Jump to content

Elggevir på uthusveggen


SUPER REDHAWK

Recommended Posts

Hvis du flår den og henger opp så gjør naturen resten :)

 

Eller så kapper du skallen sånn som du vill ha den och legger den i en kjele (så hornene er over vann) med et tøystykke over skallen som suger varmtvann dit.

Etterpå plukker du av alt løst (ikke kok så lenge at det som holder sammen skalleskjøtene løsner...) og skrur skruer inn fra baksiden av en plankebit til der det er mest ben. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Er oppvokst på gård med god tid og der ble det gjort som følger med hjort/rådyr.  Hodet ble gravd ned i sandjord, gjerne med hesjastreng i geviret så ikke reven dro avgårde med det. 
En eller annen gang på forsommeren ble det gravd opp og skallen ble lagt en passende plass med strøm i bekken slik at skallen ble dekt, hesjastrengen fortsatt festet i et eller annet i tilfelle flom. 
En eller annen gang når alt så passende reint ut ble det dratt opp. En fant et par passende spiker i brukt dungen, rettet disse og spikret det på veggen en plass. 
Nå var det somregel like før jakta starta igjen, så en kunne samtidig ta frem rifla fra klesskapet og sjekke at en fant nok ammunisjon til oppskyting og kommende jakt. 

Har gjort ca det samme selv på et par smågevir jeg ikke var redd for, greit nok resultat, men geviret mister såklart litt farge. På uteveggen forsvinner jo dette av seg selv over tid uansett.
Ikke beste løsningen på gevir du vil ha så pent som mulig, men lite arbeid over lang tid. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Før frosten setter inn så er ei maurtuve suverent. Musa holder avstand og mauren og fluger gjer møkkajobben i lag. Når kulda har satt inn så er det fram med kniv og flå skallen, sag av slik du vil ha den og bruk så høgtrykkspyler med steam for å blåse den rein. J… grisejobb så ta på regndress. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...