Jump to content

Kikkertsikte med paralaksejustering


Skjellanger

Recommended Posts

Ellers finnes det jo et enda rimeligere alternativ, med sidejustering, Hawke Varmint.

 

Her er et eksempel på en slik: http://www.deben.com/hawke-varmint-side-focus-riflescopes/HK5134.html

 

Kan feks kjøpes her (3-12x44): http://www.ebay.com/itm/Hawke-VARMINT-SF-Avail-3-12x44-6-24x44-Riflescope-Hunting-Scope-HK5135-5133-/160871912195?pt=UK_SportingGoods_Hunting_ShootingSports_ET&var=&hash=item2574b69303

 

Det er neppe verdens beste optikk, men i dagslys etter rypa, bør det jo kunne funke greit. I andre enden av skalaen kan en jo feks se på Zeiss Victory FL 4-16x50... :)

 

Kjøpte selv en Simmons Predator Quest 4,5-18x44 til salongrifla til frøkna, en Rem 597: http://www.simmonsoptics.com/riflescopes/Predator_Quest.cfm. Ville gjøre det rimelig selv, og likte design og at en kan skyte fluer på 50 meters hold. Ikke heeelt i samme klasse som en Zeiss Victory, men den virker. En smule kilen på øyeplassering og ikke like klar som dyrere sikter, men helt grei i dagslys, uten at jeg skal påstå at jeg har utsatt den for noe særlig annet enn skytebanebruk under tak enda.

Link to comment
Share on other sites

Sightron SII Big Sky 3-12x42AO: http://jaktfall.no/produkt/sightron-optikk/sightron-kikkertsikter/sightron-sii-big-sky/sightron-sii-big-sky-31242ao

 

Har hatt SI og SII selv og syntes det var bra saker. Big Sky skal være enda bedre. Personlig liker jeg nok sidjustering fremfor justerbart objektiv, men det funker med objektivjustering og.

 

Har motsett konklusjon av Ko-stens her: Ved å ha parallaksejusteringen framme på objektivet kan du raskt justere den ved å vri med fremre tommel mens du framleis har rifla i skuldera og ser gjennom siktet. Du unngår med andre ord å sleppe grepet framme på stokken og dermed miste siktebildet ditt.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...