skytterenka Posted November 24, 2013 Share Posted November 24, 2013 Takke og tilbehør er i hus men jeg finner ingen god oppskrift på lomper og lefser. Bestemor tok desverre med seg oppskriften i grava. Er det noen som har en knallgod oppskrift å dele? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SSamiK Posted November 24, 2013 Share Posted November 24, 2013 Jeg lager dette rett som det er, men bruker ikke noen oppskrift i noen stor grad. Bruker, selvsagt, poteter. Koker, skreller,avkjøler og knuser eller maler potetene sammen med litt salt. (hender jeg lar være å skrelle noen av potetene, litt smak og behag syntes jeg) Til ca en kilo potet bruker jeg rundt en teskje med salt. Blander inn ca 1,5 til 2dl hvetemel og sper med matfløte til deigen har en passelig konsistens. Noe mer oppskrift enn det har jeg ikke, lærte å lage dette av min mormor og hun brukte heller ikke oppskrift. Det gikk på slump og følelse.. Følelsen får man etter å ha gjort det noen ganger. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
2alfa Posted November 25, 2013 Share Posted November 25, 2013 Vet ikke helt om det er denne typen lomper/lefser du er ute etter, men denne varianten synes jeg smaker veldig godt. Ingredienser: 500-600g poteter 2 egg 1 løk 3 suppeskjeer hvetemel 3 suppeskjeer matolje (oliven, solskikke etc) salt og svart pepper etter smak og behag Potetene (ingen koking på forhånd! Skal være rå!) og løken skrelles, og enten blandes i en mix-master eller raspes gjennom et fint kjøkkenrasp. Bland dette og de resterende ingrediensene i en skål, krydre etter din egen smak. Så bruker man en stor suppeskje til å helle den ferdige massen på en stekepanne med olje i, på høy temperatur. Stek og snu lompene til de er halvveis mellom brun og mørkegul, personlig synes jeg da de begynenr å bli brune smaker de best. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grautskallen Posted November 25, 2013 Share Posted November 25, 2013 Bruker ikke oppskrift pga det er så forskelligt med stivelse i potetene Koker skreller og maler dei mens dei enda er varme ,lar stå natta over før e har i mel men bruker ca en kopp med hvetemel og en skjåkmel(bygg) for smaken sin del , kansje en ts salt ikke no fløte eller matolje Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skytterenka Posted November 26, 2013 Author Share Posted November 26, 2013 Supert! Tusen takk for svar. Oppskriften til Grautskallen høres veldig lik ut som den bestemor brukte. Får jeg svungen på det så prøve jeg nok ut flere varianter Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.