Jump to content

svovelsvein

Members
  • Posts

    34
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

svovelsvein's Achievements

Explorer

Explorer (4/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. De er nok ekte, kjøpte de på loppemarked. Kjente først at de var bemerkelsesverdig tunge, ved en nærmere sjekk så var en bit borte av beinet og det var sort innvendig så da kjøpte jeg de med tanke på et slikt prosjekt. Fant tilsvarende på nett og de er ganske dyre som samlerobjekt, men disse er for ødelagte til samlerformål (limte snabler-avskallede bein)men kroppene er hele. Noen sa at neglene og støttennene på disse var ekte elfenben også, så jeg tar vare på de til ett eller annet formål også. Takk for alle gode råd og tips. Mvh. Svovelsvein.
  2. Takk for råd og tips, dette var nyttig for meg. Nyttig å lære generelt også slik at en kan forstå treverket. Med nettskjæring så er det slik rutemønster som er i håndgrepet på geværkolber og pistol-revolver skjefter. Har fått kjøpt en hel del spesielle jern for dette etter en avdød skjeftemaker, men har ingen praktisk erfaring med bruken. Kan det bare i teorien, disse jernene er nærmest rasper med forskjellige vinklinger for grove eller finere ruter. De har dobbelt skjær slik at når man har skjært ett spor så fortsetter man med å føre det ene skjæret i dette sporet og det andre skjæret lager nytt spor. Er vel kanskje ikke noen fasit på om disse rutene holder i ibenholt så jeg tar kanskje og prøver meg fram før jeg har fått den endelige fasongen slik at skader kan rettes på. Da er det bare å sette i gang i romjula med noe fornuftig arbeid, får som regel til det jeg prøver på men bruker dager der en profesjonell bruker timer. Igjen takk for tips.
  3. Dette har ikke med kniver å gjøre, men tror dette er rett sted. Har noen gamle ibenholt elefanter jeg tenkte å avlive til ære for å bli revolverskjefter. Vil treet fortsatt være dødt etter at jeg splitter det opp, eller kan det sprekke i etterkant? Er det noe spesielt jeg bør tenke på når jeg går til angrep? Har lest at ibenholt har lett for å sprekke, kan det finnes innvendige sprekker som er usynlige før man splitter det opp? Er det for sprøtt til å nettskjære, eller går det greit? Takknemlig for alle gode råd. Svovelsvein.
  4. Gratulerer, fint tiltak. Får vel en tilbakemelding her når noe faller for børsa.
  5. Ja en slik var det, var jo en del opplysninger i den tråden du henviste til også.
  6. Ja da kan man ta det med ro en stund til. Men dette kommer, så det er vel greit å ta et standpunkt og registrere det man vil beholde.
  7. Fikk høre i går at hagler som hittil har vært fritatt for registrering nå må registreres før 1/1 2014, og at slike hagler blir regnet som ulovlige våpen etter nevnte dato. Har hørt om et slikt forslag, men har ikke fått med meg at det har tredd i kraft. Har prøvd å finne ut av det uten hell. Noen som vet dette med sikkerhet?
  8. Kommer tilbake i tråden når våpenet er i hus, har nå alle de ekstra papirene jeg trenger for import, så da er det bare å vente på retur av papirene fra våpenkontoret, og så kjøpe våpenet og oversende dokumenter til USA.
  9. Om det så er at det tar lengre tid en det Mulstad sier så er det heelt greit, jeg har tid til å vente. Skulle gjerne reise til F.eks. Børselars eller andre og hente en slik. Men skal jeg vente til jeg får kjøpt denne i Norge er jeg stygt redd for at jeg er pensjonist før jeg har den. Fikk du min PM Mulstad? Tror det er noe feil, da det er flere PM jeg har sendt andre som alldri har nådd fram.
