Verohans Posted October 8, 2012 Share Posted October 8, 2012 Prøver oss for andre året på tørking av elghjerte, og resultatet er veldig bra! i år har vi tørket hjerte av kvige og okse, så det blir noe snacks av dette. Det jeg lurer på om det fuker å fryse hjertet etter at det er ferdig tørket? Er det noen som har prøvd dette og har erfaring med det? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lars77 Posted October 8, 2012 Share Posted October 8, 2012 Speket og tørket kjøtt generellt funker det fint å fryse, dersom det er en stund til det skal fortæres. Blir ikke så inntørket da. Det har jeg gjort med feks. fenalår, så da bør det bli samme opplegget med elghjerte Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rommling Posted October 8, 2012 Share Posted October 8, 2012 ikke noe problem å fryse det. fryser stadig ned spekeskinke, ikke vært noe problem. Ps Elg ku = Kolle Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Verohans Posted October 8, 2012 Author Share Posted October 8, 2012 Okei jeg ser for meg at det blir "vått" igjen når det skal tines etter å ha vært fryst, siden det er tørket før det fryses.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
M67 Posted October 8, 2012 Share Posted October 8, 2012 Hvordan går du fram når du tørker det? K Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mkildemo Posted October 8, 2012 Share Posted October 8, 2012 Hvordan går du fram når du tørker det? K tørker mest rein hjerter og rein sider. 10 liter vann og 1kg grovsalt til lake lar det ligge i laken ca 8 timer (elg hjerter kan sikkert ligge lengere) henger dem ut i januar når det er kuldegrader, så er dem klar før påske. alt etter hvor varmt det er.bor i kirkenes så sola varmer ikke så mye før i mars tørker ca 15-20 kg hver gang slik at det holder i ett år Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Verohans Posted October 9, 2012 Author Share Posted October 9, 2012 Vi har reinskåret det for fett å skyllet det fritt for blod i kaldt vann, deler der opp etter hvert kammer og la det i grovsalt-over og under. Lå i ca 2-3 døgn. Tok det opp å skyllet det igjen å hengte det opp over ovnen slik at det fikk en fin og lett tørkehinne. Hengte det så mørkt,tørt og kjøling og nå etter litt over 1 uke var det klart for en liten prøvesmak! Ble veldig bra Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.