Jump to content

krag jørgensen 22. Noen som kjenner til dette?


Thomaslp

Recommended Posts

KV fekk patent på dette i 1929, og bygde om ei lang rekke våpen etter den tid. Det vart bygd om 3000 M1894 av KV på slutten av 50-talet. Desse hadde original stokk og opne sikte av original type. I tillegg vart ikkje få ombygd med banestokk og diopter, både ved KV og andre børsemakarar. Det står litt om dette her: http://kvf.no/vaapen.php?type=Rifle&weaponid=RIF0204" target="_blank

Link to comment
Share on other sites

Mitt tidligere skytterlag har 5 slike, de er nok til salgs svært rimelig!

 

Krag .22 SKAL ha forsenket leie for "randa" på .22-patronen. En del slurvete børsemakere dreide ikke ut slikt leie - og da blir patronen stående med hele "randa" mellom støtbunn og pipebunn, uten støtte i side. Da er det ikke rart at det ofte blir gasslekkasje.

 

Et annet svakt punkt er utdrageren - den skal jo ha tak bak "randa", da blir som oftest ikke patronen støttet opp under utdrageren. Når det har vært "utblåsning" på korrekt monterte .22-kragere, har det oftest vært under utdragerkloa.

 

I tillegg til å bruke vernebriller, bør en også pusse løpet ofte - flere år gammelt harskt fett med kruttslam minsker ikke akkurat trykket!

Link to comment
Share on other sites

Krag i .22 var innendørstreningsvåpen og rekruttvåpen i DFS i mange år. Jeg bygde min første .22 krag rundt 1973, og den er fremeles OK etter svært mange tusen skudd.

Er børsemakerarbeidet gjort ordentlig såer den fullt på høyde med andre salongrifler.

Det er viktig å kappe tennstiften slik at den ikke slår i løpet, men stopper litt før.

Den har en svakhet pga slitasje. Utsparingen for utdrager blir slitt fordi utdrageren skyves opp og ned ved hvert skudd. Etter endel tusen skudd slites det bort litt gods slik at hylsen ikke får støtte i dette området. Da må løpet settes tilbake en omdreining og kamres på nytt.

Når du skyter med våpenet ser du på hylsen om det er farlig slitasje, har hylsen antydning til kulemage der utrageren er så skal du ikke bruke våpenet. Briller er en lur ting.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...