Jump to content

Skruffen

Members
 • Posts

  187
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Skruffen

 1. Med tanke på hvordan det har blitt i dag med fare på cwd smitte etc, ville jeg slått den tanken fra meg rimelig kjapt. I hvertfall hvis du tenker på import av det! I mange fylker er det vel uansett blitt forbudt med saltstein/foringsplasser i hastevedtaket til Mattilsynet.
 2. Aner ikke om tresorten din fungerer, men er den like hard som valnøtt vil jeg jo tro at det kan gå an. Når det gjelder tørking så bør den tørke leeenge! Står litt om det her: https://www.doublegunshop.com/phiatt4.htm
 3. Skruffen

  Salvinelli

  Jeg vet ikke om du har prøvd å Google?: http://lerdueskyting.com/forum/viewtopic.php?t=1710&sid=d2f9e85dc39731b38a1ceb9dd7a4a593
 4. Jeg ser at det har vært diskutert litt rundt Sikkativ til linolje tidligere i denne tråden. Men jeg ble aldri helt klok på hva som ble enden på visa? Skal det brukes sikkativ med blyforbindelser eller ikke? Ser også at det nevnes kobalt sikkativ, hvorfor denne? Er ikke dette kun sikkativ med farge? Eller har jeg misforstått, og hvor får man tak i dette i såfall?
 5. *Ironiknapp på* de er vel livredd for at en blaser skal sprenge med en GRS stokk på Men sånn seriøst, hadde det vært mulig å frese ut en eksisterende GRS stokk for å få den til å passe på en r93en?
 6. Vil bare tilføye at det heller ikke er lurt å bruke einebær som krydder når du breser kjøttet i panna. Einebær får en emmen besk smak når de varmebehandles for heftig.
 7. Og der var vel det lille av seriøsitet i denne tråden helt borte...
 8. Uvitende? Hvor mange rifler av førstegangs kjøpere blir kjøpt uten noen form for research på forhånd? Googler du "blaser r93" så havner du på kammeret uansett, og havner du på kammeret, så får du begge sidene matet inn. Hvis noen begynner en tråd på enten kammeret eller en av Facebook sidene som begynner med "lurer på å kjøpe meg Blaser" så får stakkaren høre det!
 9. Jeg sa sorry på forhånd... Men jo, man kan trekke paraleller! Det ble påstått at Remington hadde en grunnleggende svakhet med avtrekkermekanismen sin. Remington nektet, selv etter at mannen som faktisk fant opp den typen avtrekkere gikk ut og sa at den hadde en grunnleggende svakhet. Jo de utbedret den, men det var først etter at det havnet i retten. Og ja med sikker våpenhåndtering så hadde det kanskje ikke oppstått dødsfall, men hvordan vet vi at ladningene som har vært brukt i Blasere som har vært innafor? Jeg sier bare at folk har lest av kruttvekta si feil før. Jeg vil påstå at hvis Blaser er så innihelvette utrygg som folk skal ha det til, har de som har blitt kvestet av r93 en LITT bedre sak en den som ble rullet opp mot Remington. Hvorfor er ikke disse havnet i retten? Jeg bare spør?
 10. For så vidt sant det, men hvis du snur på det, så hadde det vel kanskje kommet et søksmål mot Blaser også, hvis han faktisk har hold i påstandene sine? Er det forresten noen som har link til en faktisk troverdig kilde til den siste hendelsen i Portugal? Jeg finner kun denne delt på forum rundt om kring? Sorry, kan ikke dy meg,... Nå har vel Remington hatt en del svin på skogen selv opp igjennom tidene? Det har bare ikke gått ut over skytteren!
 11. Hva med å gå til lederen i valdet? Har ikke han noe han skulle sagt? En annen måte det kan gjøres på er å rett og slett søke om å få trekke seg ut av storvaldet og inn i et eventuelt nabovald hvis dette er mulig.
 12. Med fare for å gjenta meg selv. Det er større sannsynlighet for at du blir skadet i en trafikkulykke i Volvoen din enn at du blir skadet av å skyte med en r93. Og mens vi er inne på temaet, så er det ikke lenger Volvo som topper listen over de tryggeste familie bilene... http://www.euroncap.com Og før dere slakter det argumentet IGJEN, så spør dere selv: hvor mange ganger har dere brukt bilen i situasjoner hvor det ikke har vært nødvendig? Og når vi er inne på farlige ting: Hvor mange av dere som sitter skriver så tastene flyr om hvor farlig det er å eie en r93 røyker/snuser/drikker? lungekreft lå på 3 plass over hyppigst forkommende kreftformer i Norge i 2014, og når vi da vet at det statistisk sett er større sannsynlighet for å utvikle kreft hvis du er mann, og 90% her inne er menn ville i hvertfall jeg stumpet røyken. Og til alle dere som drikker: her er enda et sitat hentet fra folkehelseinstituttet: Vi TRENGER strengt tatt ikke jakte heller, selv om der er jævlig spennende, og som tidligere poengtert så er det flere vådeskudd under jakt i Norge på en sesong, enn det har vært ulykker på verdensbasis med en r93... Jeg har som sagt både Sauer og Blaser, og jeg personlig liker Blaseren mye bedre enn Saueren. Jeg snuser, jeg drikker i ny og ne OG jeg kjører Volvo, jeg har også har tenkt å være der for sønnen min i mange år fremover. Men jeg kommer ikke til å slutte å leve livet av den grunn. La nå folk få lov til å bestemme selv om de vil ha r93 eller ikke. Det er livsfarlig å leve folkens!
