Jump to content

import av våpen


svovelsvein

Recommended Posts

Det at det tar tid å importere fra USA kan jeg skrive under på, jeg og en kamerat importerte hver vår revolver tilbake i 2008-2009. Den historien tok minst 8-10 måneder om jeg minnes rett. Har vanskelig for å tro at det er blitt noe enklere siden den gang.

Kostet en god slump penger gjorde det og.

 

Men for all del, hvis det er det du ønsker så trø i gang med import. Jeg gjorde det ene å alene fordi det jeg ønsket meg ikke finnes i Norge/Europa.

 

45LC

Link to comment
Share on other sites

Fra USA tok det meg i underkant av 3 mnd. å få våpenet levert til Norge (i mai mnd). Det ble forsinket fordi jeg drev å knotet med å få med et avtrekkssett. Reel tid vil være ca. 8-10 uker.

Nå holder jeg på med "the gun that won the west" i cal. 44-40wcf, carbine modell med salring og full pakke :D , men ikke i fra USA.... :D

Neida, denne dukket faktisk opp i "mint condition" på Bisley Camp, Surrey, England av alle steder. Så nå får vi se hvor sære engelskmennene er når det skal eksporteres.

 

//Mulstad

Link to comment
Share on other sites

Om det så er at det tar lengre tid en det Mulstad sier så er det heelt greit, jeg har tid til å vente. Skulle gjerne reise til F.eks. Børselars eller andre og hente en slik. Men skal jeg vente til jeg får kjøpt denne i Norge er jeg stygt redd for at jeg er pensjonist før jeg har den.

Fikk du min PM Mulstad? Tror det er noe feil, da det er flere PM jeg har sendt andre som alldri har nådd fram.

Link to comment
Share on other sites

Hvorfor er det så mye vanskeligere å importere fra USA en det er fra andre land? USA har da alltid vært interessert i å eksportere mest mulig!

 

Jeg kan komme på to årsaker:

 

Man ser ofte at distributører i det amerikanske markedet får kontraktsfestede forbud fra produsent om å selge til eksport. Produsenter foretrekker gjerne å forhandle kontrakter med firma utenfor USA om slike rettigheter. Dette gjelder egentlig alle bransjer. Det er slik produsenter kan diskriminere på pris uten støy fra sideimport. Hvis en distributør eller underdistributør blir tatt med buksene nede kan det få store økonomiske konsekvenser for dem.

 

Lovene som regulerer våpeneksport (ITAR) er fra syttitallet og er både vage og beheftet med drakoniske strafferammer. Følgelig foretrekker de fleste aktørene å ta den sikre ruten for både våpen og våpendeler. Det innenlandske markedet er uansett vesentlig større enn sivile eksportmarkeder: følgelig er ikke gevinsten verdt eksponeringen. Oppfølgingen av ITAR har økt dramatisk de siste 10-15 årene.

 

Dette lovverket er egentlig ment for å begrense eksport av militær teknologi og militære våpen. Følgelig blir det mye byråkrati, som regel mer enn de fleste er villige til å betale for små kvanta våpen eller våpendeler, ammunisjon, etc.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...