sander22 Posted December 22, 2013 Share Posted December 22, 2013 Fikk skutt en "julebukk" i går og har tenkt å speke hjerte og et lår. Skal tørrsalte de, men hvor lenge skal de ligge i saltet? Etter det skal jeg la de henge på stabburet, men hvor lenge skal det henge der? Må låret henge mye lenger en hjertet? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kimjorgen Posted December 22, 2013 Share Posted December 22, 2013 Du vil nok få litt forskjellige svar etterhvert. Men for min egen del, bruker jeg ca 1 døgn til hjertet, og 6 døgn til lår. Hvor lenge det må henge varierer litt, du får nesten følge med, og prøvesmake når du synes de er speka nok. Er de for "rå" lar du de bare henge litt lengre. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akita Posted December 22, 2013 Share Posted December 22, 2013 Har laget spekelår av rådyr i mange år.Fryser dei altid,tiner så sakte i kjøleskap.Maserer så inn med fint salt og sukker 2 til ein.Tørsalter så i eit døgn pr kg.Skyler av salt,henger så til tørk ei stund før røyking. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chiefen.v-2 Posted December 23, 2013 Share Posted December 23, 2013 http://farminsittkjokken.com/speking-av ... og-skinke/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.