Jump to content

Fryse elghjerte


Verohans

Recommended Posts

Prøver oss for andre året på tørking av elghjerte, og resultatet er veldig bra! i år har vi tørket hjerte av kvige og okse, så det blir noe snacks av dette. Det jeg lurer på om det fuker å fryse hjertet etter at det er ferdig tørket? Er det noen som har prøvd dette og har erfaring med det?

Link to comment
Share on other sites

Hvordan går du fram når du tørker det?

 

K

tørker mest rein hjerter og rein sider. 10 liter vann og 1kg grovsalt til lake lar det ligge i laken ca 8 timer (elg hjerter kan sikkert ligge lengere) henger dem ut i januar når det er kuldegrader, så er dem klar før påske. alt etter hvor varmt det er.bor i kirkenes så sola varmer ikke så mye før i mars :) tørker ca 15-20 kg hver gang slik at det holder i ett år

Link to comment
Share on other sites

Vi har reinskåret det for fett å skyllet det fritt for blod i kaldt vann, deler der opp etter hvert kammer og la det i grovsalt-over og under. Lå i ca 2-3 døgn. Tok det opp å skyllet det igjen å hengte det opp over ovnen slik at det fikk en fin og lett tørkehinne. Hengte det så mørkt,tørt og kjøling og nå etter litt over 1 uke var det klart for en liten prøvesmak! Ble veldig bra :D

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...