Jump to content

Trykkstandard 308 vs 30-06


sirhitalot

Recommended Posts

Lurer litt på dette med hvorfor 30-06 skal ha lavere standard enn 308 når de er basert på samme hylsen og våpenet trolig har så og si samme dimmensjoner osv? Henger det igjen fra da 308 kom i moderne våpen, mens 30-06 tilhørte den gamle skole? Bør det ikke i teorien være mulig å holde samme makstrykk, men bare benytte langsommere krutt får å nå det? Hva er det som gjør at 30-06 ikke er i stand til å tåle samme trykk?

Link to comment
Share on other sites

En trykkstandard er bare en enighet som våpenprodusentene og amunisjonsprodusentene forholder seg til. Det betyr at fabrikkammo maksimalt har dette trykket, og at et våpen tåler minst dette standardtrykket.

 

.30-60 har lavere trykkstandard, fordi det var dette trykket man ble enige om, da patronen kom, og man ble enige om et høyere da .308 ble konstuert.

 

Standarden sier ingenting om hvor mye våpenet egentlig tåler. Så om du har en moderne rifle i .30-06 hvor det også lages våpen i .308 på samme låskasse, er det ingen grunn til at du ikke kan lade .30-06 patronen til .308-nivå.

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...