Jump to content

Lage jaktlag?


runarj

Recommended Posts

Spenstig gjort å dra i gang slik heilt ut av det blå :smile:

Om eg hugsar rett, er det ikkje veldig mykje i jegerprøvekurset om organisert jakt på storvilt, så vegen fram til suksess kan bli krokete nok om alle på laget er like ferske. Eit jaktlederkurs er nok ikkje dumt, då det nok tek for seg litt om både organiseringa av jakta, og byråkratiet bak med innsending av rapportar og prøver. Dei fleste har vel fått dette inn smått om senn ved å "gå i lære" i eit etablert lag med samla erfaring på fleire hundre år på godt og vondt.

 

I tillegg til NJFF er det vel og nokre kommersielle aktørar ein kan ha nytte av om ein har råd til å betale. Bladet "Vi menn" har vel årlege kurs i storviltjakt. Det finst terreng som blir leigde ut til lag med tilbod om guide eller jaktleiar, enkelte av desse kostar ikkje mykje meir enn å leie eit anna vald, og kan vere ein god veg inn for ulærde.

Det er alt i alt slik at det er lettast og sannsynlegvis mest smertefritt å lære gjennom å ta del i erfaringane til andre i praksis.

Link to comment
Share on other sites

Jeg kan anbefale å lese boken "Jaktledelse" fra Skogbrukets Kursinstitutt, i tillegg til et evt jaktleder kurs. Dere bør også ha en jaktinstruks for laget samt vedtekter for å unngå uenigheter innad i laget og slik at alle vet hva de skal forholde seg til.

 

Oppsøk også erfarne jaktledere/jegere og sug til dere all informasjon dere kan få.

 

Lykke til.

Link to comment
Share on other sites

Takk for at du tok oss ned på jorda att :) Det er eit spørsmål som er relevant. Det i alle fall eg har gått ut frå er at det ikkje er så vanleg å organisere eit lag for å jakte småvilt, sjølv om det er både mogleg og kan vera formålstenleg. Jakt på småvilt er også billigare, og med ei "prøv og feil" tilnærming gjev det ikkje så store konsekvensar å feile litt. Om ein feilar i jakt på storvilt forliser ein gjerne ein del kroner og kastar bort mykje tid. Eit ry som dårlege eller useriøse jegerar kan føre til at ein ikkje får att tilgjenge til jaktterreng. Det står etter mi meining i det heile meir på spel ved storviltjakt.

Skogkurs.no (Skogbrukets kursinstitutt), er gode greier.

Link to comment
Share on other sites

Hei, hva slags erfaring har du og dine kompiser med storviltjakt fra før?

 

Det formelle papirarbeidet mot kommune, ettersøksekvipasje og jaktrettshaver er ikke noen stor sak. Er man usikker på noe er det bare å ringe til viltforvalteren i kommunen så får man svar. Ikke rakettforskning akkurat.

 

Man skal også ta vare på det man feller på en god måte, kan dere det? Dette læres best i praksis, enten kom dere inn i ett etablert lag, eller inviter med noen med erfaring.

 

Skal dere leie ett rådyrterreng med 2-3 dyr så sier jeg - kjør på.

 

Skal dere leie ett elg terreng med 10 elg, 25 rådyr og 12 hjort - da bør noen av deltakerne være erfarne.

 

:wink:

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Er det noen av dere som har erfaring med å gjøre opp dyr? Både det dere må gjøre på fallstedet (vomming) og hvordan dere håndterer dyret/kjøttet videre?

Om ikke, bør dere få praktisk erfaring. Veldig kjedelig om jakta slutter når skuddet har falt.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...