Jump to content

lilleulv

Members
 • Content Count

  435
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by lilleulv

 1. Får du kalv eller simle så går det fint aleine. En kalv kan du jo vomme ut, flå og trø hel ned i sekken. Viktigste er å komme seg ut og få erfaring. Vil ikke alltid klaffe å få med seg andre uansett.
 2. Felte en kalv i fjor, oppi lia. Åpnet opp og tok ut vomma uten å kutte opp mellomgulvet. Kappet spiserøret der det går fra magen og inn mellomgulvet, selvfølgelig med strips på. Fordelen er at alt blodet holder seg i brysthulen og det blir veldig lett å se hva man holder på med når magen og tarmer bakover skal ut. Vel nede på gården så legges dyret med hodet nedover, åpner bryst og mellomgulv og tar alt ut fremover (som på filmen). Ender opp med et slakt uten en bloddråpe bakover mot filetene. Dette blir nok den foretrukne metoden fremover. Endetarm og urinblære får også sitte igje
 3. Har Norrøna Kvinherad anorakk. Mer knølete av og på enn jakke. Men beskytter godt mot været. Liker anorakk til sitt bruk. Digger den store kenguru-lomma i front. Får plass til alt du vil ha lett tilgjengelig. Ellers så er lengden på plagget litt av cluet. Det blir bare så mye bedre i grisevær. En lang jakke kunne nok ha gjort samme jobben, men de fins ikke i den lengden.
 4. Jeg er tilhenger av stor diameter (for kaliberet) på ekspandert kule og gjennomskyting. Jakter med Woodleigh 140 gr i 260 rem på hjort og rein. Den er kjent for å ekspandere godt og holde sammen. Men nå har vi innimellom mulighet til å jakte elg i terrenget. Og jeg tviler på at Woodleigh gir gjennomskyting på stor elg. Jeg er en av de som ser frem mot erfaringer med 120 gr homogene kuler på større elg. Og er villig til å gå ned litt på diameter om det gir gjennomskyting. Hvis 120 gr homogen stort sett ikke går igjennom bog på elg så kan jeg like gjerne fortsette å jakte med Woodle
 5. Har samme lyset. Fungerer bra. Står koblet til bilbatteri. Kjøpte dette billige solcellepanelet https://www.biltema.no/bil---mc/elektrisk-anlegg/solcellspaneler/barbart-solcellepanel-30-w-2000045321 Plug and play. Er totalt ubrukelig på å regne strøm og forbruk, men håper i det minste at batteriet ikke trenger å lades så ofte.
 6. Jakt og Friluft har en ny Sendero til kr 13900 i 300 win mag. https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=207522426
 7. Kjapp fråga til de som kan; En stokk til Tikka T3 i 30.06 passer til en T3x i 308w? Eller tar jeg feil?
 8. @Sakoen75 Når du setter lokasjon til Norge, er det da Kuiu som krever norsk mva på vegne av deg? Enn hva med toll, den kommer vel i tillegg? Eller er det innbefattet? Har vært inne på KUIU tidligere og kikket, men ble ikke helt klok på differansen på pris i dollar og når man ser den i Nok.
 9. @Super XX Har det siste året begynt å bruke gamasjer og da er problemet eliminert. Bonus er også tørrere sko, mindre rusk i skoene og mindre slitasje på både bukser og sko.
 10. Bare en sånn generell betraktning. Det virker som at veldig mange jegere kjøper seg en jaktdress med membran, og så bruker de den under alle forhold. En vanntett jaktdress er jo glimrende til sitt bruk, men aldri om jeg vil gå rundt i en Gore Tex dress i 16 varmegrader og sol. Til all jakt i godt vær så bruker jeg vanlig tur/fjellbekledning. Så har jeg heller et lett regnsett i sekken om det er utrygt for regn. Bomull er slitesterkt og vindtett. Ulempen er at det er statisk, og kan gå utover bevegelighet. Viktig at snittet er riktig. Bomull tørker også saktere enn en del andre mat
 11. Hvorfor begynne å røre i den gryta? Det har da vel i alle år vært praksis at det er det som står på pakka som er gjeldende. Og jeg har vel aldri hørt om tilfeller der det ikke skulle være godt nok? Hva er formålet? At all ammunisjon vi bruker må testes i hvert enkelt våpen og dokumenteres ovenfor myndigheter? At alle de som kjøper fabrikkammo må kjøpe seg en kronograf fordi de har et kortere løp en 71 cm som står på eska? Forbrukere og forvaltere drukner i pålegg og krav, la oss ikke etterspørre mer av det samme når ting fungerer.
 12. https://vkm.no/risikovurderinger/allevurderinger/skrantesykeoppdatertkunnskapomsykdomogspredningsrisiko.4.3d07086f174afc8d59d94e2c.html Publisert på nettsiden til Viteskapskomiteen for mat og miljø. Rapporten kan lastes ned i sin helhet.
 13. lilleulv

