magnum_mauser Posted January 13, 2013 Share Posted January 13, 2013 Nokon her inne som veit om butikkar som sel ildfaste formar som også kan settast på blate/gassbluss? Eg har nokre veldig tynne former med nonstickbelegg inni. Men ser etter nokon med litt meir gods en desse - som vert litt enklare å handtere på eit gassbluss. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
oysteinlarsen Posted January 13, 2013 Share Posted January 13, 2013 Du tenkjer på langpanner? culina.no har mykje solid utstyr, men ein kan finne ein del brukandes ting på Ikea òg. Ikea har ein rektangulær ubehandla djup langpanne i rustfritt stål. Den er ikkje så allverdens tjukk, men kva du reikner som solid gods her veit eg ikkje...kva skal du bruke det til? Okke som er det sikkert greit å unngå nonstick her. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
magnum_mauser Posted January 14, 2013 Author Share Posted January 14, 2013 Tenkte på noko liknande ei langpanne. Enkelte rettar er det praktisk å kunne steikje/koke først - før ein flyttar det vidare inn i omnen. Derfor er det ein fordel om det er noko tjukkelse i godset - og at ein kan koke/steikje utan at det brenn seg fast. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
oysteinlarsen Posted January 14, 2013 Share Posted January 14, 2013 Eg har sett slikt i støypejern før, men eg tykkjer det er best med rustfritt stål til denslags bruk. Eg trur eg har sett det på kjøkenutstyrsbutikken i Torggata - neste gong eg er i nærleiken skal eg ta ein kikk. Eller du kan gjera som i gamle dagar, og ringa dei på 22 20 45 10 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
springfield 30.06 Posted January 14, 2013 Share Posted January 14, 2013 Tips: ta en ekstra titt på stekepannene neste gang du handler slikt. Det er å få kjøpt panner med hurtigkobling på håndtaket. Du kan altså sette stekepanna i ovnen etter en runde på gassen. Viggo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
oysteinlarsen Posted January 15, 2013 Share Posted January 15, 2013 Eg veit kva for nokre du meiner, dei er ganske fine og eg kunne eigentleg godt ha tenkt meg ein slik sjølv. Du kan til dømes steike ein kylling i dei - fyrst brune den rundt om i olje på plata, lempe oppi nokre rotgrønnsakar og kvitlauksbåtar, dryppe over litt væske og sette på lokket, og så rett inn i omnen under lokk på 180-200. Saftigare kylling får du ikkje utan å bruke leirgryte, og det blir jo eigentleg same prinsippet. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.