lilleulv Posted August 14, 2013 Share Posted August 14, 2013 Noen som har noen gode tips til hva jeg skal blande oppi kjøttdeigen? Har lyst til å lage små kjøttkaker/boller. Artig om noen har en ny vri eller tips til krydderier, uten å ødelegge den gode viltsmaken. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jim114 Posted August 15, 2013 Share Posted August 15, 2013 Når jeg leste fikk jeg lyst på Hakkebøf http://da.wikipedia.org/wiki/Hakkeb%C3%B8f" target="_blank http://da.wikibooks.org/wiki/WikiKogebo ... keb%C3%B8f" target="_blank Jeg er sulten. En følelse av at jeg aldri kommer til å smake Hakkebøf laget av Rådyr. Iskald Farris. En klatt med tysk sennep - senf.de Tyske Spreewald sylteagurker - http://en.wikipedia.org/wiki/Spreewald_gherkins" target="_blank Kanskje ett glass med iskald sukkerfri etsende VitaCola med sitrus og vitamin C en halv time før middagen for å rense smaksløkene . http://www.vita-cola.de/" target="_blank Mvh Jim114 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lilleulv Posted August 15, 2013 Author Share Posted August 15, 2013 Kanskje ikke så dumt nei. Ser at tyttebær og sylteagurk nevnes som ingredienser. Som tilbehør eller oppi kjøttdeigen? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jeffery Posted August 15, 2013 Share Posted August 15, 2013 Jeg holder en knapp på enklest mulig. Salt, nykvernet svart pepper, bittelitt finhakket løk og spe med en liten skvett fløte. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lilleulv Posted August 15, 2013 Author Share Posted August 15, 2013 Og sånn vart det: Ca 1.5 kg kjøttdeig oppi Kenwooden + 3 ss salt, dette ble kjørt sammen en liten stund. Deretter 3 ss potetmel og ny runde. Så 3 egg og ny blandings. Dette ble spedd ut med melk til riktig konsistens. Ganske bløt, men fremdeles slik at den henger fast på en skje. Så skar jeg 1 1/2 grønt eple opp i små teringer (uten skall), og gjorde det samme med litt tørket aprikos. 1 fedd hvitløk ble finhakket. Dette hev jeg oppi sammen med hvit pepper og rørte det inn for hånd. Stekt i panne på medium varme i olje sammen med godt smør. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grautskallen Posted August 15, 2013 Share Posted August 15, 2013 litt røykt bacon har aldri skadet noen Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kimjorgen Posted August 15, 2013 Share Posted August 15, 2013 3 kg kjøttdeig 1 løk 2 egg 1 kg spekk krydder.. loff ska vistnok gi en fin konsistent på deigen, har aldri prøvd det selv men. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.