Jump to content

Enda en CZ tråd, men forhåpentligvis ikke lik de andre


Batman123

Recommended Posts

Jeg vil ha meg en inne/bane-trenings salongrifle som er treffsikker, men også kan felle en og annen fugl. Anscütz'n m/diopter er kun til bane, men håper på samme presisjonen.

 

Jeg har lest det meste her inne om CZ og andre i 22LR. Er ganske overbevist om at CZ 455 Varmint er tingen ( CZ 452 Varmint ser ut til å være det samme, bare uten enkelt løpsbytte ).

Kast av første skudd ser ut til å være enten noe i pipa eller dårlig kroning, men nok om det. Det har vært diskutert nok tidligere.

 

Yodave-kit'et ser ut til å være obligatorisk.

 

Det jeg vil vite er hvordan er de ellers:

 

- Funksjonsfeil

 

- Matefeil

 

- Klikk p.g.a. våpenfeil. ikke ammo. ( ok, denne er vanskelig å svare på)

 

- Generell kvalitet

 

- Blånering

 

- Andre feil og/eller mangler

 

Håper dere har noen innspill :?:

Link to comment
Share on other sites

Har en 455 TH Varmint i .17 HMR. Upåklagelig presisjon, til og med med verdens verste avtrekk. Har ingenting å sette fingern på, untatt at jeg ikke traff skiva etter at jeg pussa pipa :? Men etter et par skudd og en del kruttrester i pipa var "match" presisjonen tilbake. Anbefaler 455 på det sterkeste!

Link to comment
Share on other sites

Samme våpen her! Aldri hatt funksjonsfeil eller mateproblemer. blånering har jeg hverken slitt eller studert. Yodave e.l lignende er greit å ha ja..! Finish på stokken var ikke 100% pornografisk, med noen porer og slipemerker.. Alt i alt veldig fornøyd.

Link to comment
Share on other sites

Kan vel nevne at mitt våpen med tommelhullstokk, varmintpipe kappet til 18", (AU) demper, tofot, kikkert og reim veier MYE. Vet ikke hvor mye, sikkert 6-7 kilo? Fint for å ligge rolig å skyte blink, men du nevner jo også fuglejakt...

 

Er nok en hel del annet å se seg om i så måte, men om dette lar seg kombinere med konkurransepresisjon vet jeg ikke. Skal innrømme at rifla er framtung og vond å bære med den glatte reima jeg har. Bortsett fra innskyting har jeg kun prøvd én femskuddds serie på 100m med 20gr vmax i 17hmr. Dette var liggende uten tofot, samlet på 15mm.

Link to comment
Share on other sites

Vel, det med fugl var mer en periodeting da INGEN i Norge kan skaffe meg den 10/22 jeg vil ha før tidligst 6-8 mnd.

 

Vurderer tommelhull, eller den billigste av de to og senere en GRS stokk. Noen kommentarer for/imot tommelhull eller vanlig ?

 

Ser de fleste her skyter med 17HMR. Er det stor forskjell på presisjonen til 22lr og 17hmr i denne rifla?

Link to comment
Share on other sites

Jeg valgte th pga av at det var den jeg ville ha, vet ikke helt hvorfor. Har vel relativt stutt-tjukke fingre, og grepet er i tighteste laget. Avtrekket kunne ikke vært særlig lengre frem, for min del. Kan ikke skyte med forsvarets vindvotter, for å si det slik...!

Link to comment
Share on other sites

Jeg har også Thumbhole stokken med Varmint pipe. Børsa er jævla tung til å være en salong. Stokken er litt kort til meg, men synes fortsatt at stokken er god. Du kan jo alltids kjøpe American stokken istedet: http://wingevapen.no/index.php?do=product&id=2860

eller Standard stokken: http://wingevapen.no/index.php?do=product&id=2857

Presisjonen kan vel ikke sammenlignes mellom .17 HMR og .22LR? Spesielt ikke på 100 meter. På 50 meter, kanskje om du bruker RWS R100?

Link to comment
Share on other sites

Har CZ 455 American 22lr.

Angrer at jeg ikke tok thumbhole stokk istede.

 

-17 HMR......Går meget bra, og angrer ikke et sekund av kjøp. Blir nokk stående på lenge.