  10. Fikk et "ubrukelig" våpen i hus i går, en pumperifle i 22 long som jeg har kjøpt og byttet ut med en som gikk hull i hull. Men sååååååå gøy, i dag er jeg 14 år igjen. Dette blir nok det første våpnet barnebarnet mitt får prøve den dagen han slutter å bruke bleie. Dette bare for å understreke at det ikke bare er versting våpen som gjelder.
  11. Har fått i hus en fin trombone, som jeg ikke klarer å aldersbestemme helt. Disse ble lagd fra 1922-1974. Min har ikke micro rifling som kom i 1953. Så etter det jeg selv har funnet er den i mellom 1922 og 1953. Og videre kommer jeg ikke.Merket: Fabrique nationale d armes de guerre herstal belgique. Browning`s patent depose. Serienr.106### Den er også merket 22L (Long og ikke LR Long rifel) krone over R noen andre stempel og E L G i sirkel med krone over. Er det noen som klarer å aldersbestemme den mer nøyaktig ut i fra disse opplysningene. Takker på forhånd for opplysninger.
  12. Da har vel jeg blitt harry også. 90% av min skyting foretar jeg meg alene uten andre folk. Jeg kommer aldri til å bli så god til å skyte at jeg kan utelukke at feilen ligger hos meg selv. Om det i mot alle odds skulle bli slik at jeg blir bedre til å skyte en revolveren jeg skal kjøpe klarer å prestere, ja da har jeg nådd himmelvidt lengre en jeg noen sinne har hatt forhåpninger om. Jeg skyter for at det er morsomt og om det skulle skje at dette blir kjedelig så selger jeg alt jeg har av våpen. Men når jeg som femtiåring føler meg som 14 år når jeg får et våpen i hendene, ja da er det vel greit å fortsette. 460 s&w gjør meg ikke harry men evig ung (i alle fall til sinns)
  13. Kall det gjerne eventyr. Er vel sant hvis man definerer ordet eventyr rett. Mener selv at jeg har begge beina plantet godt til jorda, noen ganger alt for godt. Denne tanken med FA har surret i hodet mitt i 2 år nå før tanken ble til et skritt videre. BFR dukket opp underveis i denne tråden. Når jeg har brukt 2år på dette så er det heller ingen problem å vente på at denne handelen er et faktum. Jeg har vel også vært på FA bølgen inntil jeg oppdaget at det finnes alternativer. Lett å si at FA er best hvis man ikke har noe å sammenligne opp i mot. Spurte tidligere om synspunkter FA-BFR. Men nå er det bedre å spørre om noen har erfaring og synspunkt på BFR da det ser ut som det ikke er så mange som har det. Trodde også i mange år at rolls roys var verdens beste bil, men har aldrig problemer med å skifte mening om jeg tar feil.
  14. Bare gjengir hva andre uttaler, da jeg ikke har erfaring med verken BFR eller Freedom Arms. Bla. en amerikaner som hadde vært våpensmed i 50 år som ikke hadde så mye godt å si om FA. Uten at dette er mine ord. Andre i tråden måtte bøye seg til slutt. Etter hans synspunkt var ikke FA verd pengene sine ut fra verken pressisjon eller kvalitet, påstod at det ikke fantes to som gikk likt. Igjen dette er IKKE mine ord. Har vært innom sidene til BFR og lest om produksjonen, og der er det ikke godt å finne noe å henge seg opp i. Jeg er ingen ekspert, men har sansen for kvalitet og har plundret litt med våpen. Men det hadde vært gøy om noen kom med erfaringer og synspunkter på dette BFR -FA. Lærdom er ikke tungt å bære. Angående pris så BFR billigere en FA ut fra de anonsene jeg har sett på nett. Det at jeg har forandret mening igjennom tråden er fordi jeg har innhentet opplysninger underveis som jeg ikke satt inne med da jeg åpnet tråden. Spanderer du reisen så blir jeg gjerne med til Afrika.
  15. Det blir 7,5" anga ikke løpslengde i søknaden i tilfelle, er et herlig våpen da, tenkte å bruke et år på dette, men får heller sulte en stund. Hvor lang tid må man regne med at det tar i fra handelen er gjenomført og til man har den i hus om man handler i usa?
×
×
  • Create New...