villreinjegeren Posted January 2, 2013 Share Posted January 2, 2013 Her finner dere matnyttig info når dere skal reise på jakt i utlandet med eget våpen, les særskilt dette med kjøtt fra EU og Lyddemper i Sverige: http://www.toll.no/templates_TAD/Newsit ... anguage=no Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ole Brum Posted January 2, 2013 Share Posted January 2, 2013 Hvis noen jakter bjørn i Sverige så vær ops at det finnes strenge eksportrestriksjoner på bjørnekjøtt fra Sverige!!!! De må søkes utførselstillatelse og det tar laaaang tid, regn med minst en måned å få en slik søknad gjennom systemet! Bjørnetrofeer ( Skinn og skalle ) skal være merket med chip og følges av de "riktige" papirene (CITES). Og i prinsippet så skiller ikke de svenske myndighetene på trofeene og kjøttet!! Dette gjør at det kan bli praktiske problemer forbundet med å få kjøttet til Norge. Damen som satt med bjørn som saksområde ble storligen overasket da hun fikk vite at jeg ønsket å ta med bjørnekjøtt til Norge. Hun lurte på hva jeg skulle med det??? "Spise det!" sa jeg. Og svaret kom kontant: "Neii, ingen eter vel vel bjørnkjøtt inte!!?!!" Og det fra "Jordbruksvärkets" ekspert på bjørn og bjørnejakt!? Vel hun var sikkert en "noll-åtta"! Men likevel? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wolverine67 Posted January 2, 2013 Share Posted January 2, 2013 "ingen eter vel bjørnkjøt inte" Vel jeg har spist bjønn, men har ikke tenkt å spise mer av det. Ser bare for meg bjønnen gnafsende på et pill råttent kadaver.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ole Brum Posted January 2, 2013 Share Posted January 2, 2013 Ser bare for meg bjønnen gnafsende på et pill råttent kadaver.... Det ser jeg på som bjørnes problem og ikke mitt! Har noen kilo i fryseren, og tenker å spise hver smitt og smule! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stick & String Posted January 10, 2013 Share Posted January 10, 2013 Bjørnekjøtt er aldeles nydelig ! Det er nesten det eneste viltslag som faktisk er både mørt og saftig når det er gjennomstekt. Villsvin er tørrere. Hvis man ikke vil ete dyr som har en frynsete appetitt så kan du like godt luke ut hummer, krabbe, reker og en mengde fiskeslag. Kyr, og sau går og beiter gress oppi sin egen dritt, for ikke å snakke om grisen... Husker en historie om en dame jeg kjenner som var med sin mann på forretningstur til Taiwan. Hun er skeptisk til utenlandsk mat generelt og hun spiste nesten utelukkende fisk på turen. Fisk er fisk tenkte hun- Helt til de var med på en omvisning på en kyllingfarm. Burene der var montert oppå store kar med- FISK ! Ingen tvil om hva fisken levde av. Hun spiste kun ris resten av turen, kan du skjønne det ?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JTJ Posted January 10, 2013 Share Posted January 10, 2013 Har vært en gang i Canada og en gang i Russland på bjørnejakt og har fått bedskjed om at ingen spiser bjørnekjøtt. Når jeg i høst var på padletur i NWT i Canada og var innom Roger Catling (ulvejeger'n som Larsen Monsen besøkte) fikk vi bjørneburger av svartbjørn og den var kjempegod. Han mente det var det beste kjøttet, men tror han kokte kjøttet en god stund i hvertfall Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Okhotnik Posted January 10, 2013 Share Posted January 10, 2013 Har vært med på bjørnefall i Kaukasus en gang (ungbjørn felt m 16-kal sideligger m hjemmeladde rundkuler i messinghylse...), og da var det bjørnekjøtt lenge etterpå, både som gryterett og steik og biff. Var helt glimrende Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.