Jump to content

Tilbakekall av våpenkort og overdragning av våpen


martinJ

Recommended Posts

En bekjent av meg har fått tilbakekall av våpenkort.

Han arva for noen år tilbake ei enkeltskudds salongrifle fra sin far, og hadde denne registrert med affeksjon som ervervsgrunnlag.

Han har det siste året havnet i fyllearresten to ganger (ene gangen mer eller mindre edru ved en feiltagelse) han har også ved et tilfelle ringt politiet da han ble slått ned(dette ble nevnt i tilbakekallelsen som at han hadde vært involvert i slagsmål).

I tillegg har han ikke våpenskap (men vital del av våpenet har vært oppbevart hos slektning noen timer unna sålenge han har stått som eier av våpenet)

Slik jeg ser det er det vanskelig å motstride tilbakekallelsen av våpenkortet, det jeg stusser over er at polititet ikke tillater ham å selge våpenet til slekt eller omgangskrets, har de hjemmel til dette?? Finner det ikke noe sted.

 

Har ingen interesse av dette våpenet selv, men da det faktisk har en stor grad av affeksjonsverdi synes jeg det er noe drit at halvbroren som er vel skikket og oppfyller kravene til erverv ikke kan overta det.

Link to comment
Share on other sites

Lov om skytevåpen og ammunisjon m.v. [våpenloven].

 

§ 10.Politimesteren skal tilbakekalle våpenkort hvis innehaveren ikke er edruelig og pålitelig eller dersom han av særlige grunner kan anses som uskikket til å ha skytevåpen.

Våpenkort kan tilbakekalles også hvis innehaveren ikke lenger har behov for eller annen rimelig grunn til å ha skytevåpen.

Kongen kan fastsette regler om tilbakekall av våpenkort når innehaver pga sykdom, alder eller lignende ikke lenger kan antas å være i stand til å sørge for en sikker oppbevaring eller bruk av våpen eller våpendeler.

Blir våpenkort tilbakekalt etter første eller annet ledd, skal kortet og i tilfelle skytevåpenet straks innleveres til politimesteren. Denne kan beslutte at også våpendeler skal innleveres. Tilhører gjenstandene en annen enn innehaveren, skal de utleveres eieren, og ellers avhendes. Har slik avhendelse ikke funnet sted innen 3 måneder fra tilbakekallingen til en som har tillatelse etter § 7, skal politimesteren selge gjenstandene for eierens regning. Hvis salget ikke skjer ved offentlig auksjon, skal gjenstandene så vidt mulig takseres på betryggende måte.

Politiet kan beslutte innlevering av våpen, våpendeler eller ammunisjon dersom det er gitt forhåndsvarsel om tilbakekall av våpenkort.

Under de vilkår som er nevnt i første ledd, kan politimesteren beslutte at den som eier eller innehar skytevåpen som nevnt i § 5 eller deler av slike våpen, skal innlevere disse. Med gjenstandene forholdes som bestemt i fjerde ledd.

Blir våpenkort tilbakekalt etter første ledd eller skytevåpen eller våpendeler besluttet innlevert etter sjette ledd, kan politimesteren nedlegge forbud mot at vedkommende framtidig eier eller innehar skytevåpen, våpendeler eller ammunisjon som nevnt i § 5.

Link to comment
Share on other sites

Kjenner til teksten.

Heldigvis ser dette ut til å ordne seg, halvbroren som er aktiv jeger får overtatt våpenet.

Politiet skriver i brev: kan ikke overdras til slektninger eller personer i omgangsgkrets

Politiet sier i telefon: Dette bryr vi oss ikke så mye om, så lenge våpenet ikke tilbakeføres til nåværende eier.

Dette våpenkortet ble inndratt grunnet:

1 tur i fyllearresten der vedkommende var for full til å ta vare på seg selv.

1 tur i fyllearresten der politiet antok at vedkommende hadde laget bråk på et utested, i dette tilfelle kom personen til utestedet 10minutter etter at politiet hadde fått melding om bråk, og vaktene på stedet har bekreftet at vedkommende ikke var involvert i noe ugagn.

1tilfelle der vedkommende selv kontaktet politiet etter å ha blitt slått ned på et utested, konklusjon han hadde vært involvert i et slagsmål.

Hadde ikke våpenskap (greit nok, selv om politiet var gjort kjent med at vital del ble oppbevart på et annet sted, i godkjent skap)

 

Så tøm ut brennevinet og lås dere inne, ekke så mye som skal til :lol:

Link to comment
Share on other sites

Er iogforseg enig, 3 ganger i kontakt med politiet i iløp av et halvt år i forbindelse med helgefyll rokker jo ved begrepet "edruelig og pålitelig".

Men jeg kjenner vedkommende godt, og det er ikke noe bråkmaker det er snakk om.

Heldigvis løser dette seg bra nå, børsa kommer til et godt hjem isteden for å ende opp som spiker.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...