Jump to content

blodspor prøven. tips


jh s

Recommended Posts

Prøvde blodspor prøven på søndag utn videre hell. Har en 1år gammel dachs. Alle prøvespor har gått bra. Uten noe spesielt tull ved ferskspor kryssing. Men nå var han ikke inntrisert i blodsporet, luktet så vidt på det i starten og fortsatte på e6av ferske elgspor. Altså null inntresse for blodsporet. Kun de ferske. Skal prøve igjen før hælga. Er det noen som har noen tips virker som han er lei av blodspor. Å jakta starter lørdan

Link to comment
Share on other sites

Hei !

 

Det er vel skrevet mye om akurat dette her inne før, men av mine erfaringer så er belønning for ønsket adferd alfa og omega;

 

Det vil si; pølsebiter, rådyrskanker blir litt stusselig for en dachs som vil opp og frem her i verden..elgspor og velduftende rådyrspor fenger nok interessen mye bedre...

 

Nøkkelen din ligger i å bestikke dachsen din så blodsporet blir interessant, feks at det befinner seg en kanin i bur etter et kort spor eller liknede; du må finne ut litt selv hva hunden "klikker" på - katter pleier å funke det å..

 

Poenget er; i enden av blodsporet må det ligge noe som betyr noe ekstraordinært for hunden og som ofte har med jaktlyst/ skarphet å gjøre.

 

r8s13l.jpg

 

Denne dachsen gør vel egentil hva som helst for å fillerive i et ferskt reveskinn...

Link to comment
Share on other sites

Fikk du andre til å legge sporene under året med trening? Det kan jo hende at hunden har fulgt ditt spor når han har gått på blodspor... Ikke at jeg har så mye peiling, men det ble sakt til meg at man burde få andre til å legge sporene en gang i blant. God trening både for hund og fører.

Og har du gått mange blod spor med han?

 

Men det kan jo være at det ikke var dagen, kan jo gå til 1premie neste gang..

Link to comment
Share on other sites

Aldri lagt sporene selv så har kun hadd hunden å stole på, og sporlegger som har lagt sporene, og de har han gått fint. Mulig så mye ferskspor ble for artig til hunden i forhold til blod som han har prøvd mange ganger fra før av.

Link to comment
Share on other sites

Hei, jeg har hatt samma problemet med min strihårs dachs, begynte litt med blod i fjor, gikk som regel greit, men med ferskspor som krysset blodsporet kunne det bli krøll, jeg prøvde å legge noen små kjøttbiter med ujenven mellomrom i sporet uten at det hadde noe for seg.. min er så ivrig på ferskspor at det er umulig å få i han en godbit som belønning etter at vi har sporet en stun heller.. så jeg ga opp å gjøre det på denne måten. Jeg prøvde i stedet å kombinere å dra en elgskank/klauv litt i sproret, dette fungerte mye bedre. Jeg har tidligere kjøpt matblod, men prøvde nå med vilt blod og det var noe helt annet, det var akkurat som å skru på en bryter han begynte å spore veldig bra. Jeg er akkurat inne etter å ha gått blodspor prøve nå, og det ble 1.premie :) Mine tips er; 1. ikke tren for mye for ofte, hunden kan bli lei. Om hunden ikke synes det er morsomt eller viser interesse så ikke "tving" den, vent ei uke eller no før du prøver igjen. 2.Prøv å få han som legger sporet for deg til å dra med seg ei klauv i sporet, i alle fall i noen strekninger i sporet. Og prøv å få tak blod fra vilt om du har tilgang på det. (mange som sier at det ikke er noen forskjell mellom matblod og viltblod, men for hunden min var det i allefall det)

Link to comment
Share on other sites

Det Odd skriver her er også velig viktig, jeg har sporet innpå et par felte dyr med min før jeg tok prøva. Det er farlig å la hunden få jobbe for mye på overvær før du tar sporprøva, hunden får da enda lettere for å bytte "dyr" eller gå fra blodspor til ferskspor, eller fra gammelt ferskspor ved fersksporprøve til et ferskere spor. (Dette hørtes kanskje uforstålig ut, men håper du skjønner hva jeg mener.) og om du skyter noe for hunden i los som han har tatt ut på overvær så kan de bli vanskelig å få hunden til å være konsekvent og spornøye..

Link to comment
Share on other sites

Her var det mye synsing,,,,,tren bikkja på blod fra storfe, gi den belønning når den har funnet skanken og masse ros :-) tren ikke for ofte for da kan bikkja bli lei og ikke minst alle dager er ikke like sporing kan gå som en lek på trening men når det gjelder så er det bare tull...Bikkja di er ennå ung la den få litt tid på seg, dachstispa mi blei ikke god på blodspor før etter nesten 3 år og er i dag viltsporchamp. Bikkjene skal synes det morro å gå spor,mine blir hyper når de ser sporselen komme fram :-))

Link to comment
Share on other sites

forsåvidt det samme som jeg skrev det gitt krepsen, men med litt mer innputt etter at jeg har vært i akkurat samme situasjon. Jeg så heller ingen grunn til å gå opp til prøve med min før den var 3 år. Det å komme med slik mig som å skrive at" her er det mye synsing" når du gjentar det andre har skrevet synes jeg er bare tull, og at vi "kammerater" skulle holde oss for gode for, jeg har ikke noe behov for å skryte av mine meritter, jeg ville bare for å komme med en par poeng for å hjelpe en som er i samme situasjon som jeg har vært..

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...