håpløs Posted September 23, 2014 Share Posted September 23, 2014 Jeg har spist Oksekjake på fancy restaurant og det smakte utrolig godt. Leste også i siste jakt&Fiske om Brasert Kjake av Elg/ hjort. Noen som vet hvordan man skjærer ut kjakestykkene, finner ikke ut noen plass hvor på kjaken man finner de riktige stykkene. Er kjakemuskelen den som ligger på utsiden av kjaken? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DoctoRoy Posted September 23, 2014 Share Posted September 23, 2014 Du flår hode på samme måten som når du skal ta ut kjevebeinet. Kjøttet på kjevens utside er "kjakemuskelen". Legg kniveggen parallelt med kjevebeinet og la den følge beinet i hele bredden opp mot øret. Da får du en fin medalje. Det er mye annet godt kjøtt i område så det er bare å skjære i vei Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
308w Posted September 23, 2014 Share Posted September 23, 2014 Du finner en tilsvarende klædd på innsiden av kjeven. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Veidinn Posted September 23, 2014 Share Posted September 23, 2014 Husk bare at det verste du kan gjøre med en kniv er å skjære i tenner, da blir den "hvit" i eggen. Så unngå det. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
håpløs Posted September 24, 2014 Author Share Posted September 24, 2014 Takker så mye for info. Da skal det prøves i jakta. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.