 13. Amen! Jeg har både 202 og r93, er r93en jeg bruker! Men så liker jeg å leve litt farlig
 14. Med skytingen gjelder vel det som skrevet over: trening, trening og atter trening. Jegerstroppen hjelper også! Her står det litt om vomming: https://hjortefall.com/tag/vomming-av-hjort/
 15. Det var vel dagens mest produktive kommentar... Hva du har lyst til å bruke i stedet for blaser er vel riv rav ruskendes likegyldig for meg og sikkert andre? Jeg fatter ikke hvorfor det alltid kommer en ny tråd som dette hver gang noen finner en ulykke som omhandler blaser på nettet? Er større sannsynlighet for å bli skadet i en trafikkulykke enn å bli skadet av en Blaser! Kan ikke de som har Blaser få ha Blaser så får resten av dere som ikke vil ha blaser finne noe annet å eie, uten å surmule over det her inne?
 16. Stokken er støpt i kompositt, men har ikke noe billig følelse over seg. Heller tvert i mot! Syns den var meget behagelig å tafse på. Arbeidet er vel satt bort til en annen bedrift ikke langt i fra som driver med injeksjonsstøping?
 17. Jeg har sett bildene. Er så flott at ord blir fattige.
 18. Hett tips! Søk! Gå inn på google.no, skriv "Hvilken ladepresse site:kammeret.no" og vips, så kommer svaret på alt det du lurer på. Utviklingen på pressene har vært liten, så gamle innlegg er like gode (ofte bedre).
 19. Joda, arbeidet er fint. Er heller fargene er jeg litt skeptiske til. Afrikanske paramilitære farger har aldri vært favoritten min. Håpet du var kommet over det fra forrige gang, men den gang ei. Heldigvis har vi forskjellig smak. Kjedelig om alle gikk rundt med T3 Light.
 20. Han var da amatør i forhold til hva jeg har i bua
 21. Istmus gjorde ihvertfall noe! Dersom dere andre vil sitte å være konge på egen haug, så er det greit for meg. Men gi faen i å kritiser de som faktisk får fingeren ut. Skytterne er skytternes største fiende. Dere som kritiserer, hva har dere å vise til?
 22. Nei, det hindrer meg på absolut ikke. Jeg er faktisk godt i gang med scriptet nå. Men jeg tviler på at jeg kommer til å legge ut resultatene her på kammeret. Det er slik jeg responderer på slike innlegg som M67 sitt. Jeg håpet på å få hjelp her inne, men det var i beste fall optimistisk. Jeg har en avtale med et amerikansk tidsskrift, kan desverre ikke si navnet enda, men leser du disse vil du trolig komme over min artikkel en gang i fremtiden. Tidsplanen er å få scriptet ferdig i februar, så blir det en tur til USA i mars for å teste ut mine teorier for så å få det publisert før august.
 23. Det er jeg fullstendig klar over, derfor jeg ønsker å løse dette matematisk. Jeg kom bare med et eksempel på en fremgangsmåte som er kjent blandt forskere. Dog vil dette bare bli med tanken, når personer som M67 kommer med slike innlegg. Altså, har du ikke noe å komme med, så trenger du ikke å ødelegge en tråd med usakeligheter. Dette går altså over dine kunnskaper når det kommer til matematiske simuleringer, skal ikke klandre deg for det. Som jeg skrev tidligere i tråden, kammeret er tydeligvis ikke hva det lengre hva det var. Jakten etter nye kunnskaper har gått i glemmeboken. Trist.
 24. Nå er du inne på noe. Men dette blir rent empirisk, noen forståelse vil man ikke få av dette. Ved å gjøre et visst antall forsøk vil man, med å finne fellesnevnere for hva som kan være en fasit. Ved å ha kontroll over alle faktorer, kan man muligens komme nærmere svaret. Dog vil det være trolig være koblinger mellom de forskjellige bidragene, noe som gjør det vanskeligere. Her må det trolig tilnærminger til. Ved å ha "fasiten" blir disse tilnærmingene enklere å formulere. Det spørs helt på hva du mener med løpssvingninger, manglende terminologi blir ofte et problem i slike sammenhenger. Godt å høre det er folk med erfaring her. Problemet er nå folk er fornøyd med løsningen uten å vite problemet. Forklaringer med "slik er det bare" har aldri passet meg noe særlig. Da kunne man like gjerne trodd på det som står i bibelen, slik når man først er inne på tro.
×
×
 • Create New...