Jump to content

Ombygd webley revolver?


Tesla32

Recommended Posts

Har kommet over en revolver utenom det vanlige. Jeg vet ikke hva det er og google søk har ikke gitt meg svar. 

Det er snakk om et våpen med to løp. Ett i kaliber 45 acp og et i kal 22lr løpene sitter på en revolver ramme som jeg tror er webley eller enfield. Det ser ut som at våpenet er laget av noen som kan sine saker. Begge løpene er gjenget for demper. Løpene avfyres med samme hane. For skyting med 22 løpet vries et lokk slik at hanen treffer. 45 løpet er plassert der tønnen normalt er. 22 løpet er nede på høyre side sett bakfra. Hvert løp har egen utstøter. Våpenet kommer fra en som var aktiv under ww2.  Det ble også levert inn en annen ombygd webley eller enfield men den var tydelig hjemmelagd. Enkeltskudd 22 lr med parker hale demper som var skrudd fast og punktsveiset. Våpnene skal visstnok ha vært i bruk under krigen uten at jeg  vet så mye mer enn det. 

Noen som aner hva jeg har kommet over? 

Siden jeg ikke finner noe info om den 45/22 saken lurer jeg på om det er et sivilt bygg beregnet på slakt? 45 på okse og 22 på sau? Men som sagt så ser det ut som den er laget av en profesjonell børsemaker. 45 løpet har jernsikter. Har tatt noen dårlige og uklare bilder så derfor legger jeg ikke ved bilde enda.

 

Link to comment
Share on other sites

Godt det kom noen bilder. Jeg grublet lenge på hvordan din beskrivelse skulle kunne passe overens med en roterende tønne for patronene. Jeg har ingen formening om hva dette kan være. Men kan nå bekrefte at det ikke lenger kan kalles en revolver.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

Har laget en annonse på Finn for å prøve å finne ut hva dette er.

Har fått flere forslag. Spesial våpen for agenter, noe som er bygd bare fordi man kunne, slaktepistol og våpen som festes på kanon for innskyting.

Våpen som ble brukt til innskyting var ofte i kal 45 og eller 22lr ble det sagt. 

Jeg vet enda ikke hva det er. Jeg har prøvd å lete etter spor på våpenet, skrudd av grepet for å se om noen merking uten hell.

Det jeg trodde var et frest spor på venstre side var hendelen til utstøter.

Prøvd å legge inn flere bilder her men får beskjed at det ikke går pga lite minne.

Bilder ligger på Finn under sportskyting- pistol

Link to comment
Share on other sites

På 6/4/2017 den 9.15, Tesla32 skrev:

Har kommet over en revolver utenom det vanlige..............................................Våpenet kommer fra en som var aktiv under ww2.  Det ble også levert inn en annen ombygd webley eller enfield men den var tydelig hjemmelagd....................................

Noen som aner hva jeg har kommet over? 

 

 Hmm, så om en leverer inn våpen så kan en risikere at hvermansen "kommer over" disse og legger ut salgsannonser på nett?

Edited by G.Larson
  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Herregud her var det kommet ettpar antagelser som ikke helt henger sammen med det virkelige liv!

Våpen som kommer inn skal destrueres hvis det er ønsket fra de som leverer inn eller at det er tatt en beslutning om det.

Hvem som avgjør det er det de som er ansatt i politiet. Det er ikke jeg.

Jeg ble spurt om jeg kunne identifisere den ombygde webley'en. Det var mistanke om historisk verdi og da ville museum være bedre en destruksjon. Jeg har interesse for våpen og ville gjerne finne ut av hva det er. Da det ikke hjalp å spørre her på kammeret la jeg ut en annonse på Finn. La den på torget-pistol-salg fordi det er større sjangs å finne noen med kunnskap.

Har nå etter all sannsynlighet funnet det ut.

Den blir ikke solgt etter hva jeg vet. Det var ønsket om å finne ut hva det er som var grunnen til Finn annonsen.

Og ettervhva jeg har fått med meg er det ikke slik at hvermannsen har tilgang til våpen som er innlevert til politiet. Ihvertfall ikke her jeg bor.

I alle mine år som skytter er det første gang jeg blir spurt om hjelp til identifisering av et våpen.

Om det er fri tilgang så bor vi i forskjellige verdener

Link to comment
Share on other sites

9 minutter siden, Tesla32 skrev:

Våpen som kommer inn skal destrueres hvis det er ønsket fra de som leverer inn eller at det er tatt en beslutning om det

Instruksen fra POD er vel at kun de våpnene (levert inn under amnestiet) der den som innleverer selv søker og kvalifiserer til eierskap, kan unngå destruksjon? Jeg tror iallefall ikke de tenkte at Våpenkontoret skulle bruke ressurser på salg av våpnene?

 

Museum høres flott ut, men du har jo lagt ut en salgsanonse på Finn, der det står at den kan selges til personer med erhvervstilatelse.

 

Jeg stilte bare ett spørsmål. Men det virker som du selv forstår at dette "luktet litt svidd".

Link to comment
Share on other sites

Ja for all del legg ut annonsen. Jeg har ingenting å skjule.  Synes ikke det lukter svidd av noe her.

Instruksen for innlevering av våpen er grei. Info rundt innlevering i dette tilfelle kjenner jeg ikke til annet enn at de etterlatte ønsket å finne ut hva det var i tilfellet de kunne beholde det eller destrueres. Jeg har ikke navn eller adressen til hvem som levererte dette inn. Våpenkontoret har taushetsplikt!

Det eneste våpenkontoret har brukt av resurser i denne saken er etter det jeg vet å ta en telefon til meg for å spørre om jeg kunne se på det. Våpenkontoret har aldrig nevnt noe om salg kun ønsket om identifisering.

Når det gjelder ordlyden i Finn annonsen skrev jeg mulighet for salg siden jeg la det på torget. Satt prisen til en krone sånn at folk skulle skjønne at annonsen gjaldt for identifisering og ikke salg.

Når man lager en annonse på Finn med skarpe våpen kreves det at man nevner at papirer må være iorden. Jeg har ikke lov å selge våpen som er innlevert politiet. Jeg jobber ikke i eller for politiet. Jeg tjener ingenting på å identifisere dette.

Som tidligere nevnt sto det i annonsen at ved evt salg måtte ervervtillatelse foreligge. ( selv om salg aldrig var tiltenkt)

Selv om jeg hadde skrevet det var det forsøk på kjøp av våpen uten papirer. Noen trodde jeg ville bli kjeltring og selge våpenet uten noe videre. Jeg tar kontaktinformasjonen til den personen til politiet imorgen. Det var et klart forsøk på ulovlig erverv.

Link to comment
Share on other sites

Ja ser at du stilte et helt normalt spm. Jeg var krass i svaret men det var mer rettet mot det andre innlegget og ikke ditt. Ikke meningen å kjefte på deg.

Jeg ble frustrert over at noen kunne komme til en konklusjon om at hvermannsen har tilgang til innleverte våpen. 

Som tidligere skrevet er dette første gang jeg blir spurt om noe sånn. 

At det skulle gi et bilde av fri tilgang til våpenkontoret får jeg ikke til å stemme?

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...