Mauser68 Posted July 19, 2008 Share Posted July 19, 2008 Var ein tur på hytta til fattern i sommerferien. Fekk litt fersk torsk og pale, som me måtte tilberede. Er ikkje så store kjøkkenet ei heller utstyrs messig, men det går fint an å lage god mat med ferske råvarer for det. Kjerringa drog ein flott torsk på 3.3 Kg på stang, så eg tok levra frå torsken og finhakka den. Surra den i litt margarin og hakka opp ein løk og hadde i. Så tok eg ein halv boks med rømme og lot dette surre sammen medan potetene kokte. Hadde ein dæsj salt og godt med kverna pepper oppi. For ein liten avrunding, så hadde eg ei halv ts med sukker i. Her er bilder av ei full panne med torsk og pale. Fekk 1 torsk og 2 paler ( småsei ). La desse i sjøvatn og med ei god håndfull med salt i tillegg i panna. Trekte desse i ca 20 minutter. Litt grønsaker må til. Hadde gulerøtter og blomkål, som eg smørdampa i ca 8 minutter. Som dere ser, så er det liten komfyr her, men det går fint med litt planlegging. Og kjøkkenet, er heller ikkje så stort, men det duger. Så lenge ein får stå i fred. I tillegg. så smelta eg ca 150 gram margarin, som dei andre hadde over potetene. Dei var ikkje så overovrige på den leversausen, som eg hadde laga. Like godt, for då blei det meir til meg... Og dævelen så godt dette blei, det kan ikkje beskrives. Hadde eg fått tilbud om ein hjortebiff på det tidspunktet, så er eg redd eg hadde nok takka nei til den. Åt varmrøkt makrell og sjø ørret, som eg fiska i ferien også. Nyyydelig... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
HoKo Posted July 19, 2008 Share Posted July 19, 2008 Så ikkje så ille ut det der! Var å fikset torsdags natten på havet, fangsten var ok. Og småseimølje ble det Pluss vi skar seifilet av stabbeseien det er godt å sprøsteike på steikepannen Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mauser68 Posted July 20, 2008 Author Share Posted July 20, 2008 He, he, nei det var skikkelig snadder. Her som eg bur, så er ikkje det så vanlig med fisk som er under 24 timer gammel. Så å få så fersk fisk, som kun er snakk om timer gammel, ikkje dager gammel, det er lekkert. Kva er stabbesei for noko ? Er det salta sei ?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guttapåskauen Posted July 20, 2008 Share Posted July 20, 2008 Stabbesei = storsei Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mauser68 Posted July 20, 2008 Author Share Posted July 20, 2008 Aaaahhh, takker for oppklaringa... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
HB Posted July 20, 2008 Share Posted July 20, 2008 Fine bilde,nå blei eg sulten,er ikkje akkurat vant med fersk sjø fisk eg heller. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mikkel Rev Posted September 17, 2008 Share Posted September 17, 2008 Hei sann. Jeg så ikke tråden før nå, men bedre sent enn aldri, og rett skal være rett! Fisken som du kaller småsei, ser for meg ut til å være lyr. Det synes på den gule sidelinjen som gjør en "knekk" oppover. Sees på det øverste fiskestykket. Sei har en mer hvit sidelinje som er rett. Uansett smakte det sikkert fortreffelig! Mikkel Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mauser68 Posted September 17, 2008 Author Share Posted September 17, 2008 Hepp, nei desverre det var ikkje Lyr, den kjenner eg igjen uten problemer. Lyren hadde eg nok stekt, ikkje trekt i panne. Den er absolutt best som fiskemat eller stekt med løk. Men kan være at bildene var litt misvisende, men det er torsk og småsei eller pale som eg kaller det, som ligg i panna der.. Og ja, det er alltid godt med fersk fisk, som bukter seg i panna. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dbrownie Posted September 17, 2008 Share Posted September 17, 2008 Hmm.. skal ikke påstå du tar feil, men den fisken som ligger øverst minner mistenkelig mye om lyr ja. Visst du ser på det øverste stykket så ser det ut som stripen har en liten "bøy".. på sei er denne stripen rett.. Så er fargen veldig gylden til å vær sei åsså..? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mauser68 Posted September 17, 2008 Author Share Posted September 17, 2008 He, he, ja eg er klar over det. Men trur det er det dårlige lyset på kjøkkenet som gjer det. For eg er i grunn ganske sikker på at det var småsei ja... Men eg begynner å lure litt her no, så kanskje eg skulle sjå litt over bildene og dobbeltsjekke det.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.