huntingdaddy Posted April 6, 2016 Share Posted April 6, 2016 Har en ryggfiletet av et rådyr som jeg skøyt i høst som jeg tenkte å servere til noen gjester, er lang og tynn, og veier 400 gr. Har bare erfaring fra større biter fra elgkjøtt hittil Fant en oppskrift for reinsdyrfilet, men tenkte siden den er jo mye mindre enn en reinsdyrfilet at noen har kanskje noen gode oppskrifter? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
olafen Posted April 6, 2016 Share Posted April 6, 2016 Hei! Alt kjøtt fra hjortedyrene våre kan tilberedes på samme måte. Men siden det er en tynn filet, krever det at du er forsiktig så du ikke steker den for mye. Krydre med salt og pepper, brun den lett i panne på sterk varme, og stek den videre i ovn med steketermometer. Ta den ut når den viser 56-58 grader, og la den hvile (innpakket i alufolie) mens du woker grønnsaker (brokkoli, rosenkål, løk, sellerirot osv) Av poteter bruker du de du liker best, enten det er fløtepotet, stekt eller kokt. Er du heldig så har du viltkraft i frysen som du kan bruke til sausen. Viltsaus funner du mange gode oppskrifter til på nettet. Det eneste jeg advarer mot er å steke i olivenolje, og å bruke hvitløk som krydder. Disse to hører ikke sammen med hjortevilt;-) Lykke til! mvh olafen Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Skruffen Posted April 6, 2016 Share Posted April 6, 2016 Vil bare tilføye at det heller ikke er lurt å bruke einebær som krydder når du breser kjøttet i panna. Einebær får en emmen besk smak når de varmebehandles for heftig. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tjensve Posted April 6, 2016 Share Posted April 6, 2016 Hei!Alt kjøtt fra hjortedyrene våre kan tilberedes på samme måte. Men siden det er en tynn filet, krever det at du er forsiktig så du ikke steker den for mye. Krydre med salt og pepper, brun den lett i panne på sterk varme, og stek den videre i ovn med steketermometer. Ta den ut når den viser 56-58 grader, og la den hvile (innpakket i alufolie) mens du woker grønnsaker (brokkoli, rosenkål, løk, sellerirot osv) Av poteter bruker du de du liker best, enten det er fløtepotet, stekt eller kokt. Er du heldig så har du viltkraft i frysen som du kan bruke til sausen. Viltsaus funner du mange gode oppskrifter til på nettet. Det eneste jeg advarer mot er å steke i olivenolje, og å bruke hvitløk som krydder. Disse to hører ikke sammen med hjortevilt;-) Lykke til! mvh olafen Er ikke enig der, bruker olivenolje enkelte ganger når jeg steiker viltkjøtt. Bruker også hvitløk, har brukt hvitløk på rådyrfilet med meget godt resultat. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jerognal Posted April 6, 2016 Share Posted April 6, 2016 Ta den ut av ovnen på 54 grader og la den hvile. Å ta den ut på 58 blir for høyt om du vil ha den rosa og saftig. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.