRS, kikkertsikte RazorHD2 eller tilsvarende i en spuhr. Bedre kikkert om midlene strakk til, men den skal tåle juling og ha et retikkel med tall fra 1-2-3 osv for holdover. Ikke det beste oppsettet til PRS, men relativt allsidig da det ikke blir for tungt.
 4. 6,5 Grendel ser kvassere ut på papiret, dvs Wikipedia, men det er jo med tradisjonelle kuler som ikke er overførbart. Jeg ser forresten i min app at jeg bare trenger 815ms på 6,5 120gr E-tip. 6,5x55 vil jo være overkill nå 😂
 5. Ja diskusjonen måtte vel komme, nå når 120gr kuler og 2200J er det nye kravet for kuler uten bly for storvilt. Hvor hard kan man ladde 6.5mm Grendel? er dette mulig, hvor langt løp må man ha. Får vi forsvarlig ekspansjon på disse harde kulene?
 6. pererik

  Rypejakt

  Det er ikke bare bare å finne fabrikkamunisjon til 222Rem lengre, men finner du helmantelkuler i lav fart er det best. Norma Trainer har relativt høy hastighet(940ms på pakka), så du kan nok oppleve sprengt rype ved uheldig treff. Jeg skyter rypa med scenar Norma Gt eller tilsvarende i lav fart, og helst under 800ms Vo.(dette i 6,5)
 7. Enig i de som sier at her er det noe fysisk galt. Har selv hatt X-bolt med 1:8 i 223. Den gikk ikke strålende med 55gr S&B, men aldri så ille som dette. Om løpet ikke ligger fritt finner du fort ut av med føre et A4 ark bakover langs pipa. Du skal komme helt bak mot kammeret uten at det lugger. Om du får noen til å hjelpe deg kan dette også gjøres med litt 2 fot press
 8. Den du liker best, gidder å bære og skyter best med fordi. Det er rett og slett vanskelig å svare på. Noe liker det skrå grepet på Grs. Noen liker det mer rette grepet på KKC. Grs er forresten tyngre en KKc.Jeg foretrekker en plaststokk til bevegelig jakt pga vekt og god nok, men skal jeg jeg ligge å prikke Gås på langt hold uten gåing vil jeg bruke Grs. Prøv å finn en måte å få prøvd/holdt i de, så finner du ut av dette
 9. pererik

  Tikkaklubben

  Kan legge til at utkasteråpningen er 3mm høyere på X, når jeg sjekket dette. Husker ikke om der var opp eller ned, men svenskene modder dette selv, så litt forumsøk der vil hjelpe. Bakgrunnen for at dette i det hele tatt er et tema meg bekjent, er at enkelt patroner ikke kastes godt ut når man bruker Spuhr montasje rett i kassa. Ellers har jeg aldri hørt eller lestat dette var et problem.
 10. Ja det er nok hovedmålet med søylebedding. Likt hver gang, og kassen stabilt festet til stokk Jeg pleier toppe det med å bruke momentnøkkel ved av/på stokk, men det er muligens enda mindre nødvendig etter søylebedding.
 11. Sølebedding er å utvide hullene til stokkskruene, også sette inn noen sylindrer av metall sånn at det blir metall som strammes til, og ikke trevirke når stokkskuene strammes. Dette vanligvis sammen med tradisjonell bedding. Om det er nødvendig kommer som regel an på dine krav til presisjon og pålitelighet i rifla. Man kan han flaks/uflaks med stokk, moment på skruene hvis man ikke bedder, og liker man skyte små grupper, skyte langt og vil stole på våpenet til enhver tid er det verdt pengene etter min mening. Retting av Hova vet jeg ikke nødvendighetene av, så det får andre svare på
 12. vihtavori operer med 47,5cm pipe i sine 260Rem ladedater. De har ikke kulen du etterspør, men dataene vil gi en pekepinn. https://www.vihtavuori.com/reloading-data/rifle-reloading/?cartridge=13
 13. Men tilbake til tema for en stakkars stund; er der mange ulykker, uhell , rikosjetter, nestenulykker eller hva man skal kalle det med disse forferdelige selvanviserne av stål, eller handler der bare om bly smadret i naturen? Tar i på litt kalde fakta, og ikke bare frykt og synsing..
 14. For oss som fikk lov å henge litt stål opp på DFS banen er det kjedelig ja. Dfs her skyter til 200, og av og til til 350m på feltstevner. Derifra og ut har vi fått hengt ut stål, men det er over nå. Nesten så en skulle tro det handlet om å bli kvitt oss langholdskyttere, og i vårt tilfelle klarte de det.
 15. pererik

  Ny rifle i 223.

  Det er nok ofte litt smak og behag med dempere, og alt etter bruksområde og behov, men alle nye fra de merkene som alle fører, fungerer bra. Lett demper blir fort liten og demper dertil mindre. Frontmontert for mye skyting, siden løpet blir varmt, men ikke et problem til jaktbruk. Moduldemper om du vil ha alt i en pakke.Svær demper om du er redd naboene og skyter rev på åta. osvosv. Så om du skriver bruksområdet er det sikkert lettere å få hjelp.
×
×
 • Create New...