Jump to content

hvilken amunisjon til jakt som skyter presist


sigvald

Recommended Posts

Det stemmer nok det, som razummy sier.

 

Alle kuler fra kjente produsenter er produsert med stor presisjon. Potensialet er derfor tilstede. Alle rifler er individuelle, så ei kule som går bra i mi rifle, er kanskje ikke bra i din.

 

Ei rifle har kanskje potenisale for supersamlinger, mens en annen ikke har potensiale for å skyte superpresist overhodet.

Link to comment
Share on other sites

Det kan lønne seg å lese tester av forskjellig ammunisjon. Du vil da se at noe ammo er mer på viddene enn annen og da får du en pekepinn på hvilken ammo du bør unngå. I testene er det gjerne samme ammoen som gir bra resultater og det gjelder også for den dårlige. De bytter gjerne innbyrdes på listen men ligger stort sett i samme område :smile:

Link to comment
Share on other sites

Som nevnt av andre så er det kun testing av ammo som gir deg fasit-svar på spørsmålet ditt.

Du skriver ikkje noe om kaliber og hvilken rifle du har, men noen tips på generelt basis kan du få:

- Vanligvis gir kuler i normal vekt for kaliberet god presisjon, altså f.eks 120-156 grs i 6,5x55 og 150-180grs i 308 win, men dette vil variere med stigning på pipa. Obs til hjort må du ha min 140grs vekt på kulene.

- Noen patron-fabrikater gir også oftere topp presisjon enn andre. Lapua, Norma, Nosler og Hornady er noe av dei som pleier å gå godt. Mens rimeligere merker som f.eks Partizan og S&B har litt meir varierende resultat.

 

Så kjøper du to-tre ulike pakker fra dei som pleier å gi god presisjon så er sansynligheten stor for at ivertfall ein av dei gir resultatet du ønsker (om rifle er i god tilstand og skytteren bak gjør jobben sin)

 

Lykke til

Link to comment
Share on other sites

Ingen stor ekspert, men jeg har etter hvert eid en og annen rifle, også flere i samme kaliber, ammunisjon som var gull i den ene var ikke nødvendigvis like god i den andre, så som nevnt over fasitsvar finnes ikke. Enkelte rifler kan være kresne, mens enkelte samler i et raggete høl samme hva en fyller magasinet med. Norma og lapua er ammunisjon som er produsert til ganske høy standard og har en stor tilhengerskare blant jegere her på berget, sistnevnte har nok like mye med merkevare å gjøre som med prestasjon.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...