Jump to content

Beste 38 special lading for PPC skyting


oaf

Recommended Posts

Skal starte å lade 38sp til PPC skyting.

 

Ser det er mange tråder her inne, men mest til felt.

 

Hva anbefaler dere av kuler, krutt, krutt mengde, tennhetter, sette dybde osv.

Gjerne en ladning som passer til både 25 yds og 50 yds.

Link to comment
Share on other sites

PPC1500 du tenker på eller 480 matcher?

 

Jeg er forsåvitt rimelig fersk i PPC, med kun 7 stevnestarter fordelt på 3 dager og skyter mest pistol, men jeg bruker feltladingene siden det er lignende hold det skytes på.

H&N WCBH 125grn kule, 4grs N32C krutt med kula satt til 1mm over hylsekanten.

 

Til 480 matchene bruker jeg snubben og må ha en kule med minst 158grs og ikke WC, så da bruker jeg 158grs H&N HPHS kule, 4grs N32C, husker ikke COL i farta men kan sjekke. Men har du allerede en feltlading som funker, bruk den :wink:

Link to comment
Share on other sites

Hva som er best er alltid et spørsmål om smak og behag. Min favoritt for R1500 som skytes med en Noren ombygd 686 revolver med brattere riflestigningen enn originale, er en 158 grs H&N SWC HS med 4,0 grs N32C (Vithavouri) bak satt til COL 36,6 mm. Den faller 8 - 10 cm mellom 25 og 50 yards og noen mener den er unødvendig frisk. Den går veldig stabilt ut til 50 yards.

 

I mine 4" (SR4) og 6" (open) med orginal 357 magnum S&W 686 piper med slakere riflestigning bruker jeg en 158 grs rundneset blykule fra Klette med samme ladning og COL. Det virker som blykula griper bedre i bommene og får en bedre snurr og bedre stabilitet enn de belagte kulene i denne litt moderate ladningen. Jeg har ikke testet i Ransom Rest men samlingene virker tettere .... Og jeg tror mer på den ladningen.

 

For førstnevnte revolver har jeg også brukt 158 grs H&N HP HS som går veldig bra, men jeg mener vel at SWC versjonen er et strå vassere. Jeg brukte en stund 124 grs H&N WC med samme ladning, og den går jo helt suverent, men er litt mer plundrete med hurtigladere - vanesak for de fleste.

Link to comment
Share on other sites

Mjo det er kanskje et godt poeng Lindskog,... men det er jo noe med å finne den optimale ladning for det helt spesielle behovet man har - i alle fall mentalt.

 

Jeg bruker 100 grs SWC kuler satt ned under hylsekanten i revolverfelt og de er helt håpløse med hurtigladere - så jeg måtte finne på noe uansatt. Nå skal det også sies at PPC nok stiller litt større krav til å jage sentertreff enn vanlig feltskyting og for egen del ble jeg nok mer bevist den presisjon som faktisk bor i et håndvåpen etter at jeg begynte med PPC.

 

Jeg var en ihuga Berry / Frontier fan og mente ganske hardnakket at kula spilte mindre rolle for samlingen på skiva - Den måtte jeg svelge med hud og hår.. etter at jeg ladet med H&N HP HS og dro samlingene til halve diameter på 50 yarden - selv i "blindtest". Så da måtte jeg jo finne en optimal drivladning til H&N kula og gikk ned fra 5,0 grs N32C ladning til den litt snillere 4,0 grs N32C i Noren revolveren med brattere riflestigning.

 

Jeg mistet litt av forbedringen i magnumpipene med H&N kula i slak riflestigning og måtte der gå til RN blykuler hvis jeg skulle ha samme ladning bak. Med 5,0 grs N32C stabiliseres 158 grs H&N HP HS og samlingene blir tilsvarende gode i mine originale magnumpiper.

Link to comment
Share on other sites

Helt klart Ojoh, ser den. Kommentaren min var ikke ment til deg, men til trådstarter som ikke virket fornøyd med svarene han fikk, eller ville ha mer info selv om det han hadde fått var bra. Da kommer han sikkert fint i gang med hva enn feltladninger han bruker nå, så ser man fort hva som funker i praksis og ikke, slik som med hurtigladere og lignende.

Link to comment
Share on other sites

Kjempe fornøyd med alle svar jeg.

 

Er nok maaange år før jeg er god i dette faget, må nok prøve og feile jeg som alle andre.

Men er greit å ha flere enn 3 kuler å gå ut ifra.

 

Er en 686 competitor det skal lades til, så ut ifra det dere skriver blir jeg å velge bly først.

Så for vi se det ann etterhvert.

Link to comment
Share on other sites

4,0 grain med N32C bak ei H&N HBWC kule på 125 grain, satt en god millimeter utenfor hylsa.

Det er en oppskrift du nok vil finne mye av på PPC banen.

 

Hvis du nå lader med en HBWC kule eller den berømte 105 grain SWC kula til felt kan du enkelt gi den et lite piff opp, jeg gjentar, et lite piff opp :winke1: Da pleier det å sitte greit på 50 yarden.

Test ammoen din på 50 yard/meter. Det er mer enn en skytter som har fått seg en overraskelse når "Konge-ammoen" fra 25m ble testet på 50m...

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...