  Kimber Montana

  @Sakoen75 Hei! Har du lest denne tråden?
 14. Btw. 6.5 cm blir litt grovt, noe Amatør påpekte lengre opp i tråden😀. 6.5 mm derimot er gode greier. Enig i at man bør beholde litt lengde på løpet ved 6.5 mm. 22^ ser ut til å være standard på Creedmore.
 15. @Hognajegern Ville ikke ha satset på å ta mye materialer ut av løpskanalen på Kimbers stokker. Litt går. Kjernen består av en lett foam som er kledd med karbon og kevlar. Du havner fort inn på foamen for å si det sånn. Det er visst ikke uvanlig over dammen at Kimber eiere bytter til litt tykkere pipe. Men da beholder de original-konturen fram til de er forbi stokken og har mindre tapering derifra og ut til munning. På den måten slipper man å ta ut av løpskanalen. En ny Kimber Montana får du vel for 20 000 og den veier jo nesten det samme som Ascent. Ser at de i videoen ikke var for
 16. Til reinsbukker så spiller ikke kaliberet så stor rolle om man velger en god kule. Om du skal ha denne rifla så er jeg enig i å velge minste kaliber med tanke på rekyl og munningsvipp. Synes dog at @Torf sitt forslag er verdt å se nærmere på. Lett rifle i 6.5x55 med en lett demper.
 17. 14 år med en gammel rolling block hagle med hane. Fikk gå alene med den en tur fra hytta. Kom ned med ei rype, far min datt nesten på ræva av overraskelse. Har ingen i nær familie som er jegere, men siden den gang så har jeg vært hekta. Første rifla var et langt dråg av en M96 med et Bushnell fast 2.5x De første åra dreide alt seg om å få 5 skudd innafor sirkelen. Noe som gikk greit. Etterhvert så ble det mere trening med rifle og man ble bedre å skyte. M96’n fikk ny stokk, avtrekk og sikring. Gikk som en stråle. Med trening kommer resultater, du blir trygg på
 18. Hatt Boyds tommelhull-stokk på ei M96. Likte stokken, veldig god å skyte med. Du får jo et veldig godt grep når tommelen får komme «gjennom og rundt». Tidsbruken ved repetering på tommelhull vs uten mener jeg ikke er signifikant. Forskjellen er minimal, og lite avgjørende for utfallet av et evt oppfølgingsskudd.
 19. Alt lær bør behandles med jevne mellomrom for lengst mulig levetid. Men lær på ei børse ville jeg nok ha sett på som en svakhet. Jeg kunne ha gått for lær på kolben om jeg hadde nok andre våpen til å bruke under røffe forhold. Eller hvis jeg hadde så god økonomi at det bare var å sende inn våpenet til omtrekking når det var påkrevd. Ellers så er det jo mange våpen som ikke brukes i grisevær eller i steinura. Våpen med ekstra fint treverk, gravering etc. Uten at noen synes at våpenet er av dårlig kvalitet.. At det lages og kjøpes våpen som ikke er helt A4 synes
 20. @vannebo Lader ikke selv, men tilgang til kjøpeammo er jo begredelig. Så har derfor fått en stødig kombis til å lade for meg. Men jeg liker å sette meg inn i ting. Om man ser bort ifra strul med twist så liker jeg også kaliberet som gir kort låskasse. 120 gr monokuler er vel ganske lange, lengre enn Woodleig 140 gr som jeg bruker nå. Tanken med litt lengde på løpet var å kunne nå monokule-hastighet uten å måtte sprengfyre. For hylsa og magasinet gir jo en viss begrensning når kulene blir lange?
 21. Jepp, det var derfor jeg la til kommentaren om at mange tar Barnes’ minimumshastighet med en klype salt. Nettopp sånne ting jeg prøver å sette meg inn i så jeg ikke bommer på twist, løpslengde, fart etc for fremtiden. Når jeg kjøpte Kimberen så forbandt jeg twist med sjokolade og banansmak som favoritt.
 22. Jo, de har feks Barnes ttsx 120 grain. Hastighet max ladning 848 ms ser jeg. Da bør jo feks 22" løp (56 cm) gi nok hastighet til mitt bruk. Edit; Barnes har vel 1800 fps som minste hastighet for 6,5 mm, men jeg ser på amerikanske forum at mange mener at 2200 fps (670 ms) bør være et minimum for skikkelig ekspansjon.
 23. Ok, om vi legger dempet/udempet til side; Sett at man i fremtiden må benytte utelukkende monokuler. Hvilken løpslengde ville dere hatt på børsa for å sikre nok fart til 120 gr kule? Max skyteavstand 200-250 meter.
 24. @M67 Takk for innspill på twist. 7.5 vil vel fungere kanskje enda bedre enn 8 også på lange homogene 120 gr? Jeg er heller ikke noe fan av tinnitus, men på post eller reinsjakt så har man jo tid til å plugge ørene. Bøygen er vel på smygjakt, om man orker å gå med hørselvern eller propper. Jeg liker alt dempere gjør. Men jeg liker ikke å se den i siktet på lav forstørrelse, liker ikke vekta av den frempå tuppen og pent er det ikke. Hadde vel håpet at lengre løp ville dempe lydtrykket nok til at et sjeldent skudd uten hørselvern ville gå bra. Men det vet man jo ikke.
×
×
 • Create New...