arne mo Posted January 21, 2013 Share Posted January 21, 2013 Er det noen av dere som praktiserer periodesteking? Jeg har vurdert dette til ytrefilet og flatbiff, men jeg ser ikke helt fordelen kontra langtidssteking. Noen som har erfaringer her og dele? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tom Løkås Posted January 21, 2013 Share Posted January 21, 2013 sous vide all the way!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
oysteinlarsen Posted January 22, 2013 Share Posted January 22, 2013 Til tjukke og litt "vanskelege" steikar, særskild av vilt som lett kan gå frå rå og dvask til gummi på eit augeblikk, foretrekk eg å berre syde på langsom, langsom varme (rundt 70) gradar, etter ei god bruning. S-V er ein enklare måte å få det til på, men då må eg ha enno ein kjøkkendimp. Trinnlaus justering på komfyrtoppen hjelp masse. Periodesteiking virkar veldig omstendelig for meg. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trond C Posted February 9, 2013 Share Posted February 9, 2013 En riskoker og en termokontroller og du er i gang med sous vide. Her koker jeg to 250 grams mørbradbiffer av Gildes såkalte langtidsmørnede, til 59 grader i en times tid. Her på starten, temperaturen kommer opp på innstilt nivå ganske raskt, og forblir der svært nøyaktig hele tiden. Biffene får da samme kjernetemperatur, holder seg der, blir perfekt inni, oppunder medium her, så krydring og en svært kjapp tur på varm stekepanne, og ferdig mat Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ruger #1 Posted February 9, 2013 Share Posted February 9, 2013 Trond C Riskoker har jeg. Hvor kjøpe termokontroller? Og hvordan koble? For oss som tror watt er noe man fyller puter med Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trond C Posted February 9, 2013 Share Posted February 9, 2013 Putewatt ja Jeg har kjøpt denne sous vide kontrolleren hos Auber Instruments i USA: http://www.auberins.com/index.php?main_page=product_info&cPath=8&products_id=44 Husk at det kommer norsk MVA på prisene inkl. transport, selger er positiv og denne posten blir av og til ikke så høy. Instrumentet har en temperaturføler og kan styre temperaturen på apparater som ikke trekker for mye strøm, egner seg ikke til kokeplater, men til riskokere og lignende. Som du ser av nettsiden har de mye artige greier, jeg har også en som styrer et Bradley røykeskap, den regulerer skaptemperatur, kjøttets kjernetemperatur og røykesekvenser. Og en eksosgasstemp.måler til bilen. Det blir litt nerdete til tider, men artig å holde på med Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ruger #1 Posted February 9, 2013 Share Posted February 9, 2013 @Trond C Takk for link. Får ta på meg gummisåler, og koble selv En Bradley står høyt på ønskelisten. Begynner å tenke på modding før jeg har fått den i hus Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.