Jump to content

pererik

Members
 • Content Count

  190
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

pererik last won the day on February 27

pererik had the most liked content!

Community Reputation

53 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Tikka T3x Tac A1, T3x CTR og forsåvidt Sako Trg har max patrolengde på 75mm, noe som burde holde lenge til Creedmoor
 2. Jeg har Tikka, så der var det ikke nødvendig å gjøre noe med materampen, vet folk med Howa også må gjøre det, så forhåpentligvis er det noen som kommer med råd her snart. Hvis ikke er der er par grupper på FB (om du bruker det)som nok vil gi deg hjelp. Tenker på de som heter "langholdsutstyr" , "våpenteknisk" også så er der en "langholdsskyting reklame forbudt " eller noe sånt.
 3. Det vet jeg dessverre ikke, men det ser ikke lett ut å bare fjerne den.Er usikker men det kan se punktsveiset ut. Jeg kjøpte disse på Vertebra og de ser ut til å ha disse på lager. Når det er sagt vet jeg der er omorganisering på gang hos de, så du må nok påberegne å smøre deg med tålmodighet, og lagerstatus er ikke nødvendigvis riktig. https://vertebrae.no/no/mdt-308-12rnd-metal-magazine
 4. Jo du har mtp Tikka. Jeg bruker T3x og har både kort og lang boltstopper liggende.Også sako opererer med 75mm magasin på sien rifler med kort patron.Ikke bare TRG men også 85 serien. Når det gjelder utfresing på låsekassen er nok en prat med en kompetent børsemaker veien og gå.
 5. Bare hyggelig å bidra. De MDT magasinene er av god kvalitet, har både 10 og 12 skudds. Gasstrykk/varme blåser dessverre bort første del av riflene også kalt bommene. PÅ 3000 skudd økte friflukten over 2 millimeter på min 260, men den er kjent for å være stygg med bommer, og jeg lader hardt med dobbeltbasekrutt på disse 3000 skuddene, faktisk N19 som du nevner. Jeg har gått over til N150 nå da det er en krutt med mindre nitroglyserin, så jeg forventer at neste pipe lever litt lengre. Må selvfølgelig gi tapt litt fart, men det er underordnet til mitt bruk. Som du skjønner vil jeg derfor ikke anbefale N19 som bortsett fra Lotvariasjon er det samme som URP som jeg ser du bruker, med mindre høy fart er viktig til til bruk.N540/N550 er jo også krutt med mye nitro, og vil oppleves likt N19/URP. Det jeg også har opplevd med N150 i disse småpatronen er at det brenner veldig rent, og det oppfører seg veldig forutsigbart. Når det gjelder ELD kulene så har jeg dessverre ikke så mye erfaring med de, men hører og leser andre er fornøyd med de. Ser forresten at den beste samlingen på bildet ditt har en fart rundt 800. Jeg har erfart at med alle kulene jeg har prøvd får jeg presisjon ved 800, 860 & 900 ms. Dette kan nok fort gjelde bare min pipe som er 66cm, men tror at innad i piper kan det være overførbart.
 6. MDT sine AICS mønser magasiner fås med 75mm patronlengde. versjoenn heter "uten binderplate" På noen våpen må materampen også tilpasses, uten at jeg vet dette gjelder Bergara.HMR, men ut over det skal de passe det som er laget for AICS. Ellers kan jeg bekjenne at jeg har vært på frifluktkjøret selv med min 260Rem og kommet frem til at til mitt bruk som er kun PRS/langhold med denne rifla; 1. ja det kan bety endel for å hente de siste millimeterne ut av presisjonen på 100m. 2. Å treffe rett på hastighetsnoden betyr mye mer fra 300 og ut. 3. Det er stor forskjell på hvilke kuler som vil ha hva(i min pipe). f.eks 130Gt må ha fra 0,5mm friflukt og oppover. 139/123 scenar bryr seg ikke om friflukt så lenge den er over 0. 140Rdf funker kun på en eksakt friflukt og må gjetes.. 4. Friflukten forandrer seg for fort til at jeg gidde ta hensyn til den, så jeg velger nå kun kuler som jeg får presisjon med uten for mye tuning. 5. Ladeforsking er en hobby i hobbyen, og jeg liker bedre å skyte. 6. Ladeutvikling på 300m er mindre frustrerende. Vedlagt bilder er med 0,5mm friflukt som jeg nå alltid velger på favorittkulene mine.
 7. pererik

  Tikkaklubben

  De fleste som selger Tikka selger også disse skivene/mellomleggsplater til å forlenge kolbelengden. Lett å montere, og funger fint.
 8. https://www.jaktdepotet.no/ladekomponenter/kuler/30/rhino/308-150gr-50-stk-rhino-hippo-kuler
 9. pererik

