Jump to content

Quote

Members
  • Posts

    118
  • Joined

  • Last visited

Quote's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. * Lyddemper * Tofot * Camoteip/-rull på kikkertsikte - og i verste fall lyddemper. * Durocoat (generelt, men spesielt i camofarger) * GRS-stokk * Overdimensjonert lysåpning på kikkertsikte - eksempelvis Zeiss Victory FL Diavari 6 - 24 x 72
  2. Det var ikkje meininga frå mi side å starte ein diskusjon kring tal skot før jakta. Ville berre dele ein litt artig episode. Nemlig at naboen tydelegvis vart smitta av skytegleda mi, og tok seg like godt ein tur ut sjølv. Ein kan vel også vere fornøgd over at ein bur på ein slik stad der naboen svarar med ein salutt framfor bekymringsmelding til onkel blå. Det er tydeleg at jakta betyr mykje for bygda, og det er godt å ta ein tenkepause over kor heldige vi er som har moglegheit til å utøve denne jakta.
  3. Vurderer å kjøpe ein Zeiss Conquest HD 8x42. Ser at den koster 5990 på Wingevåpen. Derimot koster 8x32-versjonen 4699,- på XXL. Er det verdt å legge desse ekstra kronene inn i kjøpet? Kikkerten skal nyttast mykje til hjortejakt på fjellet, skogs og på bøen. Er avhengig av akseptable egenskaper i skumring, motlys og at bildet naturligvis er skarpt slik at det er enkelt å sjå dyr på lange avstander. Nokon som har nokre tanker, meiningar eller erfaring til kva kikkert eg burde velje? Som student begynner smertegrensa å nærme seg ved 6000 kroner, men kva gjer ein ikkje for hjortejakta...
  4. Eg har tydelegvis frista naboen i kveld. Skyteprøva er tatt, men eg følte for å ta ut eldstaven/grisedödaren og lufte ho på 170 meter for ekstra trening. Etterkvart som eg byrjar å bli ferdig etter 10-15 skot, så har tydelegvis naboen høyrt skota og blitt frista til å trene litt sjølv. Supert at fleire trenar utanom prøveskota!
  5. Hjortejakt. Bekledning: Vadmelsuniform M39 - Jakka ligger som oftest i sekken, klar til postering. Hansker fra Bergans Vanntett hatt fra Bergans (Fælt å få regn i nakken) Grønn myggnetting - Super kamuflering for ansikt Ullsokker Ullgenser - (Koma / Forsvaret) Stilongs/ulltrøye Jaktstøvler, Gronell eller Muck Boots. Fleecejakke, Bergans. Utstyr: Sekk fra Bergans, lydløst stoff, 35 l. Tursag Taustump Kniv / + knivsliper Regnklær hvis det regner mye. Lommelykt Hjortelokk Jaktradio med GPS. Garmin Rino 650N Mobiltelefon Ammunisjonstaske i beltet. Har ett ekstra skudd i lomma. Sitteunderlag, men pleier å sitte på sekken hvis det er nødvendig. Det varierer selvsagt med hvor mye av dette jeg tar med, avhengig av turlengde og værforhold.
  6. Eg meinar og trur at unge bukkar flyttar seg meir enn andre dyr. Ein enkelt bukk tek vel "meir plass" enn ei kolle, revirmessig. Spesielt i brunsta.
  7. Mykje hjort i skogen for tida, og kveldane blir nytta til å sjå etter hjort i lia. No kan eg telle 7-8 stk. som går fast i lia på kveldstid og morgon. Elles har det vore særs gode teljingar. 45 stk. i bygda første kveld, 47 den andre kvelden. Vanligvis ligger dette på kring 30-35, og det blir rekna som bra. Har blitt miljøskada. Eg var på fjellet for litt sidan, og var igrunn meir interessert i å sjå etter hjortespor enn den vakre utsikta. Skyteprøva er tatt, og no kan berre jaktstarta komme.
  8. Våger meg ut med litt synsing kring eiga erfaring. Eg har vokse opp med hovudsakleg rifleskyting. Skaut ikkje med hagle før eg tok jegerprøva som 14-åring, men har skote ein god del leirdue dei siste 9 åra. Eg føler at hagleskytinga har gjort meg betre til å fylgje mål i bevegelse. Det same gjeld med rifleskyting som med hagleskyting med mål som er i bevegelse, der ein må fylgje målet frå bakkant og framover - og så trekkje av litt framfor. Samtidig så føler eg det er enklare å hive opp rifla i skuldra, og at siktepunktet er omtrent akkurat der eg ynskjer. Eg slepp å leite så mykje etter målet inni kikkertsiktet. Dette går naturlegvis inn på området våpenkontroll og -følelse, og korleis ein kan behandle våpenet på ein effektiv måte. Det er betre at våpenet følast som ein forlenging av armen din, framfor at det berre er ein tung stokk som forsøker å slå skuldra di ut av ledd. Vidare vil eg påstå at skyting generelt har ein del med psyke og evna til å fokusere å gjere. Skyting generelt vil eg seie verker positivt på dette.
  9. Ingen. Eg påpeika berre noko relativt mange verkar å misforstå (ref: trådtittel), og det var såleies ikkje noko kommentar til innlegget ditt.
  10. Det er vel ikkje snakk om å forby kaliberet i og for seg sjølv, men hindre at det ikkje blir det nye kaliberet til DFS.
  11. Nei, du trenger ikke å betale jegeravgift under opplæringsjakt, jfr. §7 i Forskrift om utøvelse av jakt, felling og fangst § 7.Fritak for jegeravgift Den som med hjemmel i § 6 er under opplæring i jakt eller fangst er fritatt for å betale jegeravgift. Miljødirektoratet kan etter søknad frita for betaling av jegeravgift i enkelte særlige tilfeller for å ivareta et allmennyttig formål. https://lovdata.no/dokument/SF/forskrift/2002-03-22-313
  12. Er du folkeregistrert hjemme hos faren din?
  13. Abstinensene er på høygir nå. Jeg har forelesning på fredag, men lurer på å ta meg en langhelg. 1. september skulle ha vært en nasjonal helligdag.
  14. Supert tiltak! Det er ikke alle som er så heldige at de har sitt eget terreng som de kan jakte på. Jeg aner ikke hvor jeg hadde begynt hvis jeg måtte ha gått igjennom det samme...
  15. Jeg liker å ta turen innom Våpenloftet i Førde når jeg er der. Fin butikk som er pyntet med utstoppede dyr. Ellers er det mye snacks plassert langs veggene og utstillingsmonterene. Fikk god hjelp da jeg handlet hagle der. Var nybegynner, så det var utrolig greit at jeg faktisk gikk ut der i fra med en hagle som passet meg. Litt stive priser der, dog. Men alltid verdt å ta en titt.
×
×
  • Create New...