gaupejeger Posted October 6, 2008 Share Posted October 6, 2008 kan man bruke noe oppi vannet når man koker en elgskallle, eller er det best med reint vann. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Erikr Posted October 6, 2008 Share Posted October 6, 2008 Har brukt Zalo i vannet. fungerer greit. Ellers er jo rent vann ikke feil det heller. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ilatad Posted October 6, 2008 Share Posted October 6, 2008 Har brukt Zalo i vannet. fungerer greit. Ellers er jo rent vann ikke feil det heller. er det noen grunn til at du bruker zalo da? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fat_dog86 Posted October 6, 2008 Share Posted October 6, 2008 Ei spiseskje kustisk soda. Trekker fett ut av skallen, slik at den krever mindre bleking for å holde seg hvit. (går ut ifra Zaloen er ment å ha samme virkninga?) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sako 30-06 Posted October 6, 2008 Share Posted October 6, 2008 Hvis du bruker kaustisk soda eller krystallsoda, må du ikke koke i alumuniumskar. Soda er omtrent like effektivt til å løse opp aluminum som saltsyre er til å løse opp sink. Ikke å anbefale hvis man vil ha kokekaret til en annen gang. @Ilatad: Zalo vil hjelpe til med å trekke ut fettet. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hopalong Posted October 6, 2008 Share Posted October 6, 2008 Hvis du bruker kaustisk soda eller krystallsoda, må du ikke koke i alumuniumskar. Soda er omtrent like effektivt til å løse opp aluminum som saltsyre er til å løse opp sink. Ikke å anbefale hvis man vil ha kokekaret til en annen gang. @Ilatad: Zalo vil hjelpe til med å trekke ut fettet. Det var en interessant oppskrift, men... blir det noe viltsmak igjen? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kammerlås Posted October 6, 2008 Share Posted October 6, 2008 Bruk en oppskrift for smalahove, ser for meg et spektakulært måltid Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sako 30-06 Posted October 6, 2008 Share Posted October 6, 2008 blir det noe viltsmak igjen? Lute-smalahove av elg... Blir vel like mye viltsmak igjen der som det er fiskesmak i lutefisken Beklager off-topic. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
7 mm Rem Mag Posted October 6, 2008 Share Posted October 6, 2008 Jeg koker i rent vann og har i zalo mens vannet avkjøler seg litt. Hjelper bra, hinnene slipper skallen ganske lett. Anbefaler og å la skallen ligge og renne av seg en halvtimes tid etter den er tatt opp av vannet, for så å kjøre på med høytrykksspyleren. Preparering av skaller har blitt en lek etter at jeg begynte med zalo og høytrykksspyler. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Speedsix Posted October 6, 2008 Share Posted October 6, 2008 Den feilen mange begår er nettopp å la skallen ligge i vannet (kan bruke litt vannstoffhyperoksid i vannet). Bruk en stor kjele og trekk hønsenetting over kjeletoppen. Nå kan du legge skallen oppå, og fordelen er at alt du damper ut av skallen, forlater skallen slik at den ikke ligger og trekker i eget fett og klin. Du skal se at skallen din blir mye hvitere enn når du lar den ligge i vannet og bli "innfarget". It takes but one shot.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.