Jump to content

fangst uten dye


D.D

Recommended Posts

ok, jeg har ute noen feller nå, og har ikke dyet dem, men har lagt dem i en sekk med noe innmat så de fikk litt annen lukt. og idag henta jeg ein mår i den ene fella, men på den ene fella hadde måren stått under fella og trippa, men ikke gått i. men kan vel hende den ikke var sulten eller noe. har også gnidd fellene inn med innmat fra hare så jeg ikke kjente det lukta noe annet enn innmat.

Link to comment
Share on other sites

Behandler aldri Belisle-fellene mine med noe. Fanger bra med mår hvert år. Virker som måren ikke er særlig redd for menneskelukt her jeg fangster. Men så fanger jeg mår i kulturlandskap, hvor menneskelukt er ganske dagligdags for måren. Mulig det er annerledes ute i større skogsområder.

Link to comment
Share on other sites

Ubehandlet eller ikke, jeg fanger mest mink, men det jeg ser er at minken hølder seg unna fella så snart rusten har fått skikkelig tak i fella. spor kan gå 30 cm fra fella med ferskt agn, men ikke tale om. Jeg får mink i både dya og ubehandla feller, men altså ikke rustne. Er de dyet varer de vel en måned eller to lenger før rysten tar de og jeg sandblåser, dyer og vokser fella igjen.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...