malt Posted September 4, 2014 Share Posted September 4, 2014 Har handla meg ultralyd renser å då må ein tørke hylser. Satt å grubla litt så komme på dette. Alupalato treffer toppen på ovnen så det blit fort varmt nåt ovnen står på 1 . Lurer på om eg skal løfte den klar av ovnen men får sjå. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tom K Posted September 4, 2014 Share Posted September 4, 2014 Du har sett hva det står på ALLE panelovner ???? må ikke tildekkes Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jaktplussfiske Posted September 4, 2014 Share Posted September 4, 2014 Jeg ville løftet den opp noen cm til. Ellers ser det greit ut. Men aldri dekk til luftespalten i toppen av ovnen. Og ha ikke brennbart materiale i kontakt med ovn, eller hengende nær/over. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sir Posted September 4, 2014 Share Posted September 4, 2014 Beerman hadde en god ide til hylsetørk: http://www.jula.no/catalog/hjem-og-husholdning/kjokkenmaskiner/mattilberedningsapparater/frukt-sopptorker/dehydrator-til-frukt-og-sopp-810048/ Med denne blir det ikke noe grining om brannfare og slikt heller. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grautskallen Posted September 4, 2014 Share Posted September 4, 2014 Steikepanne oppå en vedovn , det er løsninga mi . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
malt Posted September 4, 2014 Author Share Posted September 4, 2014 Blir så klart kun brukt når eg er tilstades , 20-30 min det holder plenty og ovnen på 1. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jim114 Posted September 4, 2014 Share Posted September 4, 2014 Beerman hadde en god ide til hylsetørk: http://www.jula.no/catalog/hjem-og-husholdning/kjokkenmaskiner/mattilberedningsapparater/frukt-sopptorker/dehydrator-til-frukt-og-sopp-810048/ Med denne blir det ikke noe grining om brannfare og slikt heller. NOK 199 hos Jula for en tørker. Uforskammet billig. Billigere enn hos Walmart. Løp og kjøp den som kan. Selv klarer jeg meg godt med kjøkkenhåndkle og lufttørking. Ta godt vare på kvitteringen. Mvh Jim114 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geronimo332 Posted September 4, 2014 Share Posted September 4, 2014 Pleier å putte hylsene i en brukt 2L iskremboks og heller på 1dl rødsprit og putter på lokket og rister godt. Heller deretter av rødspriten som virker som kondensfjerner på vannet i hylsene. Deretter hiver jeg hylsene ut på ei avis og bruker en hårtørker 2-3min. Rødspriten damper av raskt og hylsene er klare til lading. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jim114 Posted September 4, 2014 Share Posted September 4, 2014 Fintfolk som ikke liker lukta kan jo satse på 4% vann eller noe. Mvh Jim114 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
malt Posted September 5, 2014 Author Share Posted September 5, 2014 Kan vel og bytte ut med blåsprit (blå rens) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hikkas Posted December 11, 2014 Share Posted December 11, 2014 Vasker hylsene i ett putevar eller lignende i vaskemaskinen sammen med arbeidskledene, så tørker jeg de på 50-60 grader i steikeovnen på varmluft. Funker fint som snus Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Malle Posted December 11, 2014 Share Posted December 11, 2014 Om jeg har et par dager mellom vask og lading legger jeg hylsene i bokser under varmepumpen et par døgn. Nå i vedfyringssesongen lar jeg de tørke på toppen av peisen (innsats i mur med rist på toppen) på en stekeplate gjennom en kveld eller to. Har jeg dårlig tid går de rett i steikeovnen på laveste temperatur et par - tre timer. Litt OT, men har noen forsøkt en oppløsning bestående av en liter vann, 2, 5 dl eddik, en ss zalo og en ss med koksalt? Satt nettopp og studerte en video på youtube hvor denne blandingen ble brukt. Jeg har til nå brukt sitronsyre, men er ikke helt fornøyd. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
malt Posted December 11, 2014 Author Share Posted December 11, 2014 bruker 4 deler vann 1 del eddikk litt zalo og salt i ultralydvaskeren ein ongang og dei er reine som gull. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.