Jump to content

Oppskrift ryggfilet rådyr


huntingdaddy

Recommended Posts

Har en ryggfiletet av et rådyr som jeg skøyt i høst som jeg tenkte å servere til noen gjester, er lang og tynn, og veier 400 gr. Har bare erfaring fra større biter fra elgkjøtt hittil :) Fant en oppskrift for reinsdyrfilet, men tenkte siden den er jo mye mindre enn en reinsdyrfilet at noen har kanskje noen gode oppskrifter?

Link to comment
Share on other sites

Hei!

Alt kjøtt fra hjortedyrene våre kan tilberedes på samme måte. Men siden det er en tynn filet, krever det at du er forsiktig så du ikke steker den for mye.

Krydre med salt og pepper, brun den lett i panne på sterk varme, og stek den videre i ovn med steketermometer. Ta den ut når den viser 56-58 grader, og la den hvile (innpakket i alufolie) mens du woker grønnsaker (brokkoli, rosenkål, løk, sellerirot osv)

Av poteter bruker du de du liker best, enten det er fløtepotet, stekt eller kokt.

Er du heldig så har du viltkraft i frysen som du kan bruke til sausen. Viltsaus funner du mange gode oppskrifter til på nettet.

Det eneste jeg advarer mot er å steke i olivenolje, og å bruke hvitløk som krydder. Disse to hører ikke sammen med hjortevilt;-)

Lykke til!

 

mvh

olafen

Link to comment
Share on other sites

Hei!

Alt kjøtt fra hjortedyrene våre kan tilberedes på samme måte. Men siden det er en tynn filet, krever det at du er forsiktig så du ikke steker den for mye.

Krydre med salt og pepper, brun den lett i panne på sterk varme, og stek den videre i ovn med steketermometer. Ta den ut når den viser 56-58 grader, og la den hvile (innpakket i alufolie) mens du woker grønnsaker (brokkoli, rosenkål, løk, sellerirot osv)

Av poteter bruker du de du liker best, enten det er fløtepotet, stekt eller kokt.

Er du heldig så har du viltkraft i frysen som du kan bruke til sausen. Viltsaus funner du mange gode oppskrifter til på nettet.

Det eneste jeg advarer mot er å steke i olivenolje, og å bruke hvitløk som krydder. Disse to hører ikke sammen med hjortevilt;-)

Lykke til!

 

mvh

olafen

 

Er ikke enig der, bruker olivenolje enkelte ganger når jeg steiker viltkjøtt. Bruker også hvitløk, har brukt hvitløk på rådyrfilet med meget godt resultat.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...