Jump to content

22lr ammo


Jegeren350

Recommended Posts

Gjør et søk, dette har vi diskutert før, og i mange tråder. Søk gjerne på "22LR" og med "m67" som forfatter.

 

Kortversjonen er dyr matchammo, det konkurranseskytterene skyter i stevner. Den er subsonisk så det trenger man ikke diskutere, man kan sikkert diskutere hvorfor den er det, men den er nå det, og HV matchammo er vel knapt å få kjøpt.

 

Det vi ser ungene skyter best med på 100m er f.eks. SK Match, Eley Team, Edge og Match. Lapua CX, Xact og Midas - men de siste er jo svin dyre. Tenex er selvsagt bra, men "!#-dyr.

Eley Match er det jeg bruker til Annyen for tida (bortsett fra at den plutselig ble rekruttt-DFS-børse), og guttungen (11) traff da Ø20cm gongen på 200m "on demand" sist vi prøvde, men da med "parental guidance" hva kommer til justering på vinden. 3 på rad i en appelsin på 300m skulle iallefall vitne for at ammunisjonen er "der".

 

K

Link to comment
Share on other sites

Det du trenger er ammo med jevn fart! Jo "billigere" sortert ammo du kjøper jo større og hyppigere kommer hastighetsvariasjonen til å være. "Billig" ammo som TopShit, CCI std ol. har gjerne en konsekvent høydespredning på 15-20 cm på 200 m, uansett hva du gjør.

Kjøper du ammo av typen som M67 nevner vil du se færre skudd som lander høyt og lavt i skiva. Men de vil fortsatt være der. Det er bare færre av de.

Har du tilgang på en kronograf, er det en fin øvelse å måle alle skuddene du skyter på langhold. Du vil da fort se en sammenheng mellom hvor kula landa og farten :wink:

Link to comment
Share on other sites

Kjøper du ammo av typen som M67 nevner vil du se færre skudd som lander høyt og lavt i skiva. Men de vil fortsatt være der. Det er bare færre av de

Sant, det er færre som går over og under, og de som gjør, går på langt nær så langt over eller under. (mitt inntrykk er vel at de fleste "drittskuddene" går under?)

 

K

Link to comment
Share on other sites

konkuranseskytterene skytter jo presist med 22lr ut til 115m! bruker de noen spesiel type ammo da?

115m? Hva slags konkurranse er det?

Normalavstand i konkurranse her i Norge er 15m innendørs og 100m utendørs (DFS). Enkelte forbund skyter på 50m (NSF, NBSF), men de er i mindretall. Hva slags ammunisjon som brukes har du fått svar på.

 

Mye av denne ammunisjonen gir god presisjon på 200 og 300m også dersom vindforholdene er rolige. De fleste 22LR-rifler er veldig presise, med unntak av halvautmatene. Der er vel unntakene (oppgraderte 1022 som regel), men ikke alle er ergonomiske nok eller har gode nok avtrekk til at en enkelt kan hente ut presisjonen. Likevel er det eierens treningsnivå som begrenser presisjonen på 99.9999% av riflene som fins.

 

K

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...