Jump to content

Å kjøpe litt eldre våpen


Ravis

Recommended Posts

Fjernet sitering av innlegget over. Fredrik

Joda, men L579'en min er Varmint. Tung som F***, og siden jeg har operert bort bærende struktur fra skjelettet, så må jeg ha et lettere våpen og derfor er AII'en på vei inn.

 

Guttungen utdanner seg som CNC operatør, men blir ikke børsemaker av den grunn. Mulig han kunne lagd eventuelle deler etter hvert. De lager jo gudbedre hva som helst de dyktigste av dem.

Link to comment
Share on other sites

Jeg er enig I dette med elder Sako'er og vin. Jeg foretrekker allikevel konstruksjonen(med noen få unntak) til nye Sako'er selv om mange er uenige i dette. Ville tenkt på en ny Finnlight i ditt tilfelle.

Link to comment
Share on other sites

Ryker det noe på disse gamle Sakoen da? Tennstempel, fjør eller noe slik? Til å være så gamle, virker de som skikkelig håndarbeid.

 

Har en AII fra 1980 selv. Sammenlignet med en splitter ny Browning X-bolt jeg akkurat har kjøpt, synes jeg det er enorm forskjell i kvalitetsfølelse. Sakoen virker solid i forhold. Har lenge hatt ønske om ny rifle. Det er jo litt spennende med nye ting, men har utsatt det pga Sakoen har fungert bra. Imidlertid "måtte" jeg da jeg må melde overgang fra høyre- til venstreskyting. Har sett på mange rifler, men det er faktisk ingen i prisklassen 8 - 15 000,- som nærmer seg godfølelsen som Sakoen gir, synes jeg (nå har jeg ikke tuklet på absolutt alt da). Får rett og slett inntrykk av at Sakoen er laget for evig og alltid. Schultz&Larsen fikk jeg et godt inntrykk av i forhold til de andre, forresten. Men det ble X-bolt da jeg falt for design (!) og ergonomi...

 

Ellers skulle det ikke store problemet om noe skulle finne på å ryke.

 

Her, etter et kjapt søk, feks: http://www.midwestgunworks.com/page/mgwi/ctgy/sako-gun-parts. En øøørliten ulempe at de ikke sender ut av USA, men om disse har, har andre og. :)

 

En til, forresten: http://www.gun-parts.com/sako/

 

Edit: en til...: http://www.gunpartscorp.com/Manufacturers/Sako-33476.htm

Link to comment
Share on other sites

...eller :http://www.tommysvapenverkstad.se/

Da slipper man å handle av paranoide amerikanere;-) Overraskende greie priser i forhold til hva man får servert her hjemme også. Ett eksempel er en utdrager til min CG1900... 1200,- "ferdig tilpasset og montert" av norsk smed. 200,- inkl frakt fra Tommy's. "Tilpassingen" var å file av litt på sidene for å få utdrageren til å fungere uten å subbe. To-tre lette drag var alt...

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...