-22 WMR.....Ikke prøvd den enda. Har liggende ny i eske. Må ikke selge, men er til salgs om det skulle være nød å få tak i fort andre steder ;)

 

Hadde litt mate prob på 10 skudds magasinet til 22lr.

Fikset det selv. http://i43.tinypic.com/2nu6kid.jpg" target="_blank" target="_blank" target="_blank finner det i denne tråden viewtopic.php?f=80&t=72822&p=868895&hilit=CZ#p868895 (Side 14)

Ellers er alt topp med CZ 455.

 

CZ 455 Anbefales................................

Edited by Guest
Link to comment
Share on other sites

Den har vært bedre for håndleddet mitt.

Blir en liten vridning i liggende stilling på noe vis som jeg ikke er helt fornøyd med. Etter mye skyting er det litt ømt i håndleddet.

Tommelen kommer vel mere rundt og ned med thumbhole.

 

Har spurt før "jeg bytter gjerne stokk med noen som vil ha American stokk"

Link to comment
Share on other sites

Jeg har hatt litt problemer med mating av siste skudd og "høvling" av underliggende patroner under mating (medfølgende 22 LR femskuddsmagasin), og opplevd at man med 17 HMR må ha litt "fart" på bolten for at mating skal fungere uten problemer. Ved sakte mating spretter patronene opp, og kanten mellom hylse og kule støter mot kanten av kammeret slik at patronen må dyttes litt ned før det kan fortsettes. Ved rask repetering, har jeg aldri hatt problemer.

 

Skal man virkelig pirke, så kunne vel stokken (har Americanvarianten) med fordel ha vært noen cm lenger, men en kolbeforlenger fikser dette enkelt. Ellers er ny innskyting ved løpsbytte litt småplagsomt, men helt klart til å leve med da 17 HMR er moro, 22 LR billig, og løpsbytte ellers er både enkelt og raskt.

 

Ellers er jeg kjempefornøyd, spesielt etter montering av Yodave-kitet, både presisjon og "komfort" ved skyting er upåklagelig om man ser bort fra overnevnte. Kan helt klart anbefales!

Link to comment
Share on other sites

Det er nokså stor variasjon mellom 17 HMR-løpet og 22 LR-løpet, ja. Men innstillingene til hvert av løpene jeg ender på etter løpsbytte, er rimelig likt for hver gang, uten at jeg har forsket spesielt nøye på det. Egentlig burde jeg prøve å ta løpet inn og ut og teste treffpkt. mellom hver gang, men jeg har verken hatt tålmodighet eller behov ennå. Får vel ta det når snøen er borte, løssnø, løse deler og kalde fingre har en tendens til å bli dyrt...

Link to comment
Share on other sites

Har CZ455 standard med 17 HMR og 22 LR med BSA22 Sweet. Sideveis går begge løpene likt. 17 HMR er skutt inn på 100 meter, ved bytte til 22LR justerer jeg opp 40 knepp såvidt jeg husker for at dette løpet skal være innskutt på 50 m. Når 17HMR løpet settes tilbake igjen, er det bare å stille siktet tilbake til utgangspunktet igjen.

For å få til dette, gjør jeg følgende.

Drar til alle skruer med moment og i lik rekkefølge fra gang til gang.

Løpsfesteskruer dras til lett først for å dra løpet inntil låsekassen (begynner med den på hevarmsiden først), og drar deretter til med rett moment.

Strammer deretter skjefteskruene litt etter litt, begynner alltid med bakre, for så å dra til med moment (3 Nm). Dette går kun an å gjøre hvis stokken er beddet.

 

Er på jakt etter en American stokk for en rimelig penge.

Link to comment
Share on other sites

Har samme prosedyre som Per748; ved bytting av løp så skrur jeg alle skruene i samme rekkefølge hver gang.

Men innskyting er påkrevd etter løpsbytte. Må opp 20-25 knepp og til venstre ca 10-15 knepp når jeg skyter inn 22-løpet

på 25 meter. Og motsatt når 17-løpet skal skytes inn på 100 meter.

 

Og jeg syntes kolbekammen på min American var for lav, fikk vondt i nakken etter noen serier på banen.

Så jeg lagde en billig, men funksjonabel kolbeforhøyer.

Klipte til to biter av vanlig liggeunderlag og tapet de til kolben :thumbup: Nå ligger kinnet naturlig på kolben

og øyet er midt i kikkertsiktet.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...