  Ei rifle til alt

  Har vel egentlig ingen gode råd å komme med, men etter å ha eid nærmere 10 stk Tikka T3(x) i nesten alt fra 223-9,3x62 kan jeg være enig i at de er sjelelaus. De er veldig lett å selge videre når de aldri har noen lyter eller problemer som gir hodebry og dertil tidsbruk. Sånne ting som knytter meg nærmere til en rifle, gjør meg kjent med den, engasjert i den og av og til forbannet på den. Nei fysj, kjedelige greier. Nå skal jeg prøve Sako 85 til jaktrifle, de har hvis noen småproblemer med utkast og bedding har jeg hørt, kanskje den da blir værende hos meg lengre. Imens blir min foreløpig siste T3x forbeholdt konkurranseskyting 🤣
 10. Mulig jeg leser for mye mellom linjene her, men opplever at det er mange i denne tråden som ikke forstår at 2-fot er et supert verktøy som har kommer for å bli. Jeg har full forståelse for de som skyter uten føler seg som bedre skyttere. De har jo lagt mye jobb og trening i å holde rifla i ro osv. Jeg har ikke noe statistikk å vise til, men basert på det jeg ser rundt meg, tror jeg 2-fot er blitt et veldig vanlig hjelpemiddel på jakt. Tenker spesielt på mindre vilt enn Elg og annet storvilt, og hvorfor ikke hvis det gir sikrere og mer human felling av vilt. Ikke veier de noe lengre heller, så jeg ser liksom ikke problemet. Selvfølgelig trengs der også trening med 2-fot, men jeg vil påstå det kreves mye mindre trening enn med reim. Og det er langt imellom de som syns den reima er behagelig å skyte med, ihvertfall blant de jeg møter. Når det er sagt er jeg relativt aktiv skytter i Jegerklassen eller kikkertklassen(Har den bytta navn nå?) med 2-5 konkurranser i året.Jeg konkurrerer også endel i PRS/Langhold der 2-fot er lov, men på enkelte øvelser ikke. Da er det fint å ha litt grunnlag med reim/frihånd. Så for meg er det egentlig ikke så nøye om 2-fot noen gang blir lov i Kikkertklassen, men det jeg er helt sikker på at det hadde helt klart blir mer komfortabelt for meg å skyte et feltstevne uten den reima.
 11. Jeg spekulerte mye at og frem før jeg valgte min siste pipe. Jeg hadde skaffet meg 10-skuddsmagasiner som tok 75mm coal og ladet også noen hundre skudd til 6,5x55 på denne patronlengde. Matinga ble ikke akkurat suveren, og siden X55 er litt tykkere gikk der bare 9 i magasinet. Syns og det var unaturlig med langt kulehopp, og kula så pass langt inn i patronen, så dette var ikke en varig løsning for meg. Valgte derfor 260Rem og er fornøyd med det. 260Rem fortjener litt lengre coal enn orginalt 71mm, og jeg får fin fart uten for mye hylseslitasje med coal 74mm. Så skadet det heller ikke at 1000 enganskutte Norma 308 Hylser kostet meg nesten ingenting, og bare trengte et drag i 260 dia Og ja, du trenger ikke dreie de for et Std 260Rem kammer.
 12. Hei, har sett endel gjennom HST 4-16 og har eid Diamondback Tac 4-16. Jeg opplevde glassene på Diamondback Tac 4-16 skarpere, jeg opplevde mindre tunell følelse på den. Diamondback Tac 4-16 har som du sier FFP og den mangler Zero stopp. om det siste ikke er viktig mener jeg kikkerten er en oppgradering ift gamle HST. Jeg tror der er få brukte av disse da de koster så lite ny, at en evt bruktpris på rundt 3000.- er så lav av folk heller velger å beholde den i reserve etc, enn å selge den dessverre.
 13. Visste jeg hadde sett duskusjoner om den kulen når jeg hadde 9,3x62, og et kjapt googlesøk ga meg dette
 14. Lenge siden pipa har fåt en grundig puss?
 15. Litt mer testing innimellom treningsskyting idag. Fant jo ut jeg måtte sjekke stabiliteten på denne ladninga siden farten på denne pipa ikke var helt ferdig å øke under ladeutviklinga. Jeg har nå testet å gå ned til 43,7gr av denne lotten med Nc-Ra10, og farten er det samme der. Snitt på 905 på 5 skudd i samme temperatur (5 plussgrader) Es er like stabil som på 44 gr (5ms-5 skudd)og treffpunkt og presisjon er uforandret. Jeg blir derfor å holde meg på 43,7 så jeg har litt å gå på når det blir varmere i været. Jeg testet og med ammoen temperert til 11 grader, og snittet var da 906ms på 5 skudd. For å ha et snev på temperaturen på krutt bruker jeg et ute-termometer med en slik leding med liten "probe" på. Denne proben har jeg satt midt nedi en hylse jeg har fylt med krutt, og tettet igjen. Jeg ser denne ofte henger 20-30 minutter bak utetemperaturen. Ikke så veldig vitenskaplig, men kjekt spesielt på vinteren da der er stor sprang mellom inne og ute.
×
×
 • Create New...