Jump to content

Trenger tips til lettvint oppskrift fra Italia


jaktlykke

Recommended Posts

..... nærmere bestemt Toscana. Vi er 5 jenter som skal ha en italiensk aften førstkommende torsdag og siden alle jobber fulle dager så må maten være lett å tilberede (og fordøye :) )

 

Er det noen der ute som har en enkel og grei oppskrift / forslag å komme med? Salat/pastarett eller annet mer spennende. Hovedsaken er at det ikke skal ta allverdens tid å tilberede. Fingermat f.eks?

Link to comment
Share on other sites

Du kan f.eks lage til et fat med bruschetta. Ciabatta skåret i passelige skiver gnidd med olivenolja og stekt til gyllent enten i tørr panne eller i ovnen. Så tar du et hvitløksfedd og gnir på den toasta overflata. Topping er typisk cherrytomater marinert i olivenolje, balsamico og basilikum, salt og pepper, topp gjerne med revet parmesan.

 

Ein enormt enkel pastarett er jo rett og slett å blande frisk pesto med pasta kokt aldente , pesto er lett å lage sjøl hvis du har ein blender.

 

Et fat med ymse kjøttpålegg som parmaskinke, salami og italiensk spekemat er aldri feil, spe på med oliven, skåler med olivenolje og balsamico til å dyppe brød i så blir dette bra. Italienske kjøttboller er heller ingen heksekunst å få til. Du finner til og med videoinstruksjon på nettet.

 

Nybakt focaccia med rosmarin og hvitløk er heller aldri feil å servere attåt. Til og med du kan lage focacciabrød! :D Fins masse oppskrifter på nettet, du kan f.eks lage klar det tørre i blandingen dagen før og gjere resten av jobben når du kommer fra jobb.

Bruk friske urter så sant du kan skaffe, det er best.

Link to comment
Share on other sites

Et fat med ymse kjøttpålegg som parmaskinke, salami og italiensk spekemat er aldri feil, spe på med oliven, skåler med olivenolje og balsamico til å dyppe brød i så blir dette bra. Italienske kjøttboller er heller ingen heksekunst å få til. Du finner til og med videoinstruksjon på nettet.

 

Så kan man slenge med diverse italiensk kjeks (grissini, crostini, osv.) og tapenade....tapenade fåes som vanlig naturell oliventapenade + med mange forskjellige smaker.

Olivenbrød er også snadder.

Link to comment
Share on other sites

Takk for gode tips gutter!

 

Det endte med en kylling- og pastasalat med soltørka tomater, agurk, sorte oliven, penne, prosciutto, artisjokkhjerter. Som dressing hadde jeg olivenolje, hvitvinsedikk, dijonssennep, maismel, kremfløte og fersk basilikum. Denne dressingen ble varmet på ovnen først. Kyllingen ble lagt i en marinade av sitronsaft og knust hvitløk i dag tidlig og altså klar etter 12 timer.

 

Parmasanost toppet salaten.

 

Vinen var en Trerose Rosso di Montepulciano 2005.

 

Det ble en suksess :)

 

1zw2hcx.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...