Deerhunter Posted December 11, 2008 Share Posted December 11, 2008 Fikk for noen dager siden ei halv hjortekolle fra en jaktkompis,kolla var desverre ikke ferdig mørnet, og ble i mangel på noe bedre hengt i et gammelt stabbur.Desverre viser det seg at det har blitt for kaldt til slaktet,og at kjøttet er blitt halvfrossent.(jævlig å partere).Det jeg lurer på er hva har dette å si for kjøttet? Og hvordan bør jeg behandle det heretter? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shadob Posted December 11, 2008 Share Posted December 11, 2008 Hjorten jeg skjøt i dag - slaktet/parterte jeg, og hang skinkene opp inne i huset. Ytre og indrefilèter ble skåret opp - og modnes på samme rom. Resten ble kjøttdeig. Ved å ha de hengende "ute" i kulden - har jeg erfart at kjøttet blir seigt. Og tror kanskje du vil oppleve det samme Du kan jo prøve å koke en kjøttbit - og se om det blir spisende. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
amstaff Posted December 11, 2008 Share Posted December 11, 2008 Modningsprossessen slutter om kjøttet fryser. Kan nok bli noe seigt ja... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mauser68 Posted December 11, 2008 Share Posted December 11, 2008 Grovparter den og heng den i mindre stykker inn i kjelleren din. Så kan den henge der ein dag, før du fin parterer den vidare. Det spørs korleis det gjekk med kuldeforkortninga i perioden etter den blei skutt. Om den hang ein alt for kald plass då, så kan det bli et seigt kjøtt. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Deerhunter Posted December 11, 2008 Author Share Posted December 11, 2008 Takk for svar,fikk vel egentlig bekrefta det jeg frykta. Vel,vel kolla er iværtfall færdig partert nå.Ble mye kjøttdeig og "småkjøtt" som skal varmebehandles en god stund før det fortæres. Til neste år SKAL det bygges slaktebod med parteringsplass og tilhørende isolert kjølerom! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.