fredrik Posted October 24, 2013 Share Posted October 24, 2013 Hei Jeg sitter for øyeblikket i Valencia i Spania. Reiser hjem til moderlandet i morgen, og tenkte å kjøpe med noe skinke. Man får helt ufattelig billig skinke her, et helt lår til 24EUR! Men så var det hva man skal kjøpe..? Spanjolene kan på det jevne ikke engelsk, så å gjøre seg forstått er vanskelig.. Jeg er ikke noe spesielt begeistret for serano, men kunne tenke meg noe litt mer vanlig, salt kjøtt..! Noen tips? Fredrik Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jeffery Posted October 24, 2013 Share Posted October 24, 2013 Hvis du med Serrano mener spekeskinke generelt så ha rjeg ikke noe forslag, men hvis andre spekeskinker er aktuelle så er jo feks Pata Negra verdt ett forsøk. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jacob84 Posted October 24, 2013 Share Posted October 24, 2013 Ikke for å være noen bedreviter, men tror ikke det er lov til å ta med seg sånn type mat hjem fra ferie. Se link http://www.mattilsynet.no/mat_og_vann/i ... rt_av_mat/" target="_blank At du tar med deg en pakke skinke er jo en ting, men et helt lår blir sikkert litt vanskelig å komme unna med Edit: ser at det KUN gjelder land utten for EU/EØS Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fredrik Posted October 24, 2013 Author Share Posted October 24, 2013 Pata Negra Ja denne mener jeg at jeg har smakt og likte svært godt! Skal se hva jeg finner tror ikke det er lov til å ta med seg sånn type mat hjem fra ferie Dette hadde ikke slått meg en gang! Jeg skal lese meg litt opp før jeg handler inn Har alltid pleid å kjøpe med meg pølser osv, men aldri en hel "kroppsdel" før. Men som det står på siden: forbudt for privatpersoner å ta med seg kjøtt, kjøttprodukter, melk og meieriprodukter fra tredjestater (land utenfor EU/EØS). Spania er godt innenfor EU, så da er alt i orden Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cipheron Posted October 24, 2013 Share Posted October 24, 2013 ^^^Spania er i EU så det der er vel ikke akkurat relevant? Edit: Litt sen der, må vel være mulig å få prøvesmake litt før du trøkker et helt lår i kofferten? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fredrik Posted October 24, 2013 Author Share Posted October 24, 2013 Ja enkelte butikker har muligheter for smak. Så da er saken biff, men enkelte har jo et utvalg på mange titalls skinker, så da vil jeg jo spise meg i hjel! Men en annen ting; hvor lenge kan man regne med at et slikt lår står seg før det blir dårlig? Hvordan skal noe slikt lagres? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jeffery Posted October 24, 2013 Share Posted October 24, 2013 Tørt og luftig, og gjerne kjølig. Luftig er viktigst. Da holder seg fort i et par år, minst. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.