boble Posted April 18, 2014 Share Posted April 18, 2014 Her om dagen snublet jeg over en gås som hadde gjemt seg i fryseren. I et anfall av kreativitet tenkte jeg å lage confit av den, men de oppskriftene jeg finner på nett bruker tamgjess eller and, som er betydelig fetere. Er det noen andre som faktisk har prøvd å confitere villfugl og som har en oppskrift å dele? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
boble Posted April 24, 2014 Author Share Posted April 24, 2014 Jeg får svare selv, siden ingen andre ser ut til å ha prøvd dette... Confit de canard er kort fortalt saltet og krydret and kokt i sitt eget fett. Det passer visstnok både som snacks og middag, men personlig går jeg for førstnevnte. Problemet med flådd villfugl er fett, eller mangelen på sådan, men heldigvis selger Ultra andefett på glass fra Holte gård. Gåsa jeg tilberedte var en ungfugl, skutt med rifle og flådd fordi den hadde lus, så den var uansett ikke kandidat til helsteking. Jeg skar ut og gned inn lår og brystfileter med knust hvitløk, pepper, rosmarin og timian, før jeg tørrsaltet dem i 14 timer. Så skrapte jeg av saltet, skar filetene i grove terninger, dekket med ca 350 g andefett og litt olivenolje (dels fordi det var lite andefett, dels for å tekkes husets vordende kardiolog) og to laurbærblad, før jeg kokte på veldig svak varme til kjøttet falt av beina. Til sist la jeg kjøttet på glass, helte kokefettet over og skrudde på tette lokk. Og resultatet? Saltkjøtt med mye krydder kokt i eget fett kan jo ikke gå galt, så jeg har fått en ny favorittsnacks. Neste gang skal jeg salte litt kortere, evt vanne ut, men det er ihvertfall sikkert at jeg skal prøve igjen i august. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Riflemann Posted April 24, 2014 Share Posted April 24, 2014 http://ceciliesmat.no/kyllingconfit/ Jeg har denne oppskriften bokmerket i påvente av å få tak i andefett og anledning. Kylling er jo heller ikke fet i likhet med din gås. Som det står i oppskriften her kan alt mulig konfiteres og alt som er kokt/trukket/stekt eller hatt annen befatning med olje/fett er jo godt. Desto mere usunt desto bedre smak Har kardiologer rundt meg i hverdagen jeg også, dog ikke hjemme. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dk Posted April 24, 2014 Share Posted April 24, 2014 Jeg har syslet en del med dette, og må si det er den definitive favorittmåten å tilberede gåsa. Bruker det jeg kan redde av fett fra gåsa (tar alle biter med fett og koker ut i ei jerngryte), vakumerer brust og lår i dette fettet og confiterer i vannbad på tett oppunder kokepunktet i 3-4 timer. Blir fantastisk mørt og saftig, selv bryst fra voksen gås blir festmat. /D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Muntjac Posted April 25, 2014 Share Posted April 25, 2014 Har prøvd dette med stokkand også, med bra resultat. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
svinejakt Posted April 25, 2014 Share Posted April 25, 2014 Liten digresjon, men det fettet er så utrolig godt. Når man først lager forskjellige kjøtt med confit så husk å lage ovnstekte poteter med andefett også. Trengs ikke mye og blir de beste potene du kan tenke deg. For eks hvis jeg lager andebryst i panna så bruker jeg fettet til potene etter turen i panna. Har også spist confitert lammelår i andefett, NYDELIG. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Muntjac Posted April 25, 2014 Share Posted April 25, 2014 Og confit de æljsteik er heller ikke verst Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mikko Posted April 25, 2014 Share Posted April 25, 2014 Har laget confit på låra fra stokkanda, et nokså seigt utgangspunkt. Blir helt topp ! I mangel av andefett fant jeg en oppskrift med olivenolje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
boble Posted April 25, 2014 Author Share Posted April 25, 2014 Se her, det kom jo mange gode tips! En på jobben fortalte at han pleier å koke indrefilet av svin sammen med løk i olivenolje og litt vann. På meget svak varme, vel å merke. Må prøves, det